martynahpt Re: Schwedt-czy któraś rodzila tam ostatnio?? 01.01.08, 23:57 Podnosze watek Odpowiedz Link Zgłoś
supermika73 Re: Schwedt-czy któraś rodzila tam ostatnio?? 17.03.08, 13:09 Owszem :)) 23.01.2003 tam urodziła mi się córcia,czy coś odnośnie porodu tam interesuje Cię szczególnie? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: 2003 r to nie jest ostatnio :) n/t 17.03.08, 17:29 Tydzień temu w Kronice była informacja, że już na dobre koniec z porodami Polek w Schwedt, toczy się w ichniejszym nfz postępowanie wyjaśniające, w naszym też, mają sprawdzać zasadność porodów które się tam odbywały, zwolniono podobno za podobne praktyki ordynatora położnictwa, z tego co pamiętam to był Polak. Ciekawa jestem czy naprawdę się skończy czy da się jakoś to obejść... Eh mogliby w Polskich szpitalach wziąć przykład z niemieckiej kliniki i nie trzebaby było tak kombinować i łamać prawa żeby urodzić po ludzku. Odpowiedz Link Zgłoś
supermika73 Re: 2003 r to nie jest ostatnio :) n/t 26.03.08, 16:38 Niestety ,to prawda:(((,ja rodziłam tam z racji niemieckiego ubezpieczenia. Pojechałam tam z mężem i lekarka Polka od razu zapytała o ubezpieczenie i powiedziała,że dla nas Polek porody przez Nfz - to juz historia....,podobno polski Nfz zalega z dużymi płatnościami klinice w Schwedt,a szkoda bo opieka i warunki fenomenalne!!!! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
supermika73 Re: 2003 r to nie jest ostatnio :) n/t 26.03.08, 16:12 Ups !!! Sorki oczywiście 2008 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
old_pj aktualny stan 27.03.08, 10:25 //toczy się w ichniejszym nfz postępowanie wyjaśniające, w naszym też, mają sprawdzać zasadność porodów które się tam odbywały sprawdzac moga ale to nic nie da, zeby zmusic Cie do poniesienia kosztow potrzebny jest wyrok sadowy //zwolniono podobno za podobne praktyki ordynatora położnictwa, z tego co pamiętam to był Polak. Chefarzt Rudzinski odszedl, odbieral mojego syna, CHWD NFZ //Ciekawa jestem czy naprawdę się skończy czy da się jakoś to obejść... da sie ale to ryzykowne, najlepiej miec lekarza w rodzinie, powie co trzeba mowic przy przyjeciu :-) //Eh mogliby w Polskich szpitalach wziąć przykład z niemieckiej kliniki i nie trzebaby było tak kombinować i łamać prawa żeby urodzić po ludzku. kiedys tak bedzie, za jakies 20-50 lat Odpowiedz Link Zgłoś