Dodaj do ulubionych

Prywatny Zespół Szkół Jan Marek Jopek

22.02.06, 18:19
Ostrzegam. W szkole rządzi pieniądz i dyrektor, który jest mocno
kontrowersyjny.
Warunki lokalowe szkoły - fatalne.
Bezpieczeństwo uczniów- mocno problematyczne.
Nauczyciele- zależy na kogo się trafi, w większości dobiegający i wybiegający.
Wywiadówki- brak
Dni otwarte- brak
Świetlica- fatalna
Jedzenie - takie jakie przyniesiecie z domu. "Lunch" w wydaniu szkolnym to
woda z sokiem+ mikroskopijnej wielkości wafelek, czasem jabłko.
Samorząd- fikcja
Pracownie - nie istnieją
Dyscyplina - a co to takiego
W-F - sala wynajmowana, albo w pobliskim parku
Dyrektor- choleryk, o nieokreślonym wykształceniu ( vide strona internetowa
szkoły)
Rotacje - ogromne
Umowa cywilno-prawna- korzystna dla szkoły
Psycholog - brak
Pedagog - brak
Opieka lekarska- brak
słów- dużo nie na temat
chwyty socjotechniczne w wykonaniu dyrektora - mistrzowskie
Obserwuj wątek
    • lizzzy Re: Prywatny Zespół Szkół Jan Marek Jopek 15.07.06, 23:30
      Dwa lata temu moje dziecko bylo w tej szkole jeden dzien. Dramat! Dobrze, ze
      nie poslalam tam dzieci
    • tp4949 Re: Prywatny Zespół Szkół Jan Marek Jopek 18.12.06, 22:25
      Mogę się zgodzić co do niektórych uwag: kiepskie warunki lokalowe, brak sali
      gimnastycznej, czasami improwizacja ze strony nauczycieli.
      OK - zgadza się.
      Natomiast dzieci szkołę UWIELBIAJĄ, a poziom nauczania jest bardzo wysoki.
      Czegóż wymagać więcej?
      Pewnie, że przydałaby się sala gimnastyczna, pracownia komputerowa, chemiczna
      itd. W tych warunkach lokalowych nie ma na to szans, a nauczyciele radzą sobie
      fantastycznie. Pan Jopek może i jest dla niektórych kontrowersyjny. Mnie
      wydaje się, że to facet, który żyje tą szkołą. To sprawia mu przyjemność i
      frajdę. Dzieciaki uwielbiają go, ma dobry kontakt z rodzicami...
      Ja jestem zadowolony z tej szkoły. Nawet bardzo.
    • dorota123 Re: Prywatny Zespół Szkół Jan Marek Jopek 26.04.07, 21:39
      Potwierdzam. Moje dziecko też przez pewien okres (żałuję, że tak długi)
      chodziło do tej szkoły i stwierdzam, że panuje tam absolutnie chora atmosfera,
      dyrektor próbuje stosować manipulacje wobec rodziców mających śmiałość w ogóle
      zabrać głos w jakiejś sprawie, a dzieci na pewno nie mają tam korzystnej
      atmosfery. Ja zauważyłam wiele objawów przemocy psychicznej wobec dzieci,
      bezwzględnej eliminacji dzieci sprawiających jakiekolwiek problemy (stąd
      zapewne wyniki w rankingach tej szkoły, które wynikają nie z poziomu nauki, ale
      z doboru najlepszych dzieci i eliminowania tych, które nie okazały się
      tak "najlepsze" jak wydawały się na początku). Dyrektor nie dopuszcza żadnego
      słowa uwagi czy krytyki, na każde odpowiada wrogością. Sądzę, że ten pan nie
      jest do końca zrównoważony, myślę, że ma jakieś problemy.
    • Gość: mama 7 klasistki Re: Prywatny Zespół Szkół Jan Marek Jopek IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.19, 13:11
      absolutnie się z tym nie zgadzam. Dni otwarte i wywiadówki są - dobrze zorganizowane, można porozmawiać z każdym nauczycielem o dziecku dowolną ilość czasu, nauczyciele dostępni osobiście, telefonicznie i mailowo. Dyrektor - sympatyczna gaduła, lubi dzieci. pisze wiersze, gra na gitarze i co roku dziwi się że go dzieciaki poznają gdy przebiera się za Mikołaja. Pedagog i psycholog dostępni w poradni, nauczyciele z pasją i zaangażowani w życie dzieci, szkoła współpracuje z rodzicami dzieci o specyficznych potrzebach. Dzieci uczone są szacunki i pracy. Dyscyplina na lekcjach czasami siada jak wszędzie, ale agresja, rasizm sexizm nie są tolerowane. Warunki lokalowe rzeczywiście nie najlepsze, sali gimnastycznej brak, Jednak dyrektor stara się jak najlepiej zapewnić warunki - pielgrzymi do wynajętej sali - słabe, ale już zajęcia w pięknym parku po drugiej stronie ulicy nie wydają mi się minusem. Szkoła jest mała - po jednej klasie w każdym poziomie, czesne bardzo przyzwoite - stąd pewnie brak na inwestycję we własny budynek. Dzieci lubią chodzić do tej szkoły, nie maja problemów z dostaniem się do wybranych liceów, bardzo wysoki poziom angielskiego, matematyki i polskiego. Koło teatralne obsypane nagrodami. Minusem jest duża rotacja nauczycieli przedmiotów o mniejszej tygodniowej ilości godzin (biologii, geografii, ), która w przypadku niemożności zapewnienia pełnego etatu (mało klas) jest trudna do opanowania. Szkoła bardzo przyjazna dzieciom, nie tłamsi osobowości, nie terroryzuje średnią a i tak poziom jest wysoki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka