panti2 02.01.07, 09:59 .. bo moja mała ma takie malutkie kulki na potylicy,niby trochę pokasłuje , ale mam wrażenie ,że te kulki są cały czas,morfologia ok Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haga78 Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 10:15 Moj ma. Na szyjce stale ma powiekszony, a jak jest chory to mu troche rosnie. Robilam morfologie, dostawal antybiotyki, wszystko zeszlo. Przy kolejnej infekcji zrow sie powiekszyl i tak sie utrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 10:54 mój ma guziki na szyi... bierzemy juz niemal stale leki uodparniajace i przeciwalergiczne i nic. A guzik na potylicy ma moja corcia, lekarka stwierdzila ze to raczej jakis kaszaczek albo inna zmiana w tkance podskornej, nie wezly bo za wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
mawikt Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 13:11 Moj ma powiekszone przy kazdej infekcji. Te na szyi bardzo, wygladal jakby mial swinke. Ostatnia infekcja okazala sie byc mononukleoza Sa takie kropelki homeopatyczne Lymphomyosot N, pomogly w ciagu kilku dni, zeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 13:24 Mój synek bierze tabletki lymphomyosot, takie pod język, ale jakoś nie bardzo działają... Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 15:33 Ma, od dawna. Podobno to 'urok' po pierwsze duzych miast (tam sie zatrzymuja wszelkie zanieczyszczenia), po drugie dzieci chorujacych czesciej. Morfologia ok, inne wyniki tez. Ale obserwujemy caly czas. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 17:47 mój synek 1.5 miesięcy ma powiększone jest po zapaleniu gardła wiec to chyba od tego wydaje mi sie ze schodzą tzw zmniejszają sie Odpowiedz Link Zgłoś
egoya Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 17:58 Mój ma jeden guzek, morfologia też ok, czesto choruje i prawdopodobnie nie może zginąć, bo jedna infekcja goni drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 18:03 Przy alergiach też są powiększone, mój mały miał takie twarde guzy na szyi przy nasileniu alergii, teraz jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 18:09 Mój też ma cały czas takie kuleczki na szyi. Też robiliśmy badania i ok, ale ma to nawet jak nie jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczka5 Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 21:01 Mają. Mają prawo Które i ile, ocenia lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamynia Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 21:26 Mój czterolatek też ma dwa powiększone węzełki od około 2 lat. Lekarze twierdzą, że to pozostałość po infekcji. Prawdopodobnie już zwłókniały i zostaną. A są widoczne, bo synek jest chudy. Przy infekcjach powiększają się, potem maleją, ale nigdy nie znikają. Też je obserwuję i zamęczam pytaniami każdego pediatrę. Ostatni polecił zgłosić się na wszelki wypadek na specjalistyczne badania w kierunku wykluczenia chorób odzwierzęcych, bo one mogą powodować stale powiększone węzełki. Odpowiedz Link Zgłoś