Dodaj do ulubionych

w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłacili

26.06.06, 22:35
najwyzszą cenę - zostali zamordowani przez hitlerowców - za to, że ratowali
swoich zydowskich sąsiadów przed holokaustem. Czy warto było, wobec
dzisiejszego milczenia o tych faktach? O tym będą dziś dyskutować u
Pospieszalskiego. Zapraszam elznara, gorbyego i innych, bo chciałabym poznać
ich zdanie w tej dyskusji.
Obserwuj wątek
    • sawa.com Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 26.06.06, 22:43
      Szczególnie zależy mi, zeby obejrzał to sobie człowiek ukrywający się za
      nickiem elznar. Jest on założycielu wątku osnutego na zasłyszanej plotce i
      zatytułowanego Bestialstwo chłopów polskich. Ten watek oparty na
      niepotwierdzonych domysłach jest hańbą dla administratorów portalu. Tolerują
      podłe kłamstwo.

No ale cóż, na tym świecie są ludzie i ludziska. Jedni ratowali inni opluwaja...
      • humbak Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 26.06.06, 22:45
        Nie wiem czy Elznar będzie mógł się wypowiedzieć. Wczoraj dostał zdaje się bana- nie wiem czy czasowego, czy stałego.
        • sawa.com Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 26.06.06, 22:47
          Ale wątek oparty na kłamstwie lub co najwyżej na niepotwierdzonych
          przypuszczeniach, jest. Właśnie został podniesiony do góry.
          • humbak Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 26.06.06, 22:49
            Widzę. Napisałem tylko to co wiem.
          • x2468 Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 27.06.06, 07:01
            Warto podkreslic ze "sprawiedliwi" ukrywaja do dzisiaj to ze udzielali pomocy
            sciganym przez Niemcow sasiadom.Warto rowniez rozmawiac o fakcie ze do dnia
            dzisiejszego rzady PRL-RP nie uznaly za niebyle dekretow Hitlera i nie zwrocily
            ofiarom ich mienia.I wreszcie warto rozmawiac o tym ze ci ktorzy o tej pomocy
            najglosniej krzycza,nigdy by nikomu nie pomogli.Chyba ze za odpowiednia
            oplata.Wtedy kazdemu Rowniez katom.
    • jola_iza Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 27.06.06, 07:30
      Zapłacili najwyższą cenę i warto nich pamiętać. Warto też mówić głośno, że zginęli ,bo znależli się tacy co donieśli.
    • ab_extra A autorytet z "Karty" ogłosił, że zajmowanie się 27.06.06, 07:40
      tym jest niepotrzebne a nawet szkodliwe :))
      • sawa.com O tym trzeba koniecznie rozmawiać 27.06.06, 08:21
        Spisać dobro i zło. Skatologować. Te miejsca i te wydarzenia, które były
        naznaczone męczeńską smiercią Polaków i Żydów. Nie będzie wtedy podstaw do
        antypolonizmów takich jak na przykład na tym portalu w wątku o chłopach
        polskich. Jeśli chodzi o wątek z piecami chlebowymi i bestialstwem chłopskim,
        rozważam, nawet czy nie zawiadomić o tym prokuratury.
        Administratorzy GW i ci którzy się mienią środowiskiem gazety wyborczej nigdy
        nie tolerowali by (na portalu GW)takiego wątku wymierzonego w Żydów lub inną
        nację. Uważam, ze eksponowanie tego wątku do którego jakieś przytgłupy dopisują
        głupie i szydercze posty-dowcipy sięga kloaki moralnej.

Ten wątek jest zresztą jawnym podżeganiem do antysemityzmu.
      • t-800 Re: A autorytet z "Karty" ogłosił, że zajmowanie 27.06.06, 14:17
        He, he, he, he! Niezłe!
    • sawa.com Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 27.06.06, 14:07
      Bardzo ciekawe! Nie ma chętnych do rozmowy o palonych przez Niemców Polakach za
      to, ze pomagali Żydom?
    • indris Dwie strony medalu 27.06.06, 14:15
      O tym,że Polacy ratowali Żydów wiadomo od dawna, żyją jeszcze organizatorzy tej
      działalności, jak Wł. Bartoszewski. O tym, że INNI Polacy Żydów wydawali mówi
      się mniej. A do historii należy i jedno i drugie.
      • ab_extra Jedyną znaną Żydom stoną medalu, są polscy 27.06.06, 14:29
        żołnierze w polskich mundurach rozstrzeliwujący Żydów w warszawskim gettcie, co
        bardzo malowniczo pokazywano w znanym na całym świecie amerykańskim serialu o
        Zagładzie. Jak widzisz, Żydzi znają jedynie słuszną prawdę o Polakach od bardzo
        dawna, więc nie kłam w zywe oczy.
    • deltalima Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 27.06.06, 14:20
      kurde, nie oglądałem. ciekawe czy w programie został potępiony kobylański i
      inni szmalcownicy?
      • lauriane Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 27.06.06, 15:24
        deltalima napisał:

> kurde, nie oglądałem. ciekawe czy w programie został potępiony kobylański i
        > inni szmalcownicy?
        >
        L. Kurde, nie na temat, musisz sie starac "inaczej"......
        J.C.
        • x2468 Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 27.06.06, 17:53
          Owszem na temat.Kto wydawal Polakow ukrywajacych Zydow czy Cyganow?Cyklisci?
          • x2468 Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 28.06.06, 06:44
            I jak tam bylo? Dzieciorob wyjasnil kto donosil?
          • lauriane Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 28.06.06, 09:59
            x2468 napisał:

> Owszem na temat.Kto wydawal Polakow ukrywajacych Zydow czy Cyganow?Cyklisci?
            L. Pewnikiem ci, ktorzy ich (Zydow) ukrywali....
            P.S. Dobra rada dla lumpenszczylkow :
            zanim podejmiecie decyzje o zabraniu glosu na tymze forum proponuje Wam
            najpierw :
            - wziac 10 glebokich oddechow
            - zrobic 10 przysiadow
            - ponownie wziac 10 oddechow
            - poczym postawic sobie pytanie rodzaju czy jestem na tyle rozgarniety, azeby
            pojac post otwierajacy ten watek
            W razie odpowiedzi negatywnej powtorzyc ww instrukcje, w razie
            pozytywnej...rowniez powtorzyc zadane cwiczenia.....
            J.C.
            • capitalissimus Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 28.06.06, 10:58
              rozumiem, szczylu, że masz płuca jak miechy a uda niczym panczenista, tak dużo
              ww. ćwiczeń wykonujesz.
              • lauriane Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 28.06.06, 11:28
                L. Hehe, widze, ze poczules sie "dotkniety".....
                J.C.
                • capitalissimus Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 28.06.06, 11:33
                  ależ skąd. po prostu poziom twojej samokrytyki mnie nieco zaskoczył.
                  • lauriane Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 28.06.06, 11:46
                    capitalissimus napisał:

> ależ skąd. po prostu poziom twojej samokrytyki mnie nieco zaskoczył.
                    >
                    L. Az tak "dotkniety", ze watek zgubiles......
                    No to sprobuj raz jeszcze, skoro jestes tak leniwy - to odpusc cwiczenia
                    fizyczne, postawic sobie pytanie, ktore brzmi : czy jestem na tyle rozgarniety,
                    aby moc sledzic nastepujace po sobie posty i nie gubic watku w ev. replikach,
                    Jesli odp jest negatywna,znow wroc do cwiczen fizycznych, jesli pozytywna to
                    tez....
                    J.C.
                    J.C.
                    • capitalissimus Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 28.06.06, 11:48
                      nie zrozumiałeś - widocznie zbyt dużo ćwiczysz mięśnie. może teraz komórki
                      szare byś powytężał dla odmiany?
                      • lauriane Re: w "warto rozmawiać" o Polakach, którzy zapłac 28.06.06, 12:17
                        L. Hehe, jak to zwykli mawiac Niemcy : "jesli myslisz, ze myslisz, to tylko
                        myslisz, ze myslisz".....
                        J.C.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka