Dodaj do ulubionych

mamy nowego " boga"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 07:43
jest w mieście pan dusz i ciał faraon TRW pan Piotr ulubieniec wszystkich i
najwiekszy partyjota .Właśnie sie dowiedziałem ,że 11 listopada w dzien wolny
od pracy który panstwo nasze kochane rodzicielka nasza ustanowilo mamy
wszyscy radosnie ipewnie dobrowolnie stawic sie do pracy bo taka jest
potrzeba .Mam dosc tych gadek i tego że we włsnym kraju nie moge swobodnie
zarządzac dniem wolnym od pracy i czuc sie jak niewolnik nie chce budowac
piramid i nabijac portfela jakimś tak kolezkom którym sie wydaje że żadza tym
swiatem .APELUJĘ do pana panie GIERTYCH może naukę patryjotyzmu rozpocząłby
pan od tego własnie pana .Moze jakis człowiek pomógłby nam i przyjrzałby sie
jak naprawde wyglada ten cały raj (TRW POLSKA)może wtedy zrozumiecie dlaczego
tylu ludzi pragnie stad wyjechac i zapomniec .Może ale nie w cuda nie wierze
to tylko POLSKA
PS :ciekawe co na to powiedziałby Amerykanski prezes pan który tego
jegomoscia zatrudnił na to stanowisko moze 4 lipca sam pójdzie do pracy????
Obserwuj wątek
    • Gość: jeden z tych Re: mamy nowego " boga" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 07:51
      Panie Jeziorowski czas chyba pakowac mandżur chyba ta pensyjka przewróciła ci
      w głowie SOLIDARNOŚĆ to brzmi dumnie ale nie w twoim wykonaniupo co ty tam
      siedzisz????????????????/
    • Gość: Vader Re: mamy nowego " boga" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 10:39
      hehe 3 razy startowałem by sie dostać do tego burdelu i jak widać nie mam czego żałować że się nie dostałem pozdrawiam
      • Gość: ??? Re: mamy nowego " boga" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 10:46
        powiem tyle,ludzie sie zaczynaja buntowac,...buduja nowa hale ale dla kogo?kto
        w niej bedzie pracował?...
        • Gość: ewkaa Re: mamy nowego " boga" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 11:14
          Zgodnie z k.p. dlatego,że 11listopada wypada w dzień wolny od pracy należy się
          pracownikom rekompensata w postaci innego wolnego dnia. Oczywiście
          płatne.Dowiedzcie się w kadrach jak to u was wygląda, ale kodeks obowiązuje
          wszędzie, więc w TRW chyba też
      • Gość: bodo Re: mamy nowego " boga" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 22:00
        yes yes yes
        • Gość: uuuu Re: mamy nowego " boga" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:28
          no no please no
    • kostucha11 Re: mamy nowego " boga" 08.11.06, 11:35
      bo ja wiem czy "boga"??
      wg mnie jest całkowicie inaczej. ale wcale nie pozytywnie!! w sumie to ludzie
      się na to wszystko godzą!! jakby jeden z drugim się na to nie zgodził to na
      pewno by było inaczej tylko chodzi o to by wszyscy trzymali się razem!!
      jednostki nic na to nie poradzą!! ale każdy się boi o swój tyłek. i taka jest
      prawda, każdy gada ale miedzy sobą i po cichu żeby tylko kierownictwo o tym nie
      słyszało!! ale prawda jest taka że to MY wszyscy się na to godzimy!! a sytuacja
      jest jaka jest!!!
    • Gość: Vader Re: mamy nowego " boga" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 11:56
      No ale o co chodzi przecież w TRW w biurze pracują "najwybitniejsi fachowcy" planiści którzy w ten oto fantastyczny sposób zaplanowali produkcję że teraz wyrobić się nie da....ale im nic nie będzie bo przecież są nie do zastąpienia...a pan P. no coż najłatwiej wyżywać się i zrzucić wszystko na barki ludzi z produkcji.Ciekawe czy w Boże Narodzenie też będą musieli iść do pracy...:P
      • Gość: ??? Re: mamy nowego " boga" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:23
        a pracownik produkcji to juz sie nie liczy?czy zdaja sobie sprawe ze bez
        pracownika produkcji nie bedzie nic?
        • Gość: hmmm Re: mamy nowego " boga" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:30
          "Stradom" tez robi 11 listopada,ale mieli wolne 2 listopada...
          • Gość: miluch Re: mamy nowego " boga" IP: *.motorola.com 08.11.06, 12:34
            to sie nazywa KAPITALIZM,
            jak nie bedziecie chcieli pracowac, to znajda na Wasze miejsca takich, ktorzy
            sie buntowac nie beda,
            np. tania sile robocza z Ukrainy
            albo przeniosa tam caly zaklad
            • Gość: hmm Re: mamy nowego " boga" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:35
              Dokladnie miluch;/ Zreszta ludzie z Trojmiasta bede zapieprzac nawet za 2 zl.
              • Gość: ??? Re: mamy nowego " boga" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:43
                to niech zapiepszaja nawet za złotówke.pewnie wejda i zaraz narabia 200%
                normy.zanim sie wyrobia do tych norm to klienci podziekuja.
                • Gość: qq Re: mamy nowego " boga" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 09:31
                  up
    • Gość: anioł Re: mamy nowego " boga" IP: *.trustnet.pl 09.11.06, 10:42
      pamietam jeszcze początki TRW, pomijając to że mniej ludzi ale zarządzał
      Niemiec, wszędzie tam gdzie do władzy i stanowisk w jakiejkolwiek firmie
      dochodzą oszołomy Polacy, od razu robi się syf, nie wiem dlaczego tak się
      dzieje, Polak przy władzy to dramat, jeździłem trochę po świecie na kontrakty i
      zawsze do czasu jak menadzerami kierownikam byli np. anglicy, amerykanie czy
      niemcy było ok.praca spokojna bez nerwów - jak tylko dorwał się jakiś jebus z
      Polski - koniec, tylko się pakować i spierdzialać do Polski i szukać innego
      kontraktu, na szczeście dla mnie w pore zrezygnowałem z TRW i wcale tego nie
      żałuję,
      ciekawe co w zakładzie robią związki zawodowe, czy praca w takie wielkie święto
      narodowe jest zgodna z prawem i kodeksem pracy, czy wy ludzie chcecie sie
      upodobnić do chińczyków, czy do niewolników rodem z XVIII wieku, gdzie wasza
      godność, może w Boże Narodzenie czy Wielkoanoc przyjdziecie też do roboty - co.
      a dla pana P to radzę naszykowac taczkę i fru za zakład, i bedzie spokój
    • Gość: t Re: mamy nowego " boga" IP: 83.17.130.* 09.11.06, 11:14
      www.travian3.pl/?uc=pl2_8269
    • Gość: Kolo Re: mamy nowego " boga" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:55
      Jestem ciekaw co powiecie jeśli pan P. każe wam przyjść do pracy w Wigilię i Boże Narodzenie...Oczywiście bez żadnych dodatków za pracę w Święta.Jeśli raz się nie zbuntujecie to tak już będzie zawsze niedługo będziecie pracować nawet w dni w których normalnie wypada wam wolny dzień bo przecież "zakład was potrzebuje i jest najważniejszy" a nie jakas tam rodzina czy Święta
      • Gość: ... Re: mamy nowego " boga" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:21
        Kolo, na całym świecie w pewnych branżach pracuje się na okrągło.
        W Polsce również. Pogotowie, Straż, policja,itd..
        W Święta, Wigilię, Boże Narodzenie,(nawet na naszej Hucie)trza iść do roboty.
        Może zanim coś napiszesz, pomyśl???
        • Gość: ??? Re: mamy nowego " boga" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:29
          ale w trw nie ma systemu pracy ciagłej tak jak na hucie czy w szpitalach ty
          pomysl zanim napiszesz.
        • Gość: Kolo Re: mamy nowego " boga" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:29
          Bo Policja,Straż czy Pogotowie to są specyficzne branże przecież przestępcy nie patrza czy są święta czy nie tak samo wypadki drogowe naprzykład są naokrągło w dni powszednie i w święta tez więc ciężko żeby nie pracowało pogotowie to samo tyczy sie pożarów są każdego dnia więc cięzko by nie pracowała Straż.A co sie tyczy Huty to co uważasz ze mają wygasic na czas Świąt wielki piec a po Świętach sobie go zapalić jak jakąs za przeproszeniem zapalniczkę,więc to ty najpierw pomyśl nim coś napiszesz
          • Gość: Menel Re: mamy nowego " boga" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 14:43
            No wiecie...mozna jakos dyrekcji dac do zrozumienia ze nam nie jest wszytsko
            jedno-swiatek piatek a i tak bedzie 100 proc normy.Skoro o dzien wolny wtedy
            trzeba sie starac u kierownika, to mozna pracowac jak na swieto przystalo
            (rekreacyjnie).
          • bizon77 Re: mamy nowego " boga" 09.11.06, 20:50
            Gość portalu: Kolo napisał(a):

> Bo Policja,Straż czy Pogotowie to są specyficzne branże przecież przestępcy
            nie
            > patrza czy są święta czy nie tak samo wypadki drogowe naprzykład są
            naokrągło
            > w dni powszednie i w święta tez więc ciężko żeby nie pracowało pogotowie to
            sam
            > o tyczy sie pożarów są każdego dnia więc cięzko by nie pracowała Straż.A co
            sie
            > tyczy Huty to co uważasz ze mają wygasic na czas Świąt wielki piec a po
            Święta
            > ch sobie go zapalić jak jakąs za przeproszeniem zapalniczkę,więc to ty
            najpierw
            > pomyśl nim coś napiszesz

No właśnie pomyśl.......Piec w hucie dawno wygaszony..........
            Takie jedno spostrzeżenie, przecież nikt, nikogo nie zmusza do pracy w TRW - w
            gazecie jest mnóstwo ogłoszeń - możecie składać wózki, wentylatory, kleić buty,
            wystawiać towar w supermarketach, a nawet służyć w którejś z elitarnych firm
            ochroniarskic - biorą kogo popadnie - jest tyle możliwości. Możecie nawet
            założyć własną działalność i dymać świątek, piątek, sobota, niedziela po
            giełdach i targach....... czy słońce, czy deszcz, czy minus 30 i wtedy nie
            będziecie pisali, że ktoś Was wyzyskuje i każe pracować 11 listopada
            bo.....sami to bedziecie robić wzgedem samych siebie.....
            Czytając to forum jestem przekonany, że większość jest uzależniona od TRW.....
            • Gość: Kolo Re: mamy nowego " boga" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 06:46
              Po pierwsze nie jestem pracownikiem TRW a po drugie jakby wszystkie piece wygasili to by huta padła wygasili jeden a drugi wciąż jest czynny
            • Gość: monika Re: mamy nowego " boga" IP: 80.54.169.* 10.11.06, 20:31
              wcale sie z tymi wypowiedziami nie zgadzam ,teraz wszyscy prywaciarze tak robia
              ze ludzi maja za nic ale przyjda jeszcze czasy ze sami beda za,,,,,,,c ze swoja
              rodzina to wszystko jest wina rzadu ,a co oni nie wiedza ze ludzie nie maja
              wyboru bo pracy nie ma prywaciarze robia przekrety ludzie robia w soboty za
              darmo tak jak ja tylko mam nie podpisywac w tym dniu listy bo ksiegowa
              pozniej w tygodniu musiala by mi wpisac odbior soboty to co kaczory tego nie
              wiedza ,nie wiedza ze ludzie rabia bez rejestracji na czarno to tylko moze byc
              w tej za,,,,ej Polsce ze rejestruja na najnizsza place a do lapy daja
              reszte ,ze nie w[prowadzaja wzsystkich transakcji do komputera a zreszta szkoda
              mojego zdrowia i tak przyjdzie na nich koniec,
        • Gość: radykal Re: do tego goscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 18:27
          sluchaj koleszko wszyscy w czestochowie wiedza jak w trw jest jaka panuje tam
          atmosfera i jaka jest dyscyplina ja tam na szczescie nie pracuje ale mam duzo
          znajomych i wszyscy mowia to samo ....ze jest rygor .a dlaczeg tak jest ze
          umiecie tylko po cichu cos mowic i szeptem narzekacie.odpowiedz jest prosta
          bojicie sie i tyle .nie umiecie sie pszeciwstawic tej tyrani ktora u was
          panuje.nie umieciejk kolega z kolega sie zjednoczyc i pszeciwstawic .od czego
          macie zwiazki zawodowe ze nie umieja nic zalatwic........wiem,wiem,wiem tam
          jest solidarnosc i jest po stronie pracodawcy slyszalem.ale jak nikt wam nie
          umie pomoc to pomozcie sobie sami zalozcie nowy zwiazek zawodowy.na pewno nie
          jest to ltwe zadanie poniewz zaduzo pracuje u was pospolitych wiesniakow z
          koscielca ,redzin itp.gdzie pracuja same rodziny i im nie zalezy natym zeby cos
          buczec do pracodawce bo boja sie o rodziny i mysla tylko o sobie....pozdrawiam
          wszystkich ktorzy mysla podobnie do mnie i9 znudzila im sie tyrania tego
          systemu!!!!
          • Gość: ??? Re: do tego goscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:19
            popieram.trzeba cos z tym robic.bo jest coraz gorzej dla nas
            pracowników.wszystko co robia jest dla nas gorzej niz było.nie przypominam zeby
            cos zrobili,poprawili na lepsze dla pracowników produkcji.najwazniejszy jest
            dla nich klient i jego wymogi a pracownik to smiec ktory sie dostosuje do
            wszystkiego.i ta dyscyplina jak w wojsku.we mnie sie juz tyle nazbierało ze
            boje sie ze niedługo pękne.
            • Gość: incognito Re: do tego goscia IP: *.apus-net.pl 09.11.06, 19:42
              Moi Drodzy! Skoro Wam tak niedobrze jest w tej pracy, to może weźmiecie sprawy
              we własne ręce.Należy tylko zarejestrować działalność gospodarczą i już można
              startować na własny rachunek.Nie trzeba wtedy obwiniać polskie kierownictwo, bo
              samemu jest się szefem.Za pracę w sobotę a może nawet i w niedzielę (np. giełda
              towarowa)pretensje można mieć tylko do siebie samego.Swoją drogą te najbardziej
              agresywne wypowiedzi dlaczego kryją się pod nickiem - więcej odwagi skoro temat
              tak palący.A propos!..Dlaczego nie staracie się w swoim życiu widzieć więcej
              pozytywów,na bok odkładając sprawy małostkowe.
              • Gość: ate Re: do tego goscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 20:02
                jak jestes taki madry to pewnie jestes któryms z tych wyzyskiwaczy
                • Gość: prawnik Re: do tego goscia IP: 212.87.241.* 09.11.06, 23:13
                  Proponuje zainteresowac panstwowa inspekcje pracy,nawet anonimowo oni pary nie
                  puszcza.
            • Gość: uszczypliwy Re: do tego goscia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 00:28
              Otwórz swoją działalność, zacznij coś produkować i wypuszczać na rynek nie
              tylko polski ale i zagraniczny. Zobaczymy jak długo pociągniesz na tym rynku
              jeśli będziesz miał zdanie takie a nie inne. Gwarantuję, że je szybciutko
              zmienisz jak poczujesz, że jest to dochodowa inwestycja.
              To nie jest interes jak np. pieczenie chleba, ktory i tak trzeba kupić,żeby żyć.
              W takiej jak i w iwelu innych branżach jest walka o klienta na wszelkie
              dostępne sposoby marketingowe. Najbardziej liczą się te wyjątkowe, ale każdy
              kto chce być najlepszym kładzie duży nacisk na jakość, która nie zawsze idzie w
              parze z ilością, jednak stawia je w czołówce przedsiębiorstw.

A, że wewnątrz firmy stosunki między ludzkie są jakie są- "to człowiek
              człowiekowi zgotował taki los". Jeden na drugiego kręci bat.

Wiem jak tam jest i w wielu innych firmach, jeden ogląda się na drugiego, żeby
              tylko nic nie robić.
    • Gość: forumtrw www.forumtrw.lud.pl IP: 222.239.2.* 10.11.06, 00:43
      Może www.forumtrw.lud.pl ?

Co wy na to (taki punkt centralny wypowiedzi o TRW :D ) ?

Pozdrawiam pracowników TRW
      • Gość: ??? Re: www.forumtrw.lud.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 07:21
        miejmy swoje forum www.forumtrw.lud.pl/
        • Gość: Czesław tylko o to chodzi ! IP: *.man.czest.pl 10.11.06, 12:15
          Nie chodzi o to że trzeba pracować w święto , ale o to że zmieniają grafik w
          ostatniej chwili i informują o tym 3 dni przed . Na rolniczej pracujemy prawie
          wszystkie weekendy , jeżeli trafi się wolna sobota albo niedziela każdy
          zaplanowuje ją sobie wcześniej , stara się spędzić ten dzień z rodziną z
          przyjaciółmi . Aż tu nagle informacja że trzeba przyjść w sobotę 11 listopada
          do pracy bo wzrosły zamówienia . Wszystko by było w porządku jak by za ten
          dzień były płacone nadgodziny ( na pewno znalazło by się wielu chętnych ) , ale
          oczywiście dyrekcja wpadła na lepszy pomysł ( zmusić pracowników do przyjścia
          do pracy pod pretekstem zmiany grafika – zapewne chodzi im o „ polepszenie
          stosunków między pracownikami „ ) . Przychodząc w sobotę będę mógł sobie
          oczywiście ten dzień odebrać – ale kiedy ? Urlopy są wstrzymane – zresztą kiedy
          nie były ! , mamy 10 listopada a ja mam 15 dni urlopu ! ( 11 dni wykorzystałem
          na wakacje ) – bo wiecznie są duże zamówienia , bo wiecznie są urlopy
          wstrzymane ! Na koniec powiem wam że niewolnictwo wciąż istnieje chodź pod inną
          postacią i to jest bardzo przykra sprawa . Kiedyś zastanawiałem się dlaczego
          niewolnicy nie woleli zginąć niż się podporządkować , doszedłem do wniosku że
          większości byli to ludzie prości potrzebujący jedynie podstawowych potrzeb i że
          chęć życia u nich , przetrwania przezwyciężyła . Kiedyś jeden filozof
          powiedział że „ kiedy przyjdzie po ciebie śmierć pamiętaj abyś jeszcze żył „
          bo umrzeć można wcześniej nie zdając sobie z tego sprawy . I my tak powoli
          umieramy nie zdając sobie z tego sprawy , tracąc z każdym miesiącem kontakt z
          żoną z dziećmi z najbliższymi – żyjemy od 10 do 10 następnego miesiąca .
          • Gość: ??? Re: tylko o to chodzi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:29
            Czesławie masz racje.dla mnie nastał czs aby szukac innej pracy.zarabiam tam
            bardzo mało.pracuje w trw 4 lata.a zarobiłam tyle ze dało mi to dzisiaj duzo do
            myslenia.wiem ze gdy upomne sie o podwyzszenie,wyrównanie mojej stawki-nie
            wygram.wiec mam tylko jedno wyjscie. nie piszcie ze ze w trw sie tak super
            zarabia.tak było kiedys...za taka prace,w niedziele i swieta uwazam ze 1080zł
            to smiech.pozdrawiam was wszystkich.tyle zarobiłam.
    • Gość: pewien cz Bóg, Honor ......... Praca ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 05:09
      j.w nie pracuję w TRW ale też dzisiaj się wybieram do pracy
      • Gość: Gosia Re: Bóg, Honor ......... Praca ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:05
        Wczoraj nasz kierownik powiedział, że jak nie będziemy zostawać w pracy po
        godzinach albo będziemy odmawiać przychodzenia w dni wolne od pracy to zrobi
        listę i w najbliższym czasie nas wypier...lą. Ja nie zawsze mogę zostać, mam
        dzieci. Ale pracy też nie mogę stracić. Już nie wiem co robić, ciągle w
        strachu, w stresie. Czy mają prawo za to zwolnić?
        • Gość: prawnik Re: Bóg, Honor ......... Praca ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 19:06
          skoro musicie zostawać po godzinach pracy to znaczy , że jest tam słaba
          organizacja pracy i nie działa w ogóle k.p.,za co odpowiada kierownictwo.Nleży o
          tym fakcie powiadomić PIP/państwowa inspekcja pracy/Oni przywołają" tyranów i
          wyzyskiwaczy szefów do porządku.Życzę powodzenia.
    • Gość: gość Re: mamy nowego " boga" IP: 89.174.23.* 05.12.06, 01:13
      Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka