Dodaj do ulubionych

gimnazjum na bielanach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 21:00
Witam wszystkich,

Mója córka kończy w tym roku szkołę podstawową i nie wiemy jakie gimnazjum
wybrać.Bardzo proszę o Wasze opinie.Myślałam o gimnazjum na Tołstoja,ale
podobno nie ma zbyt dobrej opini.

Proszę napiszcie swoje opinie.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • z-o-s-i-a Re: gimnazjum na bielanach 09.02.06, 21:32
      To tylko przykładowe wątki z opiniami o gimnazjach na Bielanach:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=23466460&a=23466460
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=32074914&a=32074914
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=20148941&a=20148941

Resztę wątków można znaleźć przy pomocy wyszukiwarki tego forum, znajdującej
      się tuż nad jego nazwą:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=296
      • Gość: malgocha1000 Re: gimnazjum na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 21:29
        Mój syn w tej chwili jest w trzeciej klasie gimnazjum na Tołstoja.
        Jestem z tej szkoły zadowolona.Mili, kompetentni nauczyciele,ochrona w szkole.
        A ponadto szkoła jest bardzo dobrze wyposażona w pomoce naukowe.Nie ma wymuszeń
        i rozbojów jak słyszałam niektóre opinie.
        Owszem jest kilkoro dzieci w klasie tak zwanych migaczy i olewaczy, ale to
        zawsze ktoś taki się trafi.

Ogólnie jest w porządku.

Natomiast syn ma kolegów w gimnazjum na Conrada i Przybyszewskiego.
        Z tego co mówili to Gimnazjum na Conrada jest strasznym molochem. Jest tam aż 8
        pierwszych klas.Wszyscy tam walą ze względu na basen.

Natomiast na Przybyszewskiego koledzy nażekają na bardzo złe relacje między
        nauczycielami a uczniami.

Wniosek jest taki,że nigdzie nie jest idealnie.
        Należy się kierować rozsądkiem, a nie przerośniętą ambicją.Niektórzy rodzice
        przemeldowują dzieci, aby poszły do innego gimnazjum niż rejonowe.

Dla mnie to jest chore.

Pozdrawiam i życzę powodzenia
        • Gość: wesolek300 Re: gimnazjum na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 14:44
          Bardzo dziękuję,że się odezwałaś i podzieliłaś się swoimi uwagami.

Myślę,że masz rację iż rodzice przesadzają z wyborem gimnazjum dla swoich
          dzieci.
          Mimo to może ktoś jeszcze by się podzielił uwagami o gimnazjum na Tołstoja.
        • cruella Re: gimnazjum na bielanach 14.02.06, 12:15
          Gimnazjum na Conrada jest molochem? Nie zauważyłam w porównaniu z innymi szkołami.

Mój syn jest tam w I klasie.

Owszem, klas pierwszych jest sporo (cztery językowe (z dwoma językami każda),
          pływacka, ogólna, matematyczna i jakaś jeszcze) ale jest to szkoła
          jednozmianowa, co warto przypomnieć.
          Lekcje zaczynają się o 8 lub 8.45 i trwają najpóźniej do 15:)
          Poza tym syn nie narzeka, ani na atmosferę ani na nauczycieli. Mieliśmy jednego
          takiego pana, który życie potrafił uprzykrzyć ale w której szkole takich nie ma...
    • wollf Re: gimnazjum na bielanach 14.02.06, 12:18
      co do gimnazjum na Przybyszewskiego to mój syn kończy i nigdy nie narzekał na
      nauczycieli. Sprawa dyskusyjna, zależy od uczniów i oczywiście rodziców. Ja mam
      bardzo pozytywne odczucia.
    • Gość: malgocha1000 Re: gimnazjum na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 14:20
      Witam wszystkich,

Napisałam tylko opinie kolegów mojego syna.Proszę się nie obrażać jeśli mają
      państwo jakieś inne odczucia. Jest to dowodem na to co pisałam wcześniej, że
      ile dzieci i rodziców tyle opini. Dlatego nie powinni rodzice przesadzać w
      wyborze szkoły, tylko kierować się rozsądkiem. W każdej szkole trafi się
      nauczyciel co będzie "męczył" dzieci albo uczeń, który będzie dezorganizował
      zajęcia.

Pozdrawiam
      • Gość: wesolek300 Re: gimnazjum na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 23:13
        Bardzo proszę o jeszcze inne opinie o gimnazjach na bielanach.
        • Gość: Ela Re: gimnazjum na bielanach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 08:13
          Najlepsze gimnazjum na Bielanach to Domeyko na ul. Staffa.
          • Gość: wesolek300 Re: gimnazjum na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 23:15
            Gimnazjum na Staffa jest najlepsze, ale żeby się tam dostać trzeba mieć średnią
            6,maksymalną ilość punktów z testu oraz jakieś osiągnięcia w konkursach.

Jednym słowem jest to gimnazjum nie dla wszystkich.
            • Gość: mamuśka Re: gimnazjum na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:15
              Gimnazjum na Staffa jest chyba przereklamowane.
              Chodzą tam dzieci rodziców z baaaaardzo dużą kasą.
              Czy poziom wyzszy niz w innych??
              Może matematyki, ale np w gim. na Perzyńskiego jest takze genialna matematyczka!
              Polecam!!!
              • Gość: Belfer Re: gimnazjum na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 22:46
                A ja mam dzieci ze Staffa w moim liceum, w klasie z progiem minimalnym 160.I to
                sa naprawdę swietni uczniowie.A z kasa rodziców bywa różnie;-)!
              • Gość: Ela Re: gimnazjum na bielanach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 09:05
                O tym że gimnazjum na Staffa nie jest przereklamowane świadczy to, że prawie
                wszyscy dostają się do najlepszych LO w Warszawie, a w liceach są często
                najlepszymi uczniami w szkole, nie mają żadnych trudności z nauką i żadnych
                braków w wiedzy. Mój syn, który w swojej klasie w tym gimnazjum nie należał do
                czołówki, teraz w renomowanym LO jest jedym z najlepszym uczniów, a z
                matematyki, fizyki, polskiego i angielskiego jest najlepszy w klasie i
                przygotowuje się do olimpiady.
                A z tą kasą to duża przesada, chociaż to prawda, że trzeba dodatkowo płacić za
                języki obce, ale poziom jest bardzo wysoki i większość uczniów najpóźniej w III
                klasie zdaje bez problemów egzamin FCE. I w rezultacie wychodzi to taniej niż
                opłata za kursy lub prywatne lekcje. Pozdrawiam
    • Gość: redchili Re: gimnazjum na bielanach IP: *.chello.pl 25.02.06, 22:23
      Tołstoja raczej bym odradzał. Z zewnątrz wygląda to zachęcająco, po kilku
      miesiącach wyłażą różne niezbyt ciekawe rzeczy. Jeżeli córka ma inne
      zainteresowania niż przeciętna "laska", a do tego np. ma swoje zdanie - nie ma
      tam czego szukać ani wśród większości współuczni ani u nauczycieli :/ Na
      szczęscioe nie dotyczy to wszystkich, jednak tych kilka babusów wystarczy...
      O Conrada słyszałem dobre opinie, mnie zniechęciło - niesłusznie, jak się zdaje
      - zbyt duża ilość płatnych zajęć dodatkowych.
      Pozdrawiam
    • Gość: maturzystka Re: gimnazjum na bielanach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.06, 18:36
      Ja chodziłam do gimnazjum na Przybyszewskiego
      powiem tak z perspektywy czasu: nie ma idealnego gimnazjum kazde ma swoje wady
      i zalety. Na przybyszewskiego sa dobrzy nauczyciele np matematyczka p.
      Klimczak i fizyczka p. Kotruchow ( swietnie ucza, mozna z nimi zlapac swietny
      kontakt)ale sa tez troche gorsi. Co do klas- to różnie bywalo w moich czasach
      (3 lata temu), jedne klasy byly lepsze drugie gorsze
      Jesli chodzi o Tołstoja to moja kolezanka przeniosła sie stamtad na
      przybyszewskiiego po roku własnie ze wzgledu na zla atmosfere i ludzi jacy tam
      byli.
      A co do tego ze na Conrada jest az 8 klas pierwszych. W moim roczniku w
      kolejnym na przybyszewskiego bylo po 9 klas pierwszych (ale to byl wyz
      demograficzny) i naprawde bylo ciasno (np wf na korytarzu - ale teraz sie to
      zmieni bo hale wybudowali co jest pewnym plusem)
      Wyposazenie pracowni na przybyszewskiego - fizyczna bardzo dobrze, z chemiczna
      za moich czasow bylo cienko bo nie bylo kasy na te wszystkie substancje
      chemiczne , ale czsasem mielismi deoswiadczeniua), biologiczna w normie (
      szkielet, mikrossskopy, plansze , filmy), geograficzne ujdzie
      • Gość: klopsik Re: gimnazjum na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 14:04
        Ja też jestem zainteresomany opiniami o gimnazjach na bielanach.
        • Gość: malwina Re: gimnazjum na bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 12:00
          Ja chodzę do gimnazjum na Gwiaździstej.Jestem bardzo zadowolona.Dosyć wysoki
          poziom,sympatyczni nauczyciele. Polecam
          • Gość: MOnisia Re: gimnazjum na bielanach IP: *.chomiczowka.net.pl 21.03.06, 15:59
            jakie są warunki na gwiaździstej??? Ile trzeba mkieć średnią i ile punktów z
            testu???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka