Gość: Maria IP: *.chello.no 30.03.03, 11:30 jestem zupelnie zdrowa. 9 razy przeszchodzilam in vitro, i co ? i NIC procz postego portfela. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wkurzony Re: Niepłodność. Poradnik dla par chcących mieć d IP: *.net 31.03.03, 23:51 Najbardziej wkurzające jest to że tylko w Rumunii i Polsce Państwo nie refunduje kosztów tych zabiegów. I to jest pro rodzinna polityka kleru. I jak potem taki ktoś w spódnicy z ambony ma mi mówić jak mamy żyć. Ilu z tych baranów twierdzi że dziecko z in-vitro to "nieczłowiek". I jakiś beszczelny polityk mówi że ledwo wiąże koniec z końcem za 15 tys. miesięcznie. Ile pieniędzy poszło w błoto przez tworzenie kas chorych a teraz ich likwidacje? Ile nakradli pieniędzy szefowie tych kas chorych? A człowiek który naprawdę pragnie mieć dziecko nie może nawet liczyć na pomoc Państwa w tym kraju. Nikt nie jest w stanie nawet sobie wyobrazić cierpień kobiet którym zabiera sie nawet prawo do posiadania dziecka, przez brak dofinansowania takich zabiegów. Prawdziwy koszt oscyluje koło 8-10 tys zł. Niewielki odsetek par na to stać w tym chorym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Niepłodność. Poradnik dla par chcących mieć d IP: 80.51.255.* 12.04.03, 09:04 Moge pomóc malżeństwą ,które chcą mieć dziecko poprzez zapłodnienie anonimowe jej z gwarancja zdrwoego dziecka jestem zdrowy i kilka malżeństw juz uszczęśliwiłem kontakt zemna tel. 505 970 003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Niepłodność. Poradnik dla par chcących mieć d IP: 80.51.255.* 12.04.03, 09:04 Moge pomóc malżeństwą ,które chcą mieć dziecko poprzez zapłodnienie anonimowe jej z gwarancja zdrwoego dziecka jestem zdrowy i kilka malżeństw juz uszczęśliwiłem kontakt zemna tel. 505 970 003 Odpowiedz Link Zgłoś