Dodaj do ulubionych

czy wasze dzieci śpią razem w pokoju

04.12.06, 13:25
... a jeśli tak, kiedy młodsze przeniosłyście do starszego?
Obserwuj wątek
    • smilodona Re: czy wasze dzieci śpią razem w pokoju 04.12.06, 13:47
      Spia razem, nie ma innego wyjscia. Oprocz pokoju dzieci mam jeszcze drugi pokoj
      z aneksem kuchennym, w kotrym urzeduję do pozna. Mlodszego przenioslam do
      siostry jakos tak po okresie noworodkowym - mial ok 2 miesiecy (doklasnie nie
      pamietam czy mniej czy wiecej). Nad ranem jednak musze przenosic go do naszego
      łózka, bo młody wstaje wczesnie i nie daje spac siostrze.
    • nedith Re: czy wasze dzieci śpią razem w pokoju 04.12.06, 14:52
      Witam od razu się przedstawie bo to mój pierwszy wpis na tym forum, które od
      niedawna podczytuję. Mam na imię Edyta. Mam syna niespelna 3,5 letniego i
      córeczkę, która właśnie skończyła roczek.
      Śpią razem mimo, że mamy jeszcze dodatkowy pokój na później. Małą przeniosłam
      do brata jak miala pół roku. Czasami jedno drugie budzi, ale jest w miarę ok.
      Niestety, u nas to starszy w nocy ląduje w naszej sypialni, a młoda przesypia
      pięknie nocki (oczywiście co jakis czas popłakuje).
      • bibba Re: czy wasze dzieci śpią razem w pokoju 04.12.06, 15:34
        chlopcy spia razem od czasu, gdy mlodszy skonczyl 6 miechow. na poczatku
        mlodszy szedl spac wczesniej i dopiero kladlismy starszego, teraz ida spac
        razem, mlodszy wstaje wczesniej i cichutko przychodzi obudzic jedno z nas.
        polozylismy ich razem, gdy mlodszy zaczal przesypiac noce, i w miedzyczasie
        zauwazylismy ze jeden drugiego nie wybudza, mimo ze co jakis czas ktoremus sie
        zdarza obudzic sie w nocy z krzykiem.
    • hanti Re: czy wasze dzieci śpią razem w pokoju 04.12.06, 16:50
      Karolkę przeniosłam do Kuby kiedy miała ok pół roku, a teraz za tydzień
      zamierzam przenieść dziewczynki do jednego pokoju (Kinia ma 4 miesiące), bo
      Kubuś jest już na tyle duży że powinien mieć troszkę własnej przestrzeni.
      • dorota.alex Re: czy wasze dzieci śpią razem w pokoju 04.12.06, 17:00
        Jagoda przeniosla sie do Kuby jak skonczyla 2 latka. Na urodziny dostala dorosle lozeczko i byly wielkie
        przenosiny. Teraz bedziemy przeprowadza sie do nowego domu, w ktorym beda osobne pokoje dla
        dzieci, ale poniewaz Kuba protestuje, ze boi sie sam spac, to na razie beda razem. Podziela sie pewnie za
        jakis czas, ale musza do tego dojrzec smile
        • malabru Re: czy wasze dzieci śpią razem w pokoju 04.12.06, 19:17
          Ja Tomaszka przniosłam do Natalki, jak skończył roczek. Wtedy mniej więcej
          zaczął przesypiać całe noce. Spać chodzą razem. Raczej się nie wybudzaja na
          wzajem. W planach mamy wieksze lokum i wtedy dzieci będą miały wspólną
          sypialnię i wspólny pokój zabaw. Na razie myślę, że bedą mieć wspólne pokoje
          dość długo. Nie wiem jak to wyjdzie w praktyce, bo płcie różne smile
          • oliwia244 Re: czy wasze dzieci śpią razem w pokoju 04.12.06, 22:11
            ja planuje Gab przenieść do starczej córki jak będzie miała roczek
            słabo to widze, bo najpierw musi na nowo polubić dzieciece łóżeczko a nie
            sypialniane wyro rodziców.....
    • nelles Re: czy wasze dzieci śpią razem w pokoju 04.12.06, 23:18
      Ja Szymona przenioslam do Mateusza 2 tygodnie temu - ma 3 miesiące. Mati (2
      lata) dostal dorosle lóżko więc czuje się poważniesmile. Jeszcze się nie zdażylo
      żeby się nawzajem pobudzili mimo że czasami któryś placze. No i jeszcze coś:
      Mati przez 3 tyg budzil się w nocy nie wiadomo dlaczego z ogromnym placzem, wyl
      przez sen, potem się rozbudzal i przez 2 godziny nie mógl zasnąć. Odkąd śpią
      razem jest spokój, nawet jak się obudzi to zasypia od razu z powrotem.
    • mamaaniiasia Re: czy wasze dzieci śpią razem w pokoju 07.12.06, 11:30
      Tak moje śpią razem od kiedy odstawiłam Adasia. To było w lipcu, miał wtedy rok
      i dwa miesiące. No może śpią razem od września, ale od początku nie było
      problemu, wręcz mam wrażenie, ze Adaś śpi o wiele lepiej ( unas budziło go
      nawet przesunięcie kołdry)
      • farpakon Re: czy wasze dzieci śpią razem w pokoju 18.12.06, 01:04
        u nas tez spia razem, przynajmniej zasypiaja. przenieslismy natusie przy okazji
        przeprowadzki (planowalismy to zrobic pozniej), miala ok 4 miesiecy.

Natusia
        • zduno2 Re: czy wasze dzieci śpią razem w pokoju 18.12.06, 08:37
          Moje dziewczyny od samego początku śpią razem i narazie nikt nikogo nie budzi smile, ja oczywiście śpię razem z nimi żeby w razie potrzeby interweniować wink
    • ineessa Re: czy wasze dzieci śpią razem w pokoju 18.12.06, 21:05
      u mnie podobnie. Córcie śpią razem od samego początku. Ja z nimi w pokoju bo
      wygodniej jeśli chodzi o karmienie i uspokajanie gdy któraś płacze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka