Dodaj do ulubionych

czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonne?

02.01.07, 09:59
.. bo moja mała ma takie malutkie kulki na potylicy,niby trochę pokasłuje ,
ale mam wrażenie ,że te kulki są cały czas,morfologia ok
Obserwuj wątek
    • haga78 Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 10:15
      Moj ma.
      Na szyjce stale ma powiekszony, a jak jest chory to mu troche rosnie. Robilam
      morfologie, dostawal antybiotyki, wszystko zeszlo. Przy kolejnej infekcji zrow
      sie powiekszyl i tak sie utrzymuje.

• mathiola Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 10:54
      mój ma guziki na szyi... bierzemy juz niemal stale leki uodparniajace i
      przeciwalergiczne i nic. sad A guzik na potylicy ma moja corcia, lekarka
      stwierdzila ze to raczej jakis kaszaczek albo inna zmiana w tkance podskornej,
      nie wezly bo za wysoko.
    • mawikt Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 13:11
      Moj ma powiekszone przy kazdej infekcji. Te na szyi bardzo, wygladal jakby mial
      swinke. Ostatnia infekcja okazala sie byc mononukleoza sad Sa takie kropelki
      homeopatyczne Lymphomyosot N, pomogly w ciagu kilku dni, zeszlo.
      • mathiola Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 13:24
        Mój synek bierze tabletki lymphomyosot, takie pod język, ale jakoś nie bardzo
        działają...
    • e_r_i_n Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 15:33
      Ma, od dawna. Podobno to 'urok' po pierwsze duzych miast (tam sie zatrzymuja
      wszelkie zanieczyszczenia), po drugie dzieci chorujacych czesciej. Morfologia
      ok, inne wyniki tez. Ale obserwujemy caly czas.
      • olkaaaa Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 17:47
        mój synek 1.5 miesięcy ma powiększone jest po zapaleniu gardła wiec to chyba
        od tego wydaje mi sie ze schodzą tzw zmniejszają sie
    • egoya Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 17:58
      Mój ma jeden guzek, morfologia też ok, czesto choruje i prawdopodobnie nie może zginąć, bo jedna infekcja goni drugą.
    • jusytka Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 18:03
      Przy alergiach też są powiększone, mój mały miał takie twarde guzy na szyi przy
      nasileniu alergii, teraz jest OK
    • karolcia86 Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 18:09
      Mój też ma cały czas takie kuleczki na szyi. Też robiliśmy badania i ok, ale ma
      to nawet jak nie jest chory.
      • pesteczka5 Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 21:01
        Mają.
        Mają prawosmile
        Które i ile, ocenia lekarz.
        • mamynia Re: czy wasze maluchy mają powiększ. węzły chłonn 02.01.07, 21:26
          Mój czterolatek też ma dwa powiększone węzełki od około 2 lat. Lekarze twierdzą,
          że to pozostałość po infekcji. Prawdopodobnie już zwłókniały i zostaną. A są
          widoczne, bo synek jest chudy. Przy infekcjach powiększają się, potem maleją,
          ale nigdy nie znikają. Też je obserwuję i zamęczam pytaniami każdego pediatrę.
          Ostatni polecił zgłosić się na wszelki wypadek na specjalistyczne badania w
          kierunku wykluczenia chorób odzwierzęcych, bo one mogą powodować stale
          powiększone węzełki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka