blackmartinez76 03.09.08, 13:04 Poszukuję dobrego chińskiego jedzonka, może być restauracja lub jakiś bar. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: warszawiak Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? IP: *.eranet.pl 03.09.08, 13:15 grzybowska na przeciwko Muzeum Powstania, dobrze wejsc w uliczke/przecznice i wejsc tam od boku. Jadam tam co jakis czas od 6 lat i nie mialem wpadek. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.r.8.5 Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 04.09.08, 09:22 Dobre ale Japońskie jedzenie: Tomo Sushi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUC kolejny post bez sensu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 17:10 pojecie "dobre" jest wzgledne jak powszechnie wiadomo wiec odpowiedzi nie maja sensu Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel przecież to rekalama 06.01.09, 16:25 przecież od razu widać że to reklama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cazares Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? IP: *.compi.net.pl 03.09.08, 17:57 Litości... Ten wątek wraca średnio co 2 tygodnie... Ileż można... Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 03.09.08, 19:39 Może nie co 2 tygodnie ale jak się wpisze w wyszukiwarkę, wychodzi tego kilka stron... szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=&s.sm.title=chi%C5%84ska&s.sm.forumXx=287&sf=tytul&s.sm.author=&y=10&x=18 Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 21.09.08, 10:44 DZIKI RYŻ przy Puławskiej. Mają kuchnię chińską, tajską, japonską i hinduską. Dużo i pysznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? IP: *.stansat.pl 23.09.08, 13:29 Ja osobiscie polecam Cesarski pałac. Moze jedzenie nie jest tanie, ale smaczne. www.poliszcity.pl/warszawa/view.php?what=9 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.r.8.5 Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 25.09.08, 15:26 Restauracja Dziki Ryż być może też ma dobre jedzenie skoro ma tak rozbudowane menu, podaje link z info ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 25.09.08, 17:26 Przepraszam ale gdzie widzisz to rozbudowane menu ? Rozbudowane menu ma swiadczyćo tym że ktoś serwuje dobre jedzenie ? Czemu nie podajesz bezpośrednich linków do tych wszystkich restauracji, które rzekomo polecasz tylko do jednego serwisu, w którym, podobnie jak w książce telefonicznej, znaleźć można głównie same adresy ? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.r.8.5 Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 30.09.08, 12:28 Podaje link do tej strony bo tam możesz znaleźć restauracje takie jakie sobie życzysz nie tylko w Warszawie i nie tylko z kuchnia chińską, a mogę podać też link do stony restauracji Dziki Ryż ale tu masz już tylko jedną restaurację może troche źle to napisałam "rozbudobawe menu" chodziło mi o 3 rodzaje kuchni: chińska, japońska, tajska Odpowiedz Link Zgłoś
figa33 Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 30.09.08, 13:35 Pracownikom reklamujących się portali mówimy stanowcze NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caferacer Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? IP: 212.180.147.* 29.09.08, 00:26 Zdecydowanie najlepszy chinczyk jest na tylach hali mirowskiej. Kurczak w sosie pikantnym to po prostu poezja. Chinczyk na Grzybowskiej kolo Muzeum Powstania tez jest ok ale do tego z hali mirowskiej sie nie umywa. Odpowiedz Link Zgłoś
gibony Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 30.09.08, 10:34 chinatown, w alei lotnikow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blackmartinezx76 Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? IP: *.spray.net.pl 31.10.08, 19:17 Faktycznie z tyłu Hali Gwardi chińczyk b.dobry jadłem w pięciu smakach i pikatny obydwa były swietne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? IP: 62.172.234.* 04.11.08, 21:43 a jest tam parę znacznie lepszych rzeczy (np. wołowina Sate) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wsciekły bil; Odradzam na JP II / ANelewicza IP: *.chello.pl 01.11.08, 20:36 Nie polecam coś okropnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nguhuyen Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 17:41 Po lewej stronie kościoła na pl. zbawiciela jest pusta przestrzeń, a w niej 4 czy 5 pawilonów usługowych. W jednym jest bar o nazwie "BAR ORIENTAL". Polecam kaczkę albo schab po tajlandzku albo boczek hanoi. Po prostu zaj.....! Uwaga, ciężko z miejscami do siedzenia, bo pawilon jest mały, a chętnych do jedzenia (szczególnie w porze obiadowej) mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 05.12.08, 21:54 poszlam na tyly hali gwardii za namowa forumowiczow, cos wspanialego! jadlam kurczaka po malajsku na goracym polmisku, czysta poezja. probowalam tez kalmarow w panierce na warzywach i nie moge przestac o nich myslec, w zyciu nie jadlam tak zaje... kalmarow, nawet specjalnie tam na nie pojechalam drugi raz po kilku dniach. do dan jest jasminowy ryz, ktory jest ugotowany naprawde idealnie, moglabym jesc tam sam ryz i bylabym zadowolona. miejsce godne polecenia. bylam tez w bliss (jakis taki chinski tydzien mam i duzo okazji do spotkan towarzyskich) i nie jestem zadowolona. jadlam wieprzowina z warzywami w sosie czosnkowym z ryzem i ogorkiem slodkokwasnym. ogorek byl najlepszy z tego zestawu. ryz byl ugotowany na sypko, wiec szybko przerzucilam sie na widelec, wieprzowina byla polecona przez kelnera jako danie ostre i pelne warzyw, szczerze mowiac to ja juz wiecej warzyw widzialam w fixie knorra, zreszta w smaku tez podobne. ostre tez bylo srednio, ale moge zrozumiec, ze w Polsce wlasnie taki stopien ostrosci jest tolerowany, ja bym to okreslila jako lekko pikantne (bez tego bylo zwyczajnie mdle). potem jeszcze probowalam banana w ciescie i mleczka w ciescie. mleczko bylo smaczne, banan natomiast smakowo przypominal ziemniaka (ratowalam sie mala rozyczka bitej smietany w areozolu, ale w polowie deseru i jej zabraklo, a bez niej banan byl naprawde wytrawny). ogolem takie sobie, niewarte swojej ceny, wystroj tez dziwaczny i przygnebiajacy, zdecydowanie wybieram Asia Tasty za Mirowska, zupelnie nowa jakosc jesli chodzi o chinskie jedzenie w wawie, ceny bardzo przystepne i atmosfera nawet fajniejsza niz w bliss (mili panowie emeryci dyskutujacy przy piwku za 5zlotych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topek Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.08, 19:34 a propos chinczyka na przy hali to mowicie o asia tasty czy bao lang? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 13:31 Asia Tassty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topek Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.08, 13:52 juz zapytalam u zrodla baolang bylo tam 3 lata temu, potem zmienil sie wlasciciel i teraz jest asia tasty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? IP: *.tvkdiana.pl 02.01.09, 17:36 Z restauracji to polecam: Cesarski Palac i China town wiecej znajdziesz na: www.poliszcity.pl Odpowiedz Link Zgłoś
czesio_zombie Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 03.01.09, 23:05 Po przeczytaniu opinii o Asia Tassty skusiłem się i poszliśmy ze znajomymi i to był mój pierwszy i ostatni raz kiedy tam się pojawiłem-zamówiłem kurczaka na gorącym półmisku.Było to trochę warzyw na ww.półmisku na których były położone 4 cieniuteńkie panierowane w czymś ?? płatki z fileta kurczaka na dodatek wysmażone na wiór,znajomi też mieli podobne suchary na talerzu-chcecie zjeść dobrą chińszczyznę to polecam tą na rogu Rakowieckiej/Wiśniowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUC Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 17:30 widocznie zombiemu bardziej smakuje wietnamsko-ukrainski bar przy ulicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 04.01.09, 20:00 bar na wisniowiej (chinsko-ukrainski lol) to zupelna porazka jak dla mnie - wszedzie ta sama mrozonka (raz byla tam nawet brukselka!), mieso bez smaku i wszystko zalane hektolitrami sosu o smaku glutaminianu i sosu sojowego. mieszkam blisko i kiedys zamowilam tam do domu, nastepnego dnia na daniu wyjetym z lodowki byla pol centymetrowa warstwa zastygłego tłuszczu. dalam im pare razy szanse, ale naprawde wole wsiasc w tramwaj i podjechac do hali. a te cztery niby male kawalki kurczaka dla wiekszosci osob, ktore to jadly byly porcja dwa razy wieksza niz byli w stanie zjesc, zreszta wiekszosc dan biore w czesci do domu, bo porcje sa po prostu gigantyczne i jesli mialabym sie czegos czpeiac, to raczej zbyt malej ilosci warzyw w stosunku do miesa. Odpowiedz Link Zgłoś
czesio_zombie Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 04.01.09, 22:11 bobralus napisała: > bar na wisniowiej (chinsko-ukrainski lol) to zupelna porazka jak dla mnie - > wszedzie ta sama mrozonka (raz byla tam nawet brukselka!), mieso bez smaku i > wszystko zalane hektolitrami sosu o smaku glutaminianu i sosu sojowego. mieszka > m > blisko i kiedys zamowilam tam do domu, nastepnego dnia na daniu wyjetym z > lodowki byla pol centymetrowa warstwa zastygłego tłuszczu. dalam im pare razy > szanse, ale naprawde wole wsiasc w tramwaj i podjechac do hali. a te cztery nib > y > male kawalki kurczaka dla wiekszosci osob, ktore to jadly byly porcja dwa razy > wieksza niz byli w stanie zjesc, zreszta wiekszosc dan biore w czesci do domu, > bo porcje sa po prostu gigantyczne i jesli mialabym sie czegos czpeiac, to > raczej zbyt malej ilosci warzyw w stosunku do miesa. Glutaminiam jest bez smaku ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
czesio_zombie Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 04.01.09, 22:10 Gość portalu: BUC napisał(a): > widocznie zombiemu bardziej smakuje wietnamsko-ukrainski bar przy ulicy :) A Asia Tasty to niby co jest?? Bo restauracją tego lokalu nazwać nie można ,co do jedzenia to nie przesadzam w tym co napisałem bo na kuchni i gotowaniu trochę się znam-16 lat praktyki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 06.01.09, 13:34 Glutaminiam jest bez smaku ;)) -> tak samo jak potrawy na rakowieckiej. nikt nie mowi, ze asia tasty to jakas fancy restauracja, tylko, ze jest tam smacznie, a argument, ze sie na tym znasz, bo pracowales w 16lat jest dla mnie tak samo sensownym argumentem, jak ten mojego znajomego, ze feel to dobry zespol, bo gra tam jego kolega, ktory jest niezlym perkusista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? IP: 62.172.234.* 21.01.09, 15:43 A Asia trzeba wiedzieć co brać, bo sa lepsze i gorsze rzeczy, ale niektóre są wrećz genialne (jak na tę klase lokalu). Do Rakowieckiej nie ma porównania - to słabe jedzienie + plastikowe sztućce - dyskwalifikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 21.01.09, 21:05 bylam w china w alei lotnikow, super, zdyskwalifikowalo asia tasty i bliss to juz w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 22.01.09, 11:08 China Town na Lotników wciąż nr 1 ale ostatnio jadłam też w CT w Reducie (również w towarzystwie prawie samych Chińczyków) i złego slowa nie powiem. Porcje jedynie ogromne, dla mnie nie do przejedzenia, jeśli bierze się jeszcze przystawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Tulko tu 06.01.09, 16:28 Polecam chociaż nie wiem czy dobrze robię, bo przynajmniej w niedzielę można trafić an wolny stolik ku zadowoleniu wszystkich którzy przychodzą tam razem ze mną. W lato byłem tam na prawie każdym obiedzie niedzielnym. Polecam: wyśmienitą kaczuszkę i cudownie przepysznego smażonego bakłażana. Dla miłośnik makaron domowej roboty. jednym słowem Bliss Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Re: Tulko tu 06.01.09, 16:32 aha i uwierz mi próbowałem tak zachwalany Cesarski Pałac i parę innych polecanych tutaj knajp. Żadna z nich się do Bliss nie umywa. Odpowiedz Link Zgłoś
adwokatdiabla_pl Re: Tulko tu 16.01.09, 14:48 Chinatown w Alei Lotnikow. Ulubiona wsrod Chinczykow mieszkajacych w Polsce. Wnetrzne malo wyszukane, moje pierwsze wrazenie wrecz "spelunowate". ale wynagradzaja to jedzeniem. jedyna knajpa chinska w wawie, ktora smakuje, jak prawdziwa chinska kuchnia Odpowiedz Link Zgłoś
1-buc Znowu spam z Ganesh 25.07.16, 10:52 Admin nie daje radu usuwać spamu z knajpy Ganesh, która tym razem reklamuje się w poście nt. kuchni chińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszmatkowiak Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 04.12.17, 08:52 Bardzo dobra restauracja chińska jest przy Pańskiej 85. Świetnie skomponowane dania i nowości, których jeszcze w żadnej chińskiej nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
1-buc Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 04.12.17, 12:21 Wiemy wiemy SPAMERZE - nowy nick, stary spam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomaSz Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? IP: *.centertel.pl 30.12.17, 21:11 Polecam portal Room Service - miło, sprawnie, dobre restauracje. Odpowiedz Link Zgłoś
maxiqueen Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 22.03.18, 22:48 Prawdą jest to co napisał mój poprzednik o Pańśkiej 85. Świetne jedzenie, nie są to takie do końca standardowe smaki, ale są jakby urozmaicane, takie unowocześnione można powiedzieć. Bardzo dobre w każdym razie, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
1-buc Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 22.03.18, 23:16 Więcej spamu, więcej spamu! Odpowiedz Link Zgłoś
patisow07 Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 23.08.18, 13:17 jak mam ochotę na chińczyka to z canton zamawiam biorę sobie opcje dostawy że chce przez room service i na dowóz dostaje słodko kwaśnego kurczaka od nich to mogę jeść codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olciak Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.18, 08:22 zgadzam się ;) ale nie można zapominac o ich lunchach dnia, które są bardzo smaczne i ciekawe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zj4421014 Re: Gdzie dobre chińskie jedzenie ? 26.06.19, 11:09 Pańska 85 - według mnie najlepsza restauracja z kuchnią chińską w Warszawie. Pyszne, tradycyjne dania podawane w sposób bardzo nowoczesny, można się zakochać w ich wyglądzie i smaku. Kucharz to prawdziwy znawca! Odpowiedz Link Zgłoś