duszka2 02.06.06, 22:15 zaraz sama się tutaj wpisze;-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duszka2 Re: Drapieżnik schizofrenik wśród nas;-)) 02.06.06, 22:15 pasowałaby do młodego, ech co to byłaby za para....;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Drapieżnik schizofrenik wśród nas;-)) 02.06.06, 22:16 a nie znasz jakiegos młodego,mozna polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
duszka2 Re: Drapieżnik schizofrenik wśród nas;-)) 02.06.06, 22:18 nie każdy młody na nia poleci, ale tamten pasuje jak ulał...;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Drapieżnik schizofrenik wśród nas;-)) 02.06.06, 22:19 pewnie prawo doboru naturalnego zadziała;-) Odpowiedz Link Zgłoś
duszka2 Re: Drapieżnik schizofrenik wśród nas;-)) 02.06.06, 22:25 trafi na swojego...schizofrenika;-))) bedzie za nią latał, narzucał się, wchodził tam gdzie nie trzeba i mówił co popadnie...zobaczy swoje odbicie, może się zastanowi, ale pewnie będzie brneła dalej, bo ten gatunek tak ma. Teraz uwaznie czyta każdy post tutaj, zaraz wystrzeli z czymś niesłychanie oświeconym;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Drapieżnik schizofrenik wśród nas;-)) 05.06.06, 13:21 Noooo... bo trzeba nieść kaganek oświaty ku nieoświeconemu forum ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
osv Motto... 05.06.06, 13:32 " Czlowiek jest takim jak jego slowo" white.falcon Pozdrawiam: carisma : )) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Sprostowanie do motta :-) 09.06.06, 23:07 osv napisała: > " Czlowiek jest takim jak jego slowo" > white.falcon > > Pozdrawiam: carisma > : )) Osv, zapamiętałaś cytat z mojej poprzedniej sygnaturki. To jest myśl Jeana Paula Sartre'a: "Człowiek jest takim, jakim jest jego działanie. Człowiek nie jest niczym innym, niż jego życie." Ja podpisuję się pod nią, ale jej autorem nie jestem. Pozdrawiam, Sokółka Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko34 Re: Sprostowanie do motta :-) 10.06.06, 11:12 Czlowiek jest zywa istota ... wiecznie zdobywajaca wiedze, doswiadczenia ... Czym pozostaje, jezeli tego mu zabraknie? m P.S. Czytajac te teksty jestem pewien, ze spelnia sie przepowiesci chwostek (dobrze napisalem?). ;) Gratuluje. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Sprostowanie do motta :-) 10.06.06, 11:17 zostanie wspomnieniem lata;-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Sprostowanie do motta :-) 11.06.06, 00:44 Co ma zostać wspomnieniem lata? Chwostek Sokółki? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko34 Re: Sprostowanie do motta :-) 11.06.06, 21:28 white.falcon napisała: > Co ma zostać wspomnieniem lata? Chwostek Sokółki? ;-) Nie. To ten czlowiek. Chyba? m Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Sprostowanie do motta :-) 11.06.06, 21:31 Ludzie, szczególnie niebanalni pod jakimś względem, zostają w pamięci. Póty człowieka, póki pamięć o nim. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Chwostki :-) 11.06.06, 00:44 mieszko34 napisał: > P.S. > > Czytajac te teksty jestem pewien, ze spelnia sie przepowiesci chwostek (dobrze napisalem?). ;) > Gratuluje. :-) Dobrze napisałeś. Samospełniających się "chwostków" nie ma, są jedynie inspirujące lub ciekawe. Ale to mój pogląd. Są osoby, które nie lubią "chwostków". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko34 Re: Chwostki :-) 11.06.06, 21:26 white.falcon napisała: > Dobrze napisałeś. Samospełniających się "chwostków" nie ma, są jedynie > inspirujące lub ciekawe. Ale to mój pogląd. Są osoby, które nie > lubią "chwostków". :-) Inspirujace? Do dzialania? A to ciekawe. ;) Ci co nie lubia ... Chyba juz w przeszlosci musieli sie na nich naciac. (?) ;) m Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Chwostki :-) 11.06.06, 21:34 Niekoniecznie do działania, czasem do myślenia. A "chwostki" to rzecz wybiórcza. Owszem, jesli ktoś nosi jako "chwostek" reklamę, to jest to moim zdaniem naganne, ale coś sympatycznego i ciekawego w "chwostku" może zachęcić do czegoś sympatycznego lub sprawić przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Drapieżnik schizofrenik wśród nas;-)) 05.06.06, 14:03 oczywsicie,wiedzy nigdy za wiele.DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Wymyśliłam motto 2: 05.06.06, 14:10 All your hidden faces Your seven veils unfold Give me forbidden places All your tales untold __________________________ Andrew Eldritch, moja wietrzna miłość ;-) Ale czy drapieżniki znają angielski??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Wymyśliłam motto 2: IP: *.x.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 05.06.06, 14:31 będzie cięzko.(( Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Wymyśliłam motto 2: 05.06.06, 14:41 Z czym? Z angielskim? To może ktoś tu nas wszystkich oświeci co oznacza ten fragment tekstu, który wkleiłam? A oznacza wiele... rzeknę tajemniczo... Jest w nim podstęp, intryga, tajemnica, manipulacja, głębia piekieł i niebiańskie wyżyny ;-PPP Kto ma uszy do słuchania, niechaj słucha, jak rzekł skromny syn cieśli z Nazaretu :-D Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Wymyśliłam motto 2: 05.06.06, 14:47 to prawie wszystko jest w tym tekście.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Wymyśliłam motto 2: 05.06.06, 14:54 No nie, tekst jest za krótki, żeby to zawrzeć w sobie, ale jest w nim pewne ukryte przesłanie od jednej osoby do innej. Ale jaśniej pisać nie mogę, bo wtedy tajemnica przestanie być tajemnicą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grey_5 Re: Wymyśliłam motto 2: 05.06.06, 14:59 probowałem tłumaczyć,ale nic mi nie wyszło. jakis pechowy jestem;DD Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Wymyśliłam motto 2: 05.06.06, 15:00 Eeee, tekst jest banalny. Możesz nawet zacząć tłumaczyć słowo po słowie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
frostinio Re: Wymyśliłam motto 2: 05.06.06, 15:00 meduza4 napisała: All your hidden faces > Your seven veils unfold > Give me forbidden places > All your tales untold > __________________________ > Andrew Eldritch, moja wietrzna miłość ;-) > > Ale czy drapieżniki znają angielski??? Bylo paru drapieznikow, co znali niemiecki, to poszedlem im na reke i przetlumaczylem :) Alle Ihre versteckte Gesichter die Ihre sieben Schleier entfalten Gib mir verbotene Orte Alle Ihre Erzählungen unbeschreiblich Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Wymyśliłam motto 2: 05.06.06, 15:06 No całkiem ładnie to wyszło po niemiecku :-DDD To może ktoś się podejmie przekładu na inne języki? O kur... Zaraz nas tu Eldritch wystrzela, on strasznie nie lubi jak się jego teksty tłumaczy, bo zna kilka języków i twierdzi, że jakby chciał mieć tekst po .... to sam by sobie w tym języku umiał napisać ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
frostinio A zobacz... 05.06.06, 15:18 Jak po hiszpansku ladnie jest... Nawet troche sie rymuje...:) Todas sus caras escondidas Sus siete velos despliegan me Da lugares prohibidos Todos sus cuentos inauditos PS. Tlumaczenie na rosyjski mam juz w glowie. Lecz nie bede odbieral chleba rodakom :) Nie chce mi sie wyciagac z szafy rosyjskiej klawiatury :) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: A zobacz... 05.06.06, 15:20 No kurcze, hiszpańskiego w ogóle nie znam, to i trudno mi ocenić Twe dzieło :-( Ale z tym rosyjskim wal śmiało, nawet polskimi literami :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
frostinio kako siebie zelajesz , Milaja :) 05.06.06, 15:36 Alle Ihre versteckte Gesichter die Ihre sieben Schleier entfalten Gib mir verbotene Orte Alle Ihre Erzählungen unbeschreiblich Wsie Twai/Waszi zakrytyje lica katoryje siem czadr razwiwajut daj mnie zapriesczcziennyje miesta Wsie Twai/Waszi rasskazy nieapisannyje Uff...:))) A teraz buzki w nagrode poprosze :) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: kako siebie zelajesz , Milaja :) 05.06.06, 18:00 Niezłe, niezłe, teraz nikt nie będzie miał problemów ze zrozumieniem :-) Cmok :-))) Tylko czy te opowieści nie powinny być generalnie "nieopowiedziane" zamiast "nienapisane"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frostinio wyjasniam :) IP: *.pools.arcor-ip.net 05.06.06, 18:24 meduza4 napisała: > Niezłe, niezłe, teraz nikt nie będzie miał problemów ze zrozumieniem :-) > Cmok :-))) > > Tylko czy te opowieści nie powinny być generalnie "nieopowiedziane" zamiast > "nienapisane"? Nieopisany - nieapisannyj, nieapisujemyj nienapisany - nienapisannyj Nie zauwazylas, ze napisalem "nieapisannyj" - czyli "nieopisany". Opisac (cos) mozna po polsku i rosyjsku zarowno slowem jak i tekstem... Ale "nieopowiedziany" - nierasskazujemyj, niepowietstwujemyj - tez mogloby byc... tylko rytm (melodyka) tekstu bylby gorszy... Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Ło rany... 05.06.06, 18:33 Toż to ja się zaczynam bać o Ciebie :-) Autor oryginału nas poda do sądu, bo z powodu melodyki, koncepcję mu pozmieniałeś. Bo "nieopisany" nie jest tym samym co "nieopowiedziany". "Nieopisany" może istnieć wwenątrz lub na zewnątrz każdego z nas, tylko nie określamy go słowami. "Nieopowiedziany" może być "opisany" ale jest nieujawniony drugiemu człowiekowi i głownie taki był kontekst piosenki z której wkleiłam fragment... Ale kur... co to wszystko, co tu nabredziłam, ma wspólnego z drapieżnikami? ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
frostinio Re: Ło rany... 05.06.06, 20:50 meduza4 napisała: > Toż to ja się zaczynam bać o Ciebie :-) nie znam niestety kontekstu, znam tylko tekst... i tylko do niego sie odnosze :) nie boj sie, zwlaszcza o mnie, nie warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Ło rany... 06.06.06, 12:59 frostinio napisał: > > nie boj sie, zwlaszcza o mnie, nie warto :) Aaaa, w sumie... Autor oryginału jest może wojowniczo nastawiony do życia, ale Ci przecież nie przyleje (niski, chudy). Co najwyżej może wnieść sprawę do sądu o powielanie jego dzieła w kopiach obcojęzycznych ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś