Dodaj do ulubionych

Czy był ktoś w Avangardzie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:04
Obserwuj wątek
    • Gość: on Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:40
      byłem tam podoba mi sie ciekawy wystrój. MIła obsłóga nie ma dymu z papierosów wogóle fajne miejsce na wypad na piwko
      • zyta_1 Re: Czy był ktoś w Avangardzie? 07.01.05, 12:57
        Nie byłam ale słyszałam tak skrajne opinie - od zachwytu po tooalne zgnojenie-
        że chyba najwyższy czas samej się przekonać.
        • Gość: mirek Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 15:05
          Byłem i jestem na TAK. Podstawa to jest tam niegłośna muzyka, długi bar przy
          którym może sobie usiąść sporo osób. Wystrój OK. Przed wejściem widnieje napis
          od 21 lat
          • Gość: Tess A gdzie to... IP: 81.210.88.* 08.01.05, 23:15
            jest?
            • Gość: domi Re: A gdzie to... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 09:46
              Miejsce OK. Wystrój niezły, dobry pomysł z bramkarzem przy drzwiach; kiedy jest
              fool nie zaprasza juz nowych gości. Nie ma głośnej muzyki, można mormalnie
              porozmawiac. Jest to lokalik raczej na grupowe spotkania, nie na randke we
              dwoje. Mnie to odpowiada.
            • Gość: zyta avangarda jest w/w Hotelu,pawilon handl.na M,góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 09:18
    • Gość: Małgośka Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 10:05
      Fajowe miejsce na wypad ze znajomymi.. niezly klimacik.
    • Gość: plasmaman Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:49
      Byłem, wczoraj... Bardzo fajnie, całkiem ciekawy lokalik, gdy zrobiło się pełno
      nowe osoby nie były wpuszczane (w końcu ktoś wpadł na to, zawsze mnie wkurzała
      ciasnota panująca w lokalach w godzinach wieczornych). Można sobie dzień
      wcześniej zamówić stolik (polecam, szczególnie gdy się planuje przyjście z
      jakąś ekipą). Wystrój OK, ale na randki odpada (zbyt mała intymność, za
      jasno...). Piwko po 5zł (nie chodzę od dawna po tyskich lokalach, więc nie mam
      porównania czy drogo czy tanio).

Pozdrawiam :-)
      • Gość: Paweł Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 10:01
        5 zł to raczej drogo, ale jest to bardzo dobry sposób na zmniejszenie tłoku.
    • cotti Re: Czy był ktoś w Avangardzie? 10.01.05, 12:19
      a gdzie jest Avangarda?
      • Gość: zyta Re:cotti muszę ci pogrozić palcem,czytaj wyżej ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:55
    • Gość: po prostu gość :) Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 22:51
      jaka jest Avangarda? Dobra na spotkanie kawiarniane w ciągu dnia, niespecjalna
      zaś, jeśli chodzi o piątkowe "wyluzowanie się" przy paru piwkach. W wystroju
      ewidentny jest brak smaku i gustu.
      minusy - tandetny wystrój, zero intymności
      plusy - cała obsługa jest miła i sympatyczna, od barmanek poczynając a na
      bramkarzu kończąc, brak zaduchu i nadmiernego tłoku
      Najlepiej po prostu to sprawdzić :)
    • Gość: swerd Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:17
      byłem dzisiaj z kumplem
      nawet miło w środku ale
      no własnie
      zamówiliśmy 2 browce, wypiliśmy było ok
      poszliśmy potem po 2 kolejne, pan nalał, siadamy a tu w piwie jakieś fleje
      pływają
      reklamowaliśmy i pani przyniosła nowe przepraszając
      niemniej niesmak pozostał
      gdybym był drinknięty to bym pewno wypił to piwo z kipami(bo to właśnie były
      one) w środku
      • Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.crowley.pl 20.01.05, 15:23
        Nie no nie wierze!!! Zapewne Cie nie wpuścili bo nie masz 21 lat i teraz sie
        rewanzujesz?
        • Gość: swerd Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 17:51
          bardzo smieszne
          • Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.crowley.pl 21.01.05, 08:11
            Wcale nie miało być śmieszne.
            • Gość: swerd Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:01
              ale wyszło. może jestes właścicielką tego klubu?
              to proponuje kiedyś coś zamówić jak przy barze ktoś kopci, może też zobaczysz
              gratisa
              • Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:28
                Nie nie jestem! I sądzę, że gratisy są dla "Wyjątkowych" - pozdrawiam
        • Gość: tyski Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 17:05
          he he, a może to właśnie ula nalała i teraz odwraca kota ogonem :-))))

uważaj bo jak Cie rozpozna to napluje
    • Gość: Laura Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.crowley.pl 20.01.05, 15:27
      A czyja to jest knajpa?
      • Gość: a. Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 23:49
        Właścicielem jest ten sam człowiek co w Jokerze obok Teatru Małego - swoją
        drogą to miła osoba
        • Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:23
          Halo znowu zapomnieliście o Robercie i Heńku! Swoją drogą też są mili!!!
    • perlailotr Re: Czy był ktoś w Avangardzie? 21.01.05, 08:40
      Byłem wczoraj.
      Spostrzeżenia dwa.
      1. bardzo dobra kawa
      2. bardzo dobra muza (najpierw jazz potem trochę chillout-u)

Na minus idzie niestety dym z papierosów, nie zgadzam się, że go tam nie ma. Ale
      jak ktoś pali to i dym musi być...

Pozdro
    • Gość: swerd Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:35
      pomimo opisanego wyżej incydentu chyba jednak dam im jeszcze szansę.
      w końcu mało ciekawych lokali w tychach
      choć wnikliwie zajrze do kufelka :-)))
      • Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:29
        No widzisz jak miło! Oj tak zdecydowanie urzekła mnie Twoja historia.
        • Gość: swerd Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 01:16
          wyczuwam cynizm , no cóż jakoś sobie chyba na to zasłużyłem
          radze patrzeć do szklanki mimo wszystko :)
          • Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:20
            To nie cyniznm. Dziekuje za porade. Zajrze!
          • Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:24
            To nie cyznizm. Pozdrawiam
            • Gość: swerd Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:38
              ja tez pozdrawiam

PS.mam więcej niż 21 lat
              • Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 19:38
                Woow 21 lat?
    • keyzan Re: Czy był ktoś w Avangardzie? 23.01.05, 09:46
      Wybierałam się tam wczoraj wieczorem ze znajomymi. Znajomi poszli wcześniej
      na ,,przeszpiegi" w efekcie których otrzymałam smsa,ze został zmieniony punkt
      zborny z ,,Awangardy" na inny lokal. Opinia znajomych: kiczowato, przy
      stolikach młode ,,plastiki" w przyciasnych mini, nie jest kameralnie.
      Ta opinia zderza się z zupełnie inną zamieszczoną w sobotniej ,,Gazecie
      Wyborczej" - Andy Warhol itd.Z pewnością przetestuje lokalik w najbliższym
      czasie osobiście, bo ...lubię lata 60-te.
      • Gość: swerd Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:17
        wyborczą się tak nie sugeruj. czasem sa artukuły "sponsorowane"

pamiętam jak kiedyś zjechali szatnie za jedzenie, a ja tam byłem na obiedzie
        moze ze 3 razy i miodzio
    • radexior Kible 29.01.05, 00:31
      To co najbardziej mi się podobało to kible na fotokomórkę, drzwi w nich jak do Saloonu i ta kosteczka przy sedesie. Pozytywna też muzyka jazzowa live. Reszte to plastik (wystrój i laski;). Aha, i kanapy na końcu tez spoko.
      • Gość: zytka Re: Kible IP: *.crowley.pl 21.02.05, 15:26
        Laski plastik? Jakie to?
    • dementia Re: Czy był ktoś w Avangardzie? 21.02.05, 08:35
      W końcu tam dotarłam. Moje odczucia podobne do Radexowskich. Wystrój za bardzo
      plastikowy, za to kibelek extra :-)
      Nie wyobrażam sobie spędzać wieczoru w takiej knajpie, natomiast to dobre
      miejsce na popołudniowe spotkanie przy kawie i szarlotce (pycha!).
      • dementia Re: Czy był ktoś w Avangardzie? 21.02.05, 08:42
        Cos mi się jeszcze przypomniało :-)
        Przeglądalismy z kumplem menu i zauważyliśmy, że są dwa desery: tańsza SZALOTKA
        i droższa SZARLOTKA Z lodami i owocami. Żartowalismy sobie, że ta tańsza to po
        prostu cebula ;-) Wobec tych obaw zamówiliśmy droższą ;-)
      • Gość: galanonim Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 10:55
        Nie wiem jaka jest Avangarda chociaż nie raz mnie korciło, aby do niej "wpaść"
        Pisze wpaśc, bo ostatnimi czasy "wpadanie" jest w modzie;)
        Osobiście chadzam do Tawerny, ponieważ tam sie można tak naprawde wyluzować i
        poznać wielu ludzi, jakby tego było mało co kilka tygodni gra jakis koncert.
        Dodatkowo można pograc w lotki i piłkarzyki z barmanami, a jakby tego było mało
        to jeszcze można zawsze rozweselić towarzystwo i potańczyc na barze:))
        Powiedzcie sami czy jaki kolwiek inny lokal ma tyle możliwości???
        Zapraszam, aby samemu sie przekonać.
        P.S. UPS znowu odeszłem od tematu:)))))

• Gość: Tancerka Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.crowley.pl 22.02.05, 11:04
          Jeżeli chodzi o tańczenie na barze to polecam Restauracje Joker !
          • Gość: galanonim Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 12:42
            Tancerko skoro jesteś taką znawczyni w tej dziedzinie to możebyś mi wyjaśniła
            co oznacza "koncert erotyczny"???
            Ostatnio widziałem plakaty dotyczące tej imprezy, ktora sie odbedzie w
            Corridzie na początku marca.
          • Gość: Ewa Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: 213.186.89.* 09.03.05, 10:02
            W Awangardzie dopiero jest pole do popisu taki dłuuuuuuuuuuuuuuuugi bar. Trzeba
            kiedyś spóbować.
          • Gość: Ewa Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: 213.186.89.* 09.03.05, 14:53
            W Jokerze można także zatańczyć na stole hi hi.
        • Gość: chaos Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.tsi.tychy.pl / *.media-com.com.pl 24.02.05, 12:19
          galu te tańczenie na barze to tylko szczyt góry lodowej :-)) hehe pozatym
          popieram gala w 100% Tawerna na piątkowe wieczory jest najleprzym wyjściem
          • Gość: galanonim Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 12:49
            Chaos jeżeli chodzi m.in. o dobrą zabawe to polecam w najbliższy
            weekend "wpaść" do Scrabsa dawnego Big Bena, w której zapowiada sie koncert
            KSU...oj bedzie sie działo:)))
            Jestem pewien, że znajdzie sie "kilka" osób, ktore lubią taki rodzaj muzyki;)
            Do zobaczenia na miejscu, zapraszam wszystkich "foremniaków" i nie tylko.
    • Gość: kol Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 13:16
      Chyba zrobiło się za dużo lokali w Tychach :) A i tak najlepsze są te
      najstarsze !
      • Gość: p-vest Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 08:16
        chodzę czasem do Awangardy bardzo mi się ten lokal podoba, przedewszystkim ceny
        nie są najwyższe, moja ukochana srebrna Tequilla kosztuje 11 pln, w takiej
        melinie jak Iglo krzyczą 17 pln, paranoja nawet w restauracji hotelu Pramida
        jest taniej, ale zdarzyło mi się z powodu braku miejsca w awangardzie wylądować
        w Szatni, też bardzo fajny lokal, podoba mi się kultura w tych lokalach
    • Gość: galanonim Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 11:16
      Byłem niedawno w tej "knajpce" i szczerze powiedziawszy troche mi przypominała
      chińską restaurację:)) (ale to chyba efekt tych wiszących nad głowami lampionów)
      Co sie zaś tyczy atmosfery to całkiem całkiem;) Natomiast nic nie mogło mi
      oderwać wzroku przez cały pobyt w tym miejscu, jak taka ładniutka kelnerka o
      blond włosach.
      Co prawda piwo troche drogawe, ale opłaca sie przepłacić aby popodziwiać tę "cud
      personę" (zaznaczam że wypiłem jedno piwo, nie licząc kilku poprzednich w
      innych lokalach;))
      Pozdrawiam i see you leater;)
      • Gość: p-vest Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 12:22
        o której kelnerce mówisz? o tej wysokiej, czy tej niższej, chciaż obie są
        fajna, zresztą ta czarnulka też nieżle się prezentuje :)
        • Gość: galanonim Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 21:03
          Hmmm, nie wiem ile tych "frelek" tam jest, ale w razie czego to napewno jeszcze
          wpadnę tam, aby je bliżej poznać;)
          W końcu nie tylko piwo jest tam dobre:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka