kocia_kotna 24.08.05, 08:58 Hmm..ciekawa jestem co sadziecie na ten temat...niby może kiedys pomóc a i pobranie jej nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocia_kotna Re: Krew pępowinowa. 24.08.05, 09:02 dodam jeszcze ciekawy link....cena zwala z nóg!!!!! krew.1000lecie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jasama3 Re: Krew pępowinowa. 24.08.05, 09:46 szkoda słów przecież taka krew pępowinowa ma się przysłużyć między innymi do rozwoju medycyny, genetyki a 3000 zł to jakaś astronomiczna suma kogo na to stać to zazdroszczę Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: Krew pępowinowa. 24.08.05, 10:35 Bardzo chcieliśmy pobrać od Mikołaja,ale nie udało się.Teraz niestety też nie mam na to funduszy.Szukam fundacji bo chciałabym oddać na potrzeby chorych dzieci.Może inne skorzysta? ale nie łatwo znaleźć,dziwne bo skoro pobierają szpik... Odpowiedz Link Zgłoś
asca25 Re: Krew pępowinowa. 27.08.05, 13:45 Nie skorzystam z tej usługi: 1.Nie jestem przekonana. 2.Wolę wydać bezpośrednio na dziecko. 3.Kto mi zagwarantuje, że za np. 25 lat ten bank krwi jeszcze będzie istniał? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka59 Re: Krew pępowinowa. 27.08.05, 14:47 Nie musle w ogole o tym bo to:potwornie droga sprawa,badania nadal trwaja, a ostatnia rzecz to fakt ze ta krew MUSI BYC PRZECHOWYWANA W ODPOWIEDNICH WARUNKACH a tego nikt mi nie zagwarantuje-niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Krew pępowinowa. 28.08.05, 11:05 robiłam kiedyś rozeznanie wśród lekarzy onkologów i opinia jest taka (najłagodniej mówiąc) że jest to kupowanie kota w worku. w tej chwili jest niewiele chorób przy których ewentualnie można by użyć tej krwi (a i tak nie musi być to leczenie z wyboru), prawdop. zachorowania na nie jest maleńkie w porowaniu z innymi chorobami (wiec lepiej miec - jesli ktos ma tyle - gotowke na koncie na wypadek koniecznosci leczenia innych chorob). do tego lekarz z Niemiec, z najlepszego w N. ośrodka leczenia nowotworow u dzieci powiedział że nie powinno się używac tej krwi dla dziecka od którego była pobrana bo w niej mogą być już komórki pre-rakowe wiec tylko mu zaszkodzi, jedyne co ma sens to publiczne banki tej krwi i wykorzystanie dla osoby innej niż dawca. Odpowiedz Link Zgłoś