Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:04 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: on Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:40 byłem tam podoba mi sie ciekawy wystrój. MIła obsłóga nie ma dymu z papierosów wogóle fajne miejsce na wypad na piwko Odpowiedz Link Zgłoś
zyta_1 Re: Czy był ktoś w Avangardzie? 07.01.05, 12:57 Nie byłam ale słyszałam tak skrajne opinie - od zachwytu po tooalne zgnojenie- że chyba najwyższy czas samej się przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 15:05 Byłem i jestem na TAK. Podstawa to jest tam niegłośna muzyka, długi bar przy którym może sobie usiąść sporo osób. Wystrój OK. Przed wejściem widnieje napis od 21 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domi Re: A gdzie to... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 09:46 Miejsce OK. Wystrój niezły, dobry pomysł z bramkarzem przy drzwiach; kiedy jest fool nie zaprasza juz nowych gości. Nie ma głośnej muzyki, można mormalnie porozmawiac. Jest to lokalik raczej na grupowe spotkania, nie na randke we dwoje. Mnie to odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta avangarda jest w/w Hotelu,pawilon handl.na M,góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 09:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgośka Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 10:05 Fajowe miejsce na wypad ze znajomymi.. niezly klimacik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plasmaman Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:49 Byłem, wczoraj... Bardzo fajnie, całkiem ciekawy lokalik, gdy zrobiło się pełno nowe osoby nie były wpuszczane (w końcu ktoś wpadł na to, zawsze mnie wkurzała ciasnota panująca w lokalach w godzinach wieczornych). Można sobie dzień wcześniej zamówić stolik (polecam, szczególnie gdy się planuje przyjście z jakąś ekipą). Wystrój OK, ale na randki odpada (zbyt mała intymność, za jasno...). Piwko po 5zł (nie chodzę od dawna po tyskich lokalach, więc nie mam porównania czy drogo czy tanio). Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 10:01 5 zł to raczej drogo, ale jest to bardzo dobry sposób na zmniejszenie tłoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re:cotti muszę ci pogrozić palcem,czytaj wyżej ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu gość :) Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 22:51 jaka jest Avangarda? Dobra na spotkanie kawiarniane w ciągu dnia, niespecjalna zaś, jeśli chodzi o piątkowe "wyluzowanie się" przy paru piwkach. W wystroju ewidentny jest brak smaku i gustu. minusy - tandetny wystrój, zero intymności plusy - cała obsługa jest miła i sympatyczna, od barmanek poczynając a na bramkarzu kończąc, brak zaduchu i nadmiernego tłoku Najlepiej po prostu to sprawdzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:17 byłem dzisiaj z kumplem nawet miło w środku ale no własnie zamówiliśmy 2 browce, wypiliśmy było ok poszliśmy potem po 2 kolejne, pan nalał, siadamy a tu w piwie jakieś fleje pływają reklamowaliśmy i pani przyniosła nowe przepraszając niemniej niesmak pozostał gdybym był drinknięty to bym pewno wypił to piwo z kipami(bo to właśnie były one) w środku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.crowley.pl 20.01.05, 15:23 Nie no nie wierze!!! Zapewne Cie nie wpuścili bo nie masz 21 lat i teraz sie rewanzujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 17:51 bardzo smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.crowley.pl 21.01.05, 08:11 Wcale nie miało być śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:01 ale wyszło. może jestes właścicielką tego klubu? to proponuje kiedyś coś zamówić jak przy barze ktoś kopci, może też zobaczysz gratisa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:28 Nie nie jestem! I sądzę, że gratisy są dla "Wyjątkowych" - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyski Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 17:05 he he, a może to właśnie ula nalała i teraz odwraca kota ogonem :-)))) uważaj bo jak Cie rozpozna to napluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.crowley.pl 20.01.05, 15:27 A czyja to jest knajpa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 23:49 Właścicielem jest ten sam człowiek co w Jokerze obok Teatru Małego - swoją drogą to miła osoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:23 Halo znowu zapomnieliście o Robercie i Heńku! Swoją drogą też są mili!!! Odpowiedz Link Zgłoś
perlailotr Re: Czy był ktoś w Avangardzie? 21.01.05, 08:40 Byłem wczoraj. Spostrzeżenia dwa. 1. bardzo dobra kawa 2. bardzo dobra muza (najpierw jazz potem trochę chillout-u) Na minus idzie niestety dym z papierosów, nie zgadzam się, że go tam nie ma. Ale jak ktoś pali to i dym musi być... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:35 pomimo opisanego wyżej incydentu chyba jednak dam im jeszcze szansę. w końcu mało ciekawych lokali w tychach choć wnikliwie zajrze do kufelka :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:29 No widzisz jak miło! Oj tak zdecydowanie urzekła mnie Twoja historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 01:16 wyczuwam cynizm , no cóż jakoś sobie chyba na to zasłużyłem radze patrzeć do szklanki mimo wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:20 To nie cyniznm. Dziekuje za porade. Zajrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:24 To nie cyznizm. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:38 ja tez pozdrawiam PS.mam więcej niż 21 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 19:38 Woow 21 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
keyzan Re: Czy był ktoś w Avangardzie? 23.01.05, 09:46 Wybierałam się tam wczoraj wieczorem ze znajomymi. Znajomi poszli wcześniej na ,,przeszpiegi" w efekcie których otrzymałam smsa,ze został zmieniony punkt zborny z ,,Awangardy" na inny lokal. Opinia znajomych: kiczowato, przy stolikach młode ,,plastiki" w przyciasnych mini, nie jest kameralnie. Ta opinia zderza się z zupełnie inną zamieszczoną w sobotniej ,,Gazecie Wyborczej" - Andy Warhol itd.Z pewnością przetestuje lokalik w najbliższym czasie osobiście, bo ...lubię lata 60-te. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:17 wyborczą się tak nie sugeruj. czasem sa artukuły "sponsorowane" pamiętam jak kiedyś zjechali szatnie za jedzenie, a ja tam byłem na obiedzie moze ze 3 razy i miodzio Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Kible 29.01.05, 00:31 To co najbardziej mi się podobało to kible na fotokomórkę, drzwi w nich jak do Saloonu i ta kosteczka przy sedesie. Pozytywna też muzyka jazzowa live. Reszte to plastik (wystrój i laski;). Aha, i kanapy na końcu tez spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Czy był ktoś w Avangardzie? 21.02.05, 08:35 W końcu tam dotarłam. Moje odczucia podobne do Radexowskich. Wystrój za bardzo plastikowy, za to kibelek extra :-) Nie wyobrażam sobie spędzać wieczoru w takiej knajpie, natomiast to dobre miejsce na popołudniowe spotkanie przy kawie i szarlotce (pycha!). Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Czy był ktoś w Avangardzie? 21.02.05, 08:42 Cos mi się jeszcze przypomniało :-) Przeglądalismy z kumplem menu i zauważyliśmy, że są dwa desery: tańsza SZALOTKA i droższa SZARLOTKA Z lodami i owocami. Żartowalismy sobie, że ta tańsza to po prostu cebula ;-) Wobec tych obaw zamówiliśmy droższą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galanonim Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 10:55 Nie wiem jaka jest Avangarda chociaż nie raz mnie korciło, aby do niej "wpaść" Pisze wpaśc, bo ostatnimi czasy "wpadanie" jest w modzie;) Osobiście chadzam do Tawerny, ponieważ tam sie można tak naprawde wyluzować i poznać wielu ludzi, jakby tego było mało co kilka tygodni gra jakis koncert. Dodatkowo można pograc w lotki i piłkarzyki z barmanami, a jakby tego było mało to jeszcze można zawsze rozweselić towarzystwo i potańczyc na barze:)) Powiedzcie sami czy jaki kolwiek inny lokal ma tyle możliwości??? Zapraszam, aby samemu sie przekonać. P.S. UPS znowu odeszłem od tematu:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tancerka Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.crowley.pl 22.02.05, 11:04 Jeżeli chodzi o tańczenie na barze to polecam Restauracje Joker ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galanonim Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 12:42 Tancerko skoro jesteś taką znawczyni w tej dziedzinie to możebyś mi wyjaśniła co oznacza "koncert erotyczny"??? Ostatnio widziałem plakaty dotyczące tej imprezy, ktora sie odbedzie w Corridzie na początku marca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: 213.186.89.* 09.03.05, 10:02 W Awangardzie dopiero jest pole do popisu taki dłuuuuuuuuuuuuuuuugi bar. Trzeba kiedyś spóbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: 213.186.89.* 09.03.05, 14:53 W Jokerze można także zatańczyć na stole hi hi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chaos Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.tsi.tychy.pl / *.media-com.com.pl 24.02.05, 12:19 galu te tańczenie na barze to tylko szczyt góry lodowej :-)) hehe pozatym popieram gala w 100% Tawerna na piątkowe wieczory jest najleprzym wyjściem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galanonim Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 12:49 Chaos jeżeli chodzi m.in. o dobrą zabawe to polecam w najbliższy weekend "wpaść" do Scrabsa dawnego Big Bena, w której zapowiada sie koncert KSU...oj bedzie sie działo:))) Jestem pewien, że znajdzie sie "kilka" osób, ktore lubią taki rodzaj muzyki;) Do zobaczenia na miejscu, zapraszam wszystkich "foremniaków" i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 13:16 Chyba zrobiło się za dużo lokali w Tychach :) A i tak najlepsze są te najstarsze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p-vest Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 08:16 chodzę czasem do Awangardy bardzo mi się ten lokal podoba, przedewszystkim ceny nie są najwyższe, moja ukochana srebrna Tequilla kosztuje 11 pln, w takiej melinie jak Iglo krzyczą 17 pln, paranoja nawet w restauracji hotelu Pramida jest taniej, ale zdarzyło mi się z powodu braku miejsca w awangardzie wylądować w Szatni, też bardzo fajny lokal, podoba mi się kultura w tych lokalach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galanonim Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 11:16 Byłem niedawno w tej "knajpce" i szczerze powiedziawszy troche mi przypominała chińską restaurację:)) (ale to chyba efekt tych wiszących nad głowami lampionów) Co sie zaś tyczy atmosfery to całkiem całkiem;) Natomiast nic nie mogło mi oderwać wzroku przez cały pobyt w tym miejscu, jak taka ładniutka kelnerka o blond włosach. Co prawda piwo troche drogawe, ale opłaca sie przepłacić aby popodziwiać tę "cud personę" (zaznaczam że wypiłem jedno piwo, nie licząc kilku poprzednich w innych lokalach;)) Pozdrawiam i see you leater;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p-vest Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 12:22 o której kelnerce mówisz? o tej wysokiej, czy tej niższej, chciaż obie są fajna, zresztą ta czarnulka też nieżle się prezentuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galanonim Re: Czy był ktoś w Avangardzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 21:03 Hmmm, nie wiem ile tych "frelek" tam jest, ale w razie czego to napewno jeszcze wpadnę tam, aby je bliżej poznać;) W końcu nie tylko piwo jest tam dobre:)) Odpowiedz Link Zgłoś