Dodaj do ulubionych

jaki krem na slonce?

22.05.05, 12:10
dziewczyny, jaki krem polecacie do twarzyczki na spacerki w słoneczku teraz?
Mój synek ma 6 tygodni i do tej pory smarowalam go zwykłym Bambino, ale teraz
to już zaczyna przygrezwać i nalezy sie jakiś większy faktor.Jakie kremy
polecacie?pozdr, asia
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: jaki krem na slonce? 22.05.05, 12:17
      Polecam forum "kosmetyki dzieciece", tam wiele na ten temat.
      na pewno musza byc kremy z filtrami mineralnym dla dzieci od urodzenia, taki
      jest np Nivea Baby na slonce faktor 30, kosztuje ok 25zl.Sa jeszcze dwa razy
      drozsze apteczne Avene i A-derma (czy cos takiego).Nie ma zbyt wielkiego wyboru,
      niestetysmile)
    • renata28 Re: jaki krem na slonce? 22.05.05, 14:07
      A-derma. Zaleta - naprawdę dobry, duża wada - cena.
      • veronia Re: jaki krem na slonce? 23.05.05, 10:44
        Ja kupiłam A-dermę. Ale rozsmarowuje sie fatalnie, jak maseczka dosłownie. No i kolor ma taki że brudzi ubranko.
        Ale poza tym oki, u nas nie powoduje uczulenia,dobrze chroni przed słońcem. Chy
        • kasia_de Re: jaki krem na slonce? 23.05.05, 11:00
          my mamy produkt Chicco wink cena około 35 zl, fajnie się rozprowadza, przyjemny
          zapach, faktor 40, można od urodzenia stosować.
          Kasia
        • renata28 Re: jaki krem na slonce? 23.05.05, 11:15
          To prawda, że rozsmarwuje się tak sobie, ale to niestety wada takich kremów, a
          ściśle mówiąc rodzaju użytego filtru. Ale poza tym też uważam, że jest świetny.
          Głownie dlatego nim smaruję, że mała ma znamię na rączce, które trzeba bardzo
          dokładnie chronić przed słońcem.
    • asia0001 Re: jaki krem na slonce? 22.05.05, 21:27
      dzieki, spróbuję ten Nivea
    • mmala6 Re: jaki krem na slonce? 23.05.05, 10:23
      ja wczoraj pierwszy raz uzylam nivea i jestem mile zaskoczonasmilerozsmarowuje sie
      w miare ok, nie pachne zle i zero uczuleniasmileuffff.....bo sie balam ze bede
      musiala sie szarpnac na drozszy kremiksmile)
    • joanekjoanek Re: jaki krem na slonce? 23.05.05, 10:43
      Ten Avene wprawdzie drogi nieprzyzwoicie, ale jak się kupi jedną tubkę, to już chyba dla całej rodziny wystarczy na całe życie smile Naprawdę, jest niewiarygodnie wydajny. Wystarczy dotknąć palcem otworu w tubce i już cała buzia wysmarowana grubo, porcja kremu wielkości główki od szpilki wystarcza mi na nóżki i rączki. Warto było smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka