Dodaj do ulubionych

Czy starsze odwiedzało was w szpitalu?

14.08.05, 21:44
Jak rodziłyście młodsze? będę miała cesarkę i nie wiem jak wytrzymam bez niej
5 dni,ale to ponoć dla niej mniejszy stres jak nie odwiedza i nie musi od
mamy ze szpitala wychodzić nie zabierając jej z sobą...tylko zostawiając z
innym.
Obserwuj wątek
    • hanti Re: Czy starsze odwiedzało was w szpitalu? 15.08.05, 08:43
      mnie Kubuś odwiedzał, a to dlatego że ja byłam w szpitalu ponad 3 tygodnie,
      nawet cichaczem wink wychodziliśmy na spacery do pobliskiego parku. Rozstania
      oczywiście nie były najprzyjemniejsze, ale Kuba w domu kiedy nie mgł do mnie
      przyjechać dostawał ataków histerii.
    • anaj75 Re: Czy starsze odwiedzało was w szpitalu? 16.08.05, 07:23
      Zdecydowałam, że chcę odwiedzin synka, po to, by wiedział, że mama nie zniknęła
      nie wiadomo gdzie. Było to istotne, zwłaszcza dlatego, że w szpitalu byłam 8
      dni. Zresztą miesiąc wcześniej na patologii spędziłam 5 dni i tam mieliśmy
      sprawdzian, jak takie odwiedziny znosi. Na zakończenie każdego z dwóch spotkań,
      mówił: "mama, chodź, siadaj tu (w samochodzie)" i był smutny przez chwilę. Na
      szczęście przy pożegnaniu nie rozpaczał, w domu, po jego powrocie też nic złego
      się nie działo. Poza tym codziennie telefonowałam. Na dźwięk dzwonka telefonu,
      cieszył się "o, mama". Generalnie, gdy już wróciłam, odreagował ale bardziej
      moją nieobecność niż te rozstania. Nie odstępował mnie i zaczął znów budzić się
      w nocy.
      Dodam, że spotykałam się z nim na klatce schodowej i dziedzińcu szpitala,
      poniewaz maluchy nie mogły wchodzić na oddział. Tym samym nie miał możliwości
      spotkać się tam z braciszkiem, którego zostawiłam na ten czas z mężem a za
      drugim razem, ze względów medycznych, na noworodkach.
      A co do stresu, to wyczytałam gdzieś, że większym obciążeniem dla dziecka jest
      nie widzieć mamy tak długo i nie wiedzieć, co się z nią dzieje niż po uprzednim
      przygotowaniu, rozstawać się.
      Pozdrawiam.
      Jana
      • natalia433 Re: Czy starsze odwiedzało was w szpitalu? 16.08.05, 14:59
        Ja lezałam w szpitalu od wtorku do piatku i zdecydowaliśmy że mały mnie nie
        odwiedzi co zreszta i tak bylo zabronione na oddziale polozniczym, za to czesto
        do niego dzwonilam i mowilam mu gdzie jestem i ze niedlugo wroce itp.
        Ja tesknilam ogromnie za to synek trzymal sie dzielnie bezemnie.

pozdrawiam!!!
    • r.kruger Re: Czy starsze odwiedzało was w szpitalu? 16.08.05, 16:45
      Witam, też będe miała cc. synek będzie miał wtedy 22miesiące.Myślałam o
      odwiedzinach.Mąż będzie go do mnie zabierał ale dopiero kiedy będe mogła
      wstać,zdejmą mi cewnik itd. nie chcę żeby się wystraszył
    • bajdus Re: Czy starsze odwiedzało was w szpitalu? 17.08.05, 11:56
      Polecam Ci przeczytanie wątku: "Jechałyście rodzić i ..." na tym forum.
      Pozdrawiam
      • arla5 Re: Czy starsze odwiedzało was w szpitalu? 14.10.05, 21:31
        my, a wlasciwie ja postanowilam, ze maly bedzie mnie odwiedzal, gdy bede w
        szpitalu,nie chce by pomyslal ze wyjechalam i go zostawilam,bedzie mial 23
        miesiace jak urodzi sie jego siostrzyczka...ja juz tesknie za nim a jeszcze sie
        nie zaczelo,,,
    • mama_jaka Re: Czy starsze odwiedzało was w szpitalu? 15.10.05, 11:46
      witaj,
      ja lezalam tylko 4 dni - szczesliwie urodzilam tego samego dnia, ktorego
      poszlam, bardzo sie balam, ze bede musiala byc dluzej i nie bede widziec synka
      dlugo; przyjechal do mnie ale doslownie na pol godzinki; wystarczajaco, narobil
      troche zamieszania choc i tak dosc przyzwoicie zniosl te wizyte a ja sie
      cieszylam, ze go widze; sam chcial isc do domu z tata; wiesz co chyba my matki
      gorzej wszytsko przezywamy;
      pozdrawiam i powodzenia
      Anka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka