Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić stanik ciążowy?

24.04.06, 19:06
Dziewczyny, gdzie można kupić stanik na czas ciaży, taki bawełniany? Albo już
do karmienia? U mnie zaczął sie 7 mies. i staniki które nosiłam do tej pory
są już za małe.Te ktore mierzyłam w sklepach są niewygodne i zostawiają
ślady,mają za grube szwy.pozdrawiam -Asia
Obserwuj wątek
    • madzia_dell Re: Gdzie kupić stanik ciążowy? 24.04.06, 19:39
      > Dziewczyny, gdzie można kupić stanik na czas ciaży, taki bawełniany?

Dobry sklep ze stanikami w Szczecinie jest w pasażu Bogusława, sprzedaje tam
      taka krótko ostrzyżona pani, baaaardzo pomocna i miła. Doradza, daje dużo do
      przymierzenia, nie obraża się, jak się nic nie kupi. Jednak typowo
      ciążowo/karmiących staników chyba tam nie ma.
      Ostatnio kupiłam tani stanik bezszwowy (bawełna+mikrofibra) na allegro, u
      użytkownika Granika. Bardzo udana transakcja (jeszcze parę innych rzeczy wzięłam
      od razu) i szybka, a stanik (firmy Mizet) faktycznie dużo wygodniejszy od
      koronkowego Triumpha, nie uwiera, nie mam odcisków na biuście, ale niestety,
      słabo trzyma pod biustem i trochę podjeżdża na plecach.
      Jeśli ktoś zna sklep w Szczecinie z _dużymi_rozmiarami_ staników, to też będę
      wdzięczna za namiary.
    • jazzmine triumph mamabel 24.04.06, 20:30
      Cześć dziewczyny,

Polecam ciążowy stanik triumpha mamabel - bezszwowy, z mikrofibry, ładnie
      modeluje, a poza tym w razie czego miseczka może trochę urosnąć, dostępne są
      tylko białe. Do kupienia w stoiskach triumpha we wszystkich centrach handlowych,
      cena ok. 59 zł. Poza tym bawełniane firmy Naturana w podobnej cenie i dla mam
      karmiących też Naturana - widziałam je tylko w sklepie bebeclub na Struga, ale
      gdzie indziej też się pewnie znajdą.

pzdr
      • myszka-m Re: triumph mamabel 24.04.06, 21:24
        Popieram opinię Jazzmine. M-M
        • madzia_dell Re: triumph mamabel 25.04.06, 20:45
          Ale z tego co znalazłam w necie ten stanik ma największą miseczkę D, a ja już
          teraz (6 miesiąc) potrzebuję rozmiar 80E... Szkoda, bo lubię Triumpha.
          • zwirula Re: triumph mamabel 25.04.06, 21:00
            hej,
            mała prośba Madzia_dell jak coś znajdziesz to podziel się info gdzie nabyłaś,
            jestem w podobnej sytuacji - 85-90E...

PS. dziś w szkole rodzenia lek. ginekolog dobil mnie ... podobno piersi mogą
            powiększyć się 2 lub 3 krotnie... u mnie baza wyjściowa było D x 3 = berety na
            sznurku???
            nie chcę babcinych biustonoszy nosić :(

pozdrawiam.
            • madzia_dell Re: triumph mamabel 28.04.06, 19:43
              zwirula napisała:
              > mała prośba Madzia_dell jak coś znajdziesz to podziel się info gdzie nabyłaś,
              > jestem w podobnej sytuacji - 85-90E...

Staniki w dużych rozmiarach można zamówić przez internet w www.avocado.com.pl
              Bardzo ładne... i raczej drogie. Wybieram się do Poznania, gdzie mają zwykły
              sklep, jak się uda, to przymierzę, bo tak na oko kupować za ponad stówę to nie
              bardzo bym chciała.
              A jak coś znajdę w Szczecinie to oczywiście dam znać :)
              • zwirula Re: triumph mamabel 28.04.06, 22:21
                Dzięki za pamięć i czekam na info.

PS. Moja kochana mamusia, przyniosła mi dziś prezent.
                Zgadnij co? :)
                Podwójną (dla bliźniaków) czapke uszatke dla pancernika ;)
                Oczywiście staniczek - hmmm... nie wiem, czy taaakiego kolosa można jeszcze
                nazwać staniczkiem - jest dużo za duży na mnie, ale oczywiście maminka swoje:
                jak nie teraz, to na poźniej... urosną...

Pozdrawiam.
                • madzia_dell Kupiłam - w Poznaniu 04.05.06, 19:40
                  Byłam trzy dni w Poznaniu i na szczęście 2 maja sklep avocado był otwarty, więc
                  mogłam co nieco pomierzyć. Kupiłam sobie takie cuś:
                  www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=rio& w rozmiarze 80F :) Bardzo ładnie
                  zbiera biust i podtrzymuje, pod bluzki z dekoltem będzie jak znalazł. Niestety,
                  oni w Szczecinie sklepu nie mają, a na oko kupować bym nie radziła. Dwa bardzo
                  podobne staniki (Rio i Havana) w tym samym niby rozmiarze, w rzeczywistości
                  bardzo się różnią np. obwodem pod biustem. Trzeba koniecznie mierzyć.
                  Dowiedziałam się za to, że duże rozmiary biustonoszy można podobno kupić w
                  sklepie z bielizną na pl.Lotników, koło pubu Sekstant. Ale nie byłam tam sprawdzać.
                  • zwirula Re: Kupiłam - w Poznaniu 04.05.06, 21:50
                    Hej Madzia,
                    widze, że zakupy powiodły się :)
                    faktycznie ladnie zbiera piersi i pewno wygodny,
                    ... u Ciebie już miseczka F?? na jakim etapie ciąży jesteś??
                    błagam tylko nie załamuj mnie, że dopiero ok pólmetka :]
                    muszę koniecznie wybrać sie do centrum i sprawdzić co mają na Lotników...

Pozdrawiam gorąco!
                    • madzia_dell Re: Kupiłam - w Poznaniu 07.05.06, 21:35
                      Jestem w 27 tygodniu. W sumie biust to mi urósł na samym początku, teraz się
                      trzyma na razie bez zmian. Przypuszczam, że dopiero pod sam koniec, albo w ogóle
                      po porodzie mi się dopiero balony zrobią ;) Jak się w drugim - trzecim dniu po
                      porodzie ma nawał pokarmu, to piersi są bardzo duże, opuchnięte, ale to się
                      normuje. Mam więc nadzieję, że więcej niż E to w efekcie nie osiągnę.
    • beata761 Re: Gdzie kupić stanik ciążowy? 25.04.06, 10:30
      Ja kupowałam staniki na allegro. Bawełniane , super się piorą i noszą.
      Polecam !
      • arabela27 Re: Gdzie kupić stanik ciążowy? 25.04.06, 21:12
        ja również kupiłam z triumpha mamabel jest super i "rosnie razem z piersiami" A
        tak poza tym to wybór typowo ciążowych czy do karminia znajdziecie w hurtowni
        na Struga obok Kauflandu.
    • shine70 do asiaadasia 25.04.06, 23:14
      Hej,posiadam do sprzedania niedrogo 2 staniki do karmienia.Stan bardzo dobry.
      Gruba przewiewna bawełna.Napisz na mm.post@interia.pl jesli jestes
      zainteresowana. Pozdrawiam
      • kamyk4 Re: do asiaadasia 27.04.06, 00:05
        Widzialam stanik w Geancie w Galaxy, na stoisku z dzieciecymi akcesoriami no i w sklepach ciazowych oczywiscie. Moze tam moga wam zamowic w odpowiednim rozmiarze?
    • ma_ti Re: Gdzie kupić stanik ciążowy? 04.05.06, 20:15
      Staniki ciążowe, a może bardziej do karmienia widziałam w takiej malutkiej
      hurtowni pod budynkiem przychodni na ul. Kadłubka. Wchodzi sie przez takie
      niepozorne drzwi i kieruje na lewo do samego końca. Pani która tam obsługiwała
      powiedziała, ze ma tylko do karmienia ale nadają sie do noszenia w ciąży bo są
      regulowane.Tam nie ma kosmicznych cen wiec może sie uda namierzyc coś fajnego.
      Sama nie mierzylam bo mieścilam sie jeszcze w swoje ale niedlugo sama rusze w
      pościg za tą częścią garderoby i więc skorzystam i z wszych podpowiedzi. Pzdr
      tc 25.
      • zwirula Re: Gdzie kupić stanik ciążowy? 04.05.06, 21:52
        Hej ma_ti!
        Proszę o małą podpowiedz - gdzie jest Kadłubka i gdzie jest przychodnia :)

Dzięki i pozdrawiam.
        • kamyk4 Re: Gdzie kupić stanik ciążowy? 05.05.06, 00:00
          Tu jest adres do planu miasta bo wytlumaczyc kadlubka sie nie da. Ale jak bedziesz sie uiegac o zasilki rodzinne to szybko sie dowiesz gdzie to jest.
          bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11123
        • ma_ti Re: Gdzie kupić stanik ciążowy? 05.05.06, 09:18
          Witam z ranka.
          Zgadza sie - tam gdzie zasiłki.
          ul. Kadłubka, to Niebuszewo uliczka jednokierunkowa pomiędzy Netto a stacją
          benzynową CPN. Jak idziesz od Netto to po prawej stronie taki budynek
          wolnostojący, a idąc dalej zauwazysz przedszkole, to wtedy trzeba się cofnąć.
          Mam nadzieje, że znajdziesz i daj znać co tam ciekawego mają.Pzdr
          Mateusz tc25.
    • asiaku Re: Gdzie kupić stanik ciążowy? 08.05.06, 12:36
      Dla dziewczyn z prawobrzeża.
      Jest fajny sklep z bielizną na Majowym. Na ryneczku koło poczty i Telepizzy.
      Tam jest pani Agata. Całą bielizne na ciążę i do karmienia ona mi poleciła.
      Teraz kupuję u niej w ciemno. Fajna, młoda dziewczyna, w natłoku towaru wie co
      ma i potrafi doradzić. Polecam.
      • zwirula Re: Gdzie kupić stanik ciążowy? 08.05.06, 12:49
        Hej,
        a mogłabyś napisać coś więcej o sklepiku, tzn. jak dotrzeć z końcowego - jestem
        ze Zdroji, ale nie mam bladego pojęcia gdzie jest Tele Pizza i ryneczek :(
        wiem gdzie jest księgarnia i przychodnia - blisko końcowego :)

Dzięki i pozdrawiam.
        • zwirula Re: Gdzie kupić stanik ciążowy? 08.05.06, 16:53
          Znalazłam!!!
          Kupiłam!!! Cieszę się baaaardzo z nowego zakupu... seksowny nawet jest :)
          ... ale i tak załamałam się... jaki on wielki :(

Faktycznie Pani baaardzo miła i pomocna.
          Polecam sklepik - bardzo duży wybor bielizny!

Pozdrawiam.
          • madzia_dell Re: Gdzie kupić stanik ciążowy? 08.05.06, 22:14
            A jakie ceny?
            • zwirula Re: Gdzie kupić stanik ciążowy? 09.05.06, 08:41
              Ceny są naprawdę przeróżne...
              Ja za swój zapłaciłam 58 zł - stanik dobrej jakości, seksowny :)) i dobrze się
              nosi :)
              Laktacyjny np. kosztuje ok 34 zł

Pozdrawiam.
    • kiniamum Re: POLECAM ALLEGRO 09.05.06, 20:15
      szczerze i z calego serduszka :) wszystkim mamusiom przyszlym i karmiacym.
      naprawde jest szeroki wybor i duze rozmiary w przystepnych cenach. pzdr.
      • madzia_dell Re: POLECAM ALLEGRO 09.05.06, 22:40
        Wybór jest spory i ceny rzeczywiście przystępne, ale jednak przy stanikach
        bardzo ważna jest możliwość przymierzenia. Trzeba zawsze dobrac kształt
        miseczek, obwód pod biustem, szerokość ramiączek i miejsce ich przyszycia...
        Zwłaszcza w ciąży stanik musi dobrze trzymać, nie uciskać itd. Kupiłam jeden
        stanik na allegro, owszem, rozmiar dobry, ale słabo trzyma pod biustem i
        generalnie nie jestem zachwycona. No chyba, że się kupuje model, który się zna,
        to nie ma sprawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka