Dodaj do ulubionych

Lubińska umorzyła długi posłów SO

IP: 217.98.72.* 07.11.06, 14:03
Przed chwilką w TVN24 podano wiadomość,że Przewodniczący szczecińskiej PO pan
Sławomir Nitras posiada tzw.twarde dowody,iz Teresa Lubińska miała
spowodować umorzenie długów posłow SO.Posłem nie jestem a z Samoobroną nie
chcę mieć nic wspólnego,ale przydałoby mi się aby pani profesor umorzyła
równiez moje długi :-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: wata Re: Lubińska umorzyła długi posłów SO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:21
      i moje!
    • Gość: Galoty Re: Lubińska umorzyła długi posłów SO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:24
      Nie spamuj. Wątek na ten temat juz jest ! Wpisz sie w tamten napaleńcu :-)
    • Gość: Galoty Kłamstwo i dowód na kłamstwo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:10
      Minister Finansów nie wydaje decyzji w sprawie umorzenia zaległości podatkowych
      W związku z doniesieniami prasowymi mogącymi wprowadzić Czytelników w błąd,
      dotyczącymi wykazu umorzeń zaległości podatkowych dokonywanych przez organy
      podatkowe, Ministerstwo Finansów uprzejmie informuje.
      Od chwili wejścia w życie ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. - Ordynacja
      podatkowa, tj. od 1.01.1998 r., Minister Finansów nie posiada uprawnień do
      wydawania decyzji indywidualnych w sprawie umorzenia zaległości podatkowych, w
      związku z czym zarówno w latach 2004 - 2005, jak i w 2006 r. nie mógł
      podejmować i nie podejmował żadnych decyzji w tych sprawach. Upoważnionymi do
      wydawania decyzji w tych sprawach są wyłącznie naczelnicy urzędów skarbowych
      oraz - jako organ II instancji - dyrektorzy izb skarbowych.
      Ustawa o finansach publicznych nakłada na Ministra Finansów obowiązek
      publikowania w Dzienniku Urzędowym Ministra Finansów wykazu podmiotów, którym w
      roku poprzednim umorzono znaczne zaległości podatkowe ( wykazem objęte są
      umorzone zaległości osób prawnych od 40 tys. zł oraz osób fizycznych i
      jednostek organizacyjnych nie mających osobowości prawnej - od 20 tys. zł.).
      W myśl art. 14 § 1 pkt 1 Ordynacji podatkowej Minister Finansów sprawuje ogólny
      nadzór w sprawach podatkowych, nie podejmuje natomiast rozstrzygnięć w
      indywidualnych sprawach.
      Obowiązujący stan prawny może tworzyć nieuzasadnione sugestie kierowania przez
      Ministra Finansów polityką podatkową prowadzoną przez Naczelników Urzędów
      Skarbowych w zakresie umorzeń podatkowych.

• Gość: ja Re: Kłamstwo i dowód na kłamstwo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:27
        tak zawsze bylo....jestes np sponsorem w dziedzinie sportu to miales dlugi
        umorzone gdzies na necie jest tysiace spolek ze szczecina i prywatnych osob
        ktorymm w ten sposob umarzano dlugi byli toDZIALACZE NA RZECZ MIASTA...
    • Gość: esik nitras kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 20:03
      nitras kłamie
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=354&w=51699574

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka