Dodaj do ulubionych

Dobrze podtrzymujący stanik bez ramiączek??HELP!

12.07.07, 18:41
Czesc dziewczyny, błagam , doradzcie jaki mam sobie kupic stanik i z jakies
firmy najlepiej, bo widze ze się doskonale na tym znacie a ja niestety nie
mam pojęcia:( otóż za miesiąc jade po moją suknie, Pani kazała przyjechać
razem ze stanikiem na ostateczną przymiarke a ja jestem zielona:( kiecka
bedzie bez ramiączek, więc stanika tez potrzebuje bez ramiączek ale musi mi
się bardzo dobrze trzymać i najlepiej podtrzymywać biust bo mam dośś duzy -
rozmiar D, doradzcie jaki staniczek bedzie najlepszy:)
Obserwuj wątek
    • limonka_01 Re: Dobrze podtrzymujący stanik bez ramiączek??HE 12.07.07, 18:50
      ivcia13 napisała:

> bo mam dośś duzy -
      > rozmiar D,
      Rozczuliłaś mnie tym :)

Najpierw upewnij sie jakie to D jest małe czy duże, wpisując w ten wątek
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64602520
      rozmiar pod biustem mierzony bez stanika na bardzo ciasno i w biuście w staniku mierzony luźno..

A nastepnie poszukaj wątków o stanikach do sukienki ślubnej
      Gdzies miałam je wszystkie zebrane razem, ale nie moge teraz tego pliku odszukac. Może w weekend je gdzieś tu wkleję.

• panistrusia Re: Dobrze podtrzymujący stanik bez ramiączek??HE 13.07.07, 12:55
        Post jest w ogóle rozczulający.
        • mary_lu Re: Dobrze podtrzymujący stanik bez ramiączek??HE 13.07.07, 13:28
          Ej, nie bądźcie takie wiedźmowate. Już zapomniałyście, jak same
          nosiłyście "duże D" :)))

Do autorki topicu: Serio, zacznij od wątku rozmiarowego. Jeśli uważasz, że masz
          duży biust, to na 99% nie jest to D. D zazwyczaj powinny nosić małobiuściaste
          dziewczyny, ale z o wiele ciaśniejszym obwodem.

Nie będziemy mogły nic Ci doradzić, dopóki nie poznamy Twojego prawdziwego
          rozmiaru. A stanik bez ramiączek z niewłaściwie dobranym rozmiarem to od razu
          możesz wyrzucić do kosza.
          • maith Re: Dobrze podtrzymujący stanik bez ramiączek??HE 13.07.07, 13:39
            mary_lu napisała:

> A stanik bez ramiączek z niewłaściwie dobranym rozmiarem to od razu
            > możesz wyrzucić do kosza.

Co prawda, to prawda.
            "Duże D" z założenia trzymają się na ramiączkach (dlatego kobiety szukają ich
            wtedy szerokich, żeby się nie wrzynały).
            A to oznacza, że po odjęciu ramiączek stanik przestaje cokolwiek trzymać.

Jeśli zamiast "dużego D" szukamy stanika w naszym rozmiarze, to on trzyma się na
            obwodzie. Wtedy (i tylko wtedy) rola ramiączek ogranicza się do podtrzymywania
            10% ciężaru biustu (a nie 90%). A 10% można bez dużej straty odjąć.

Natomiast jeżeli masz mało czasu i musisz coś kupić natychmiast, to dobierz taki
            stanik, żeby Ci się chociaż piersi w miseczkach zmieściły bez bułek (po wyjęciu
            ich z boków, spod pach, ruchem masującym) i oddaj go krawcowej do skrócenia
            obwodu do takiego, żeby Cię podtrzymywał, a nie tylko na Tobie leżał.
            Bo inaczej biust może Ci się zacząć w sukience przesuwać i wychodzić dołem...
        • maith Re: Dobrze podtrzymujący stanik bez ramiączek??HE 13.07.07, 13:33
          Wspomnienia? ;) W końcu kiedyś wszystkie nosiłyśmy to mityczne "duże D" i biusty
          odczuwałyśmy w nim jako "strasznie duże". Fajnie mieć to już za sobą i ubierać
          swój biust w staniki, dzięki którym jest "akurat", nic nie trzeba poprawiać, nic
          się nie przesuwa, nic nie podskakuje :)
    • piescik Re: Dobrze podtrzymujący stanik bez ramiączek??HE 13.07.07, 11:29
      A ja mogę polecić z Feliny stanik Mariage. Miałam rozmiar 75E i bardzo ładnie
      trzymał biust, ma odpinane ramiączka i dodatkowo takie paski gumowe na
      miseczkach, żeby się dobrze wszystko trzymało. Na pewno jest kolor biały i ecru.
    • vesper_lynd Re: Dobrze podtrzymujący stanik bez ramiączek??HE 13.07.07, 18:39
      Ech :(
      Kupiłam od marysi103 Panache Specjalne Okazje biusciate.blox.pl/2007/06/Panache-specjalne-okazje.html#ListaKomentarzy
      Eksperyment z obwodem 70 przy moim "jak dotąd" 75 okazał się udany i 70tka jest idealna, ale miseczka F ZA MAŁA! Jestem w szoku, to mało powiedziane.
      Po nałożeniu - byłam wniebowzięta, biust na swoim miejscu! Po przejściu kilku kroków... biust opadł. CHOLERA! Obwód super ciasny, ale te gumowe taśmy wewnątrz wcale nie trzymają :( Buły się robią masakryczne, miska jak jest wysoko - pasuje, ale po chwili jak opada - efekt do bani :[
      Ktoś chętny? 70F, czarny ;) 40zł z wysyłką! ;))
      • ivcia13 Re: Dobrze podtrzymujący stanik bez ramiączek??HE 13.07.07, 23:32
        Wiecie co ?? no teraz to ja juz nie wiem, do tej pory ZAWSZE!!! kupowałam
        staniki romiar D, biust mam naprawde duzy i kazdy mi to mówi, ale teraz po
        przeczytaniu wątku który poleciłyscie okazuje sie ze mam jakies K ??!! niewiem
        o co chodzi, az sprawdzilam metki w stanikach a tam jak byk rozmiar D, a w
        biuscie mam 106 a w obwodzie 90 wiec jaki mam w koncu ten rozmiar??
        • mary_lu Re: Dobrze podtrzymujący stanik bez ramiączek??HE 13.07.07, 23:45
          Hm, jak dziewczyny poradziły Ci jakiś rozmiar, to nie będę polemizować, bo
          przez wiele miesięcy na forum przekonałam się, że one mają zawsze rację :) Albo
          przynajmniej są baaaardzo blisko.

Nawet taka średnio doświadczona osoba jak ja widzi, że z pewnością nie powinnaś
          nosić D. Jeżeli rzeczywiście Twoje metki nie kłamią, to powinnaś oddać te
          staniki młodszej siostrze :) Albo lepiej - spal.
        • mary_lu Re: Dobrze podtrzymujący stanik bez ramiączek??HE 13.07.07, 23:50
          I naprawdę dziewczyny zaproponowały Ci K? Ja przy wymiarach 90/106 bym celowała
          raczej w okolice 80G... Ale jak już pisałam - nie uważam się za eksperta :)
        • limonka_01 Re: Dobrze podtrzymujący stanik bez ramiączek??HE 14.07.07, 00:00
          Ivciu, rozmiar D naprawdę nie jest duży. Nawet przy obwodzie 90. My tutaj mamy
          G, H, itd nawet do K.
          Jeżeli masz duży biust i nosisz miseczkę D, to prawdopodobnie zapięcie Twojego
          stanika podjeżdża Ci na pleach między łopatki, biust buja się przy chodzeniu, a
          ramiączka boleśnie wpijają w ramiona.
          • ivcia13 Re: Dobrze podtrzymujący stanik bez ramiączek??HE 14.07.07, 00:11
            Mary ja nie pytalam o rozmiar , tylo wywnioskowałam z tego co tam wyczytałam
            ale chyba zaraz zapytam:)
      • kasica_k Re: Dobrze podtrzymujący stanik bez ramiączek??HE 14.07.07, 02:31
        A jak on to robi, ze opada przy za malej misce? Jakos sobie nie umiem wyobrazic.
        Przy za duzej, to owszem... miska opada, i biust tez :)
        • vesper_lynd no opada :/ 14.07.07, 13:46
          wiesz to tak jakby ciężar biustu w za małej misce spychał bezramiączkowca w dół ;) tak to przynajmniej wygląda. jakby miska była większa to CHYBA by tkwił na swoim miejscu, a tak to przelewający się biust powoduje opad całokształtu ;)
          (mam kaca i jakoś mi kwieciście wyszło).
          • kasica_k Re: no opada :/ 14.07.07, 14:17
            I see. W koncu to bezramiaczkowiec... i, ze tak powiem, przelew gora moze
            powodowac nie powstrzymany ramiaczkami opad calosci. W takim razie wieksza miska
            konieczna. Nigdy tak nie mialam akurat, a odstawanie za duzych misek owszem,
            stad moje zdziwienie.

Ogolnie tylko chcialam ostrzec, ze bezramiaczkowce nie daja tego samego
            ksztaltu, co ramiaczkowce. Z reguly jest ociupinke gorzej jednak.
            • monyaa Re: no opada :/ 16.07.07, 16:24
              jest gorzej - dziś mam pierwszą przymiarkę sukni ślubnej bez ramiączek +
              specjalne okazje 65e
              zobaczymy jka będzie to razem wyglądać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka