Dodaj do ulubionych

Maternity przedłużone?

27.06.06, 23:53
Witam,niedawno "obiło" mi się o uszy,że maternity zostało przedłużone z 3
mies. do 6 czy 9 nie pamiętam dokładnie.Państwo podobno chce zachęcić
wszystkie "biznes woman"do poszerzania rodziny.co myślicie?
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: Maternity przedłużone? 28.06.06, 08:12
      nic nie wiem na temat - nadal jest 26 tygodni (płatne) i dodatkowe 26 tygodni
      (jeśli się kwalifikujesz) niepłatne.
    • basiak6 Re: Maternity przedłużone? 28.06.06, 10:46
      Nic nowego nie ma, pare lat temu powiedzieli ze od kwietnia 2007 SMP bedzie
      placone do 9 mca a nie tak jak teraz do 6 mca, a od 2010 do 12 mcy. Ale czy
      mozna te 108 funtow tygodniowo uznac jako zachete to ja nie wiem:)) Na rachunki
      mi nie starczy na pewno:)
      W kazdym razie i tak maja tutaj wyzszy przyrost naturalny niz w Polsce mimo ze
      wiekszosc ciezarowek dostaje 90% pensji tylko przez 6 tygodni a potem SMP.

www.businesslink.gov.uk/bdotg/action/detail?type=RESOURCES&itemId=1073792756
      • jagienkaa Re: Maternity przedłużone? 28.06.06, 12:32
        ale z tego co się orientuję to SMP jest optional, są firmy które płacą większe
        pensje niż to.
        • basiak6 Re: Maternity przedłużone? 28.06.06, 12:42
          Firmy ktore placa wiecej placa roznice miedzy pensja a SMP, sporo z tego dostaja
          z powrotem.
          Moja firma placi mi 100% pensji chyba przez 16 tygodni, ale oni licza to tak ze
          placa mi roznice miedzy SMP a moja pensja, koniec koncow ja dostaje 100%
          pensji:) Potem jeszcze jakis czas samo SMP.
          • jagienkaa Re: Maternity przedłużone? 28.06.06, 12:47
            no to dobra firma:))
          • jaleo Re: Maternity przedłużone? 30.06.06, 22:11
            basiak6 napisała:

>> Moja firma placi mi 100% pensji chyba przez 16 tygodni, ale oni licza to tak
            ze
            > placa mi roznice miedzy SMP a moja pensja, koniec koncow ja dostaje 100%
            > pensji:) Potem jeszcze jakis czas samo SMP.

U mnie podobnie, z tym, ze teraz placa 26 tygodni 100% pensji - doslownie
            miesiac po tym, jak wrocilam z macierzynskiego przedluzyli z 18 tyg. na 26
            tygodni - ja zawsze tak ze wszystkim wychodze jak zablocki na mydle ;-(

Z tego, co sie orientuje, prawie wszystkie Blue Chip firmy oferuja duzo ponad
            SMP, co najmniej 18 tyg. pelnoplatne to jest juz chyba standard wsrod
            renomowanych pracodawcow.
    • lamia78 Re: Maternity przedłużone? 30.06.06, 14:47
      czyli od 2007 bedzie maternity platne dluzej czy to tylko projekt?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka