Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 12:55
    Jako,ze pogoda plata figle i zimy nie widac i nie zanosi sie na znaczaca
    poprawe sytuacji obawiam sie ze nic nie wyniknie z planowanych weekendowych
    wyjazdow moich i Yanosika na slowacka Velka Race bedziemy chyba zmuszeni do
    zmiany planow i miejsca docelowego na Alpy.Znalezlismy polozony w miare blisko
    Polski fajny rejon - Hochkar - kilka krzeselek,ok.20 km tras.Jest to taki
    "alpejski Zieleniec"- miejsce polozone stosunkowo nisko nad poziomem
    morza,tylko 150 km od Wiednia,750 km ze Znina,800 km z Bydgoszczy ale co roku
    obfitujace w snieg i z temperaturami o kilka stopni nizszymi niz w
    okolicy.Nierzadko spada tam 2-3 metry sniegu,w tej chwili jest juz 50 cm i
    wyciagi dzialaja juz od 1 grudnia tego roku,a sezon konczy sie zawsze w maju(w
    zeszlym roku jezdzili jeszcze 8 maja !!! a zaczeli 11.11)Karnet sezonowy
    kosztuje tylko 250 euro,czyli 950 zl.My planujemy wypady weekendowe 3-dniowe
    (3 dni jezdzenia) od soboty do poniedzialku lub od niedzieli do
    wtorku,np.wyjazd w piatek po pracy wieczorem,na rano jestesmy na
    miejscu,jezdzimy sb,niedz,pon. i w nocy z poniedzialku na wtorek jestesmy z
    powrotem w Polsce.Planujemy kilka takich wyjazdow w sezonie srednio co 2,3
    tygodnie.Jest nas dwoch,szukamy jeszcze dwojki do zapelnienia samochodu lub
    wiekszej ekipy chetnej na takie wyjazdy.Koszt dojazdu to ok.120 zl na
    osobe,noclegi 10-15 euro/dziennie (srednio ok.100 zl).Karnet na 3 dni kosztuje
    73,5 euro (ok.280 zl) , przy zakupie sezonowego i kilku wyjazdach mozna zejsc
    do 130 zl (przy 7 wyjazdach) i wtedy taki wyjazd wyjdzie ok.350 zl,wiec chyba
    niedrogo,porownywalnie z Polska i Slowacja,a warunki duzo lepsze i zero
    kolejek do wyciagow.Czekamy na odzew.Pozdrawiam i zycze duuuuzo sniegu...
    Info o osrodku www.hochkar.com
    Obserwuj wątek
      • ortodox Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych 25.12.06, 14:49
        Jurek, trochę mało tych tras (20km) na raz może tak, na drugi ... ale potem.
        Chociaż pomysł niezły, żeby szukać wspólnych, tanich wyjazdów na kilka dni dla
        narciarzy z centralnej Polski. Gdyby zebrać taką ekipę 8-12 osób z jednego
        regionu( powiedzmy woj.), to przy założeniu, że nie każdy może zawsze może, to
        raz na 2 tygodnie, a może nawet częściej jakiś samochód mógłby pojechać w góry.
        Nie zawsze musi to być Austria i to hochkar. Ja wstępnie (całkiem luźno)
        deklaruję chęć takich wyjazdów dla 1 czasem 2 osób, ale miejsce, czas, termin,
        to już zupełnie inna historia.
        pozdro :))
      • Gość: krystian Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych IP: *.dzi.vectranet.pl 25.12.06, 14:58
        Fajny pomysł.Ja myslałem o takim wypadzie do Saalbach lub Obertauern.
        Było by nas nawet 3 osoby.Tak na początku stycznia.Lepsza wersja to chyba od
        niedzieli do wtorku, ze wzgledu na mniejsza ilosc ludzi na stoku.
        • Gość: Jurek M Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 15:20
          Oczywiscie nie musi byc to Hochkar,szukam tylko miejsca o dlugim sezonie,zeby
          oplacalo sie kupic karnet sezonowy,bo to duzo taniej wychodzi i mozna sobie
          wtedy pozwolic na wiecej wyjazdow za te same pieniadze , blisko Polski,zeby
          dojazd byl jak najkrotszy i o nie najwyzszych cenach,bo nie usmiecha mi sie
          jechac na 3 dni i placic za kazdym razem okolo 100 euro za karnet,a tak jest w
          wiekszosci duzych osrodkow,ale wszystko do dogadania,byle grupka zapalencow sie
          znalazla i jasno zadeklarowala co do wyjazdow.Pozdrawiam
      • Gość: krystian Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych IP: *.dzi.vectranet.pl 25.12.06, 15:17
        Jurek, a byłeś juz tam kiedyś?Przeglądnąłem stronkę ,którą podałeś i źle to nie
        wygląda.Ja mam tam lekko ponad 500km.
        Czy nocleg za 10 eur to pewna sprawa?Zastanawiam się nad takim wyjazdem.
        • Gość: J Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 15:24
          Jest w okolicach kilka apartamentow,gdzie noclegi wychodza 10 euro/osoba,ale czy
          sa/beda wolne nie mam pojecia,dlatego wole podac przedzial cenowy od tych
          najtanszych do troche drozszych,zeby nie bylo niespodzianek.Za 15 euro to sa
          nawet z "bogatym" sniadaniem
      • Gość: Jakub Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych IP: *.eranet.pl 25.12.06, 16:59
        Jestem zainteresowany. Podaj e-mail . Do Bydgoszczy mam 50 km, do Żnina 35
        • Gość: yanosik Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 23:41
          Jakub znajdź jeszcze jednego i ruszamy na początku stycznia :)
      • dorodomi Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych 25.12.06, 18:36
        I ja chętnie się przyłączę. Podaj proszę e-mail lub telefon. Jestem z
        Rzeszowa.Mam samochód, mogę jechać sama lub kogoś zabrać.Pozdrawiam, Dorota
        • jurekmas Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych 25.12.06, 20:28
          jurekmas(a)neostrada.pl
          • lex251 Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych 26.12.06, 14:13
            Jestem także zainteresowany takimi wyjazdami. Mieszkam k/Krakowa. Kontakt
            lechle@wp.pl. Może udałoby się zebrać komplet z naszej okolicy.Pozdrawiam!
            • Gość: Ed Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 21:27
              Tez jestem zainteresowany - choć do Hochkar mam akurat prawie 1000km (z okolic
              Lublina) ale zgłaszam się, bo z chęcią przyłączę się do kogoś na wyjazd lub 3 w
              jakieś wyższe góry z pewnym śniegiem.

Korzystając o okazji - gdzieś w styczniu planuje ukraść sobie kilka dni urlopu,
              więc jeśli ktoś planuje jakiś wyjazd i brakuje mu składkowego, to z pewną
              nieśmiałością wysuwam swoją kandydaturę, prosząc o info. (brak wymagań - byle
              śnieg i kilka pagórów w okolicy. ja: 30 l., jeśli nie śpię, służę najczęściej
              jako urządzenie do obsługi klawiatury oraz czajnika elektrycznego za pomocą
              poleceń głosowych)

serdeczne pozdrowienia,
              edi.
              edi67@gazeta.pl
              • Gość: michał Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 13:28
                Hej. Jestem z lublina. Jezeli nie stosujecie kryterium wiekowego {58} bardzo
                chetnie przylączę się. Pozdrawiam
                mikki2x1@interia.pl
          • Gość: ona33 Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych IP: *.tzmo.com.pl 29.12.06, 11:51
            Ja tez chetnie sie wybiore, kobieta lat 33, ale jestem z łódzkiego, piszcie na
            gg 471207 może coś się skompletuje...
      • edykos100 Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych 02.01.07, 22:05
        Cześć!!! Jestem zaintersowany takimi wyjazdami w Alpy. Może nie w każdy
        weekend, ale na pewno można na mnie liczyć. Jestem ze Szczecina,l.31, Artur,
        bezkonfliktowy. Dajcie znać jeżeli to aktualne. akr1@o2.pl A może zbierze się
        ekipa ze Szczecina. Czekam na odp.
        • Gość: Jurek M Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:53
          Na ten wyjazd 5.I mamy komplet + 1 chetnego "na gorke",jesli zbierze sie druga
          grupa - prosze bardzo , wiecej ludzi = razniej
          • Gość: barbara Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 18:43
            jak czytam wasze teksty to wam zazdroszczę, ja marze o Alpach od lat ale nigdy
            nie byłam -cena. Mieszkam w górach i dlatego tu zostaje co zima zapraszam w
            Beskid Niski Magura Małastowska cudowny stok niedaleko Bartne i Zdynia tani
            fajny hotelik leśnika trasa ponad 1 km w tygodniu bez ludzi oświetlona do 20 i
            naśnieżona Zapraszam do Gorlic i na Magurę
            • Gość: Jurek M Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:50
              Wlasnie wrocilismy z pierwszego wyjazdu - zachwyceni Hochkarem -
              swietne,urozmaicone trasy,wzorcowo przygotowane,gladkie jak stol i o dziwo -
              nawet pod koniec dnia nie bylo muld !!! - z czyms takim jeszcze sie nie
              spotkalem !!!Wszyscy kupilismy karnety sezonowe - bedziemy tam na pewno
              wracac-nastepny wyjazd za 2 tygodnie - sa jeszcze 2 wolne miejsca.Sniegu jak na
              ten sezon relatywnie duzo(jak zawsze na hochkarze) - 60 cm , wszystkie wyciagi
              dzialaja,widoki przepiekne.W sobote sporo ludzi - duzo Czechow i Wegrow,Polakow
              spotkalismy tylko raz,ale kolejek nie bylo(max 1 minuta stania), niedziele
              zdecydowanie luzniej,w poniedzialek nie bylo wcale Czechow-tylko Wegrzy i
              Austriacy-stoki i wyciagi pusciutkie,przymrozilo-trasy betonik,piekne sloneczko
              - az zal bylo wyjezdzac.Przejazd alpejska Hochkarstrasse obyl sie bez
              lancuchow,kwaterki tez znalezlismy bez problemow,choc pojechalismy "w
              ciemno".Ogolne wrazenia - super , polecam kazdemu
              • Gość: krystian Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych IP: *.dzi.vectranet.pl 09.01.07, 20:55
                Jakie ceny za nocleg?Czy macie jakieś zdjęcia?
      • o.tisk Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych 10.01.07, 21:32
        Czesc Jurek !
        Zaciekawil mnie twoj fajny pomysl na tanie narty, zwlaszcza w tym beznadziejnym
        (dla mnie i mysle, ze innych) sezonie.
        Przegladalem stronki z Hochkarem i tez doszedlem do wniosku, ze ten skiareal
        jest w sam raz na takie 3,4 dniowe wypady na dechy.
        Jako, ze jestem z Opola to jak wyliczylem sobie z mapy viaMichelin od nas jest
        to jakies 530 km.

Tylko 530 km !!!

Dysponuje autem kombi, wiec 4,5 osob spokojnie sie zaladuje.
        W tej chwili jest nas 2 (moze 3), wiec jesli cos sie bedzie tworzyc to mozemy
        kogos zabrac ze soba lub podlaczyc sie do jakiejs wiekszej ekipy.

Aha
        1. Masz jakies namiary na noclegi w takich cenach, jakie podales w swoim
        mailu ? Czy to moze znalezione na miejscu ?
        W necie znalazlem najtansze za 20 E.
        2. Ten skipas sezonowy za 250 E. jest imienny, czy na okaziciela ??

Pzdr. :-)

• Gość: Jurek M Re: Tanie wyjazdy w Alpy-szukamy chetnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 21:19
          Skipass jest oczywiscie jak wszedzie imienny,choc nie zauwazylem,zeby to
          sprawdzali.Kwatery sa juz od 10 euro,przez 15 konczac na 40 e za hotel na
          stoku.Pelny wybor na www.goestling-hochkar.at.My ostatnim razem jechalismy w
          ciemno i znalezlismy w samym Lassing,blisko Hochkaru za 70 euro/apartament 4
          osobowy.Byly jeszcze za 15,70 ze sniadaniem.Duzo innych,szczegolnie tych
          tanszych bylo juz zajetych,wiadomo,kto pierwszy ten lepszy,dla nas zostaly juz
          resztki...Im wczesniej rezerwujesz tym wieksza szansa na lepsze/tansze lokum
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka