Dodaj do ulubionych

a czy chodzicie na aerobik i siłownię?????

20.06.06, 07:36
ćwiczę codziennie godzina aerobiku, godzina siłownia, bez dnia wolnego.
Każdego dnia inne ćwiczenia aerobowe, na wszystkie partie ciała. Mało jem,
mam nadzieje na schudnięcie. Kto ćwiczy jeszcze????? a moze ktoś się wypowie
ile powinnam ćwiczyc zeby miec jakis efekt??? narazie nie widac efektów ale
czujęsię coraz lepiej.
Obserwuj wątek
    • kalina_p nie 20.06.06, 07:37
      i nie odchudzam sietongue_out
      • maniusza ja tez nie 20.06.06, 07:41
        bo jestem leń śmierdzący i nie lubię się pocić
        ale odchudzam się smile
    • nchyb Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 20.06.06, 07:42
      naprawdę, żeby był dobry efekt, dobre zdrowie to ponoć najlepiej ćwiczyć
      codzienie ćwiczenia aerobowe, a siłowe co drugi dzień. Mięśnie muszą mieć czas
      na regenerację, więc codzienna siłownia ponoć nie jest wskazana...

Ale wszystko zależy od tego, jaki chcesz uzyskać efekt.
      Aeroby (czyli aerobik, szybkie marsz, biegi, spacery, nordic walking, maszyny
      typu wioślarz, bieżnia, orbitrek) pomagają tracić tłuszcz. Najlepsze efekty
      daje ćwiczenie jak najczęściej, tak średnio godzina dziennie, w dość szybkim
      tempie, ale nie do umęczenia.

Natomiast siłownia pozwala wzmacniac mięśnie, zamiana tkanki tłuszczowej na
      mieśnie sprawia, ze przemiana materii dostaje kopa.

Ja tam dokładam do tego jeszcze na zmianę pilatesa i jogę (jednak z przewagą
      jogi - bo ja po prostu lubię). To pomaga wysmuklić mięśnie, wpływa tak właśnie
      wysmuklająco na sylwetkę. Ostatnio zaopatrzyłam się w płytki dwie pilates i
      joga z dużą piłką rehabilitacyjną. Muszę przyznać, ze to znacznie wzbogacilo
      ćwiczenia, kręgosłup jest odciążony, a brzuch dostał niezłego kopa... smile
      Pozdrawiam, życząc wytrwałości w ćwiczeniach...
      • pade do nchyb 20.06.06, 11:07
        Jakie to płytki, masz namiary?
        z góry dziękuję
        • nchyb do Pade - link do płytek DVD 20.06.06, 12:49
          ja mam dokładnie to:
          www.merlin.com.pl/frontend/towar/458681
          w zestawie są dwie płyty, jedna pilates z piłką, drugie joga z piłką. Jogi z
          tej płytki jeszcze nie przećwiczyłam, bo mam jeszcze innych sporo i ćwicze na
          zmianę, ale po pilatesie czułam mięśnie brzucha, a mam je już dość wyćwiczone...
          a inne jogi, które mam to są:
          www.merlin.com.pl/frontend/towar/458678
          www.merlin.com.pl/frontend/towar/394583pozdrawiam
    • agnes0101 Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 20.06.06, 08:59
      Ja niestetyk chodzę na aerobik "zrywami". Tzn. potrafię chodzić 2 razy w tyg.
      przez miesiąc lub dwa a później dwa kolejnie miesiące zero ćwiczeń. Poprostu
      jestem leń. Teoretycznie robię to by się odchudzioć, ale z drugiej strony wiem
      że jak nie przestanę żreć nici z tego nawet gdybym ćwiczyła codziennie (kiedyś
      tak było)smile
      • gawliki Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 20.06.06, 10:40
        ja jestem len!!lykam adipex-w iesiac ubylo mi 5,5kg!
        ale mam zamiar pojsc na silownie
    • mama_kotula Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 20.06.06, 09:04
      Ćwiczę codziennie oprócz niedzieli, ale ze zmienną intensywnością treningu (2x w
      tygodniu hi-lo, 2x step, 2x fat burning - wszystko po godzinie).
      Nie martw się brakiem na razie widocznych efektów. Zależy jak długo ćwiczysz,
      ale najpierw zmiany zachodzą "w środku" - poprawia się wydolność serca,
      kondycja, sprawność mięśni. Dopiero po ok. 3 tygodniach do miesiąca widać efekty
      ćwiczeń "gołym okiem".
      Aby osiągnąć efekty nie trzeba ćwiczyć codziennie przez 2 godziny, wystarczy 3
      razy w tygodniu intensywny, dłuższy trening, a codziennie - 25-minutowe
      ćwiczenia aerobowe.
    • lola211 Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 20.06.06, 09:06
      2 lata temu chodzilam na aerobik, swietnie sie czulam, ale niestety zaliczylam
      kontuzje nogi i nie mogecrying, załuje bardzo.
    • rita75 Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 20.06.06, 09:07
      Nie, wole dwa razy w tygodniu poplywac- najlepszy sport na swiecie. Niestety
      nie moge czesciej- opieka nad moim 14 kilogramowym, 11 miesecznym hantelkim mi
      nie pozwala wink
    • kasik751 Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 20.06.06, 09:31
      Ale zasuwasz, na pewno beda efekty smile
      Nie lubie sie pocic, wiec chodze na basen smile
      • kasia0802 Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 20.06.06, 09:49
        mam 168 cm i waze 65kg! muszę schudnąc, dopiero chodzę miesiac, ale dwa
        tygodnie to mniej razy w tygodniu, dopiero od następnych dwóch tygodni
        codzinnie po 2 godzinki
        • kasia0802 Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 20.06.06, 09:51
          mam te fałdki na brzuchu, które muszę stracic, oraz trochę w udach.Mam nadzieję
          ze po wakacjach będę wyglądała lepiej.Zamierzam chodzic non stop tak samo
          godzinka aerobiku i godzinka siłowni codziennie
          • kasik751 Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 20.06.06, 09:54
            Dzielna dziewczyna jestes, na pewno dasz rade, grunt to determinacja i kilka
            przyciasnych a ulubionych ciuchow w szafie smile
            Trzymam kciuki smile
    • jusytka zadzdroszczę 20.06.06, 11:22
      - samozaparcia, a ja odkąd mam swoje auto zapusciłam sie okrutnie sad Na
      szczęście "padła" mi forma, figura jakims cudem wciąc się trzyma smile
      Latem jednak mam zamiar przesiąść się na rowerek.
    • kayah73 Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 20.06.06, 12:57
      Nieeee, nie znosze silowni i takich zorganizowanych zajec... Plywam, biegam,
      jezdze konno...
      • kosumai Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 21.06.06, 11:52
        Ja chodze we Wrocawiu na super siłownie z aerobikiem i sauną w jednej cenie.

www.classic-fitness.wroclaw.pl
    • jagienkaa Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 20.06.06, 13:39
      kiedyś byłam przeciwniczką siłowni ale zmieniłam zdanie.
      Chodzę od września, na początku miałam źle dobrane ćwiczenia i ogólnie robiłam
      wszystko na bardzo szybkich obrotach. I owszem - mogłam robić coraz więcej i
      dłużej i się nie męczyłam ale zmian w sylwetce nie bylo. Ja po prostu chciałam
      spalić tłuszcz, pozbyć się brzucha, schudnąć ok 5kg.
      Dopiero gdy zaczęłam sobie na internecie wszystko sprzwdzać i czytać o
      fitnessie, kupiłam sobie heart monitor (czyli takie urządzenie do mierzenia
      pulsu), zmieniłam program, zaczęłam robić ćwiczenia wolniej wg dobranego pulsu
      i wykonywać ćwiczenia aerobowe na początku treningu, dopiero od marca widzę
      efekty. Przez te 3 miesiące zaszły większe zmiany niż przez poprzednie sześćsmile
      Bardzo polubiłam siłownię (zwłaszcza od kiedy są rezultaty), staram się chodzić
      3x w tyg chyba że jestem w Polsce na wakacjach.
      • titicaka Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię?oczywisc 20.06.06, 18:09
        Tak,od poniedzialku do piatku godzina aerobiku i 30 min silowni , ale nie chce
        schudnac o nie(47kg), tylko trzymam forme no i lubie,czuje sie pelna sil,
        zdrowsza,a efekty na pewno wkrotce zauwazysz. Pozdrawiam i wytrwalosci zycze.
        Bea
    • figrut Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 20.06.06, 23:03
      Nie chodzę ani na siłownię [chodziłam kilka lat temu], ani na aerobik. Jeżdżę na
      rolkach [teraz 14km dziennie]. Robię to dla przyjemności i kondycji, nie dla
      figury. Ideałem nie jestem, mam co nieco za dużo ale nie przeszkadza mi to.
    • aarabeskaa Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 21.06.06, 23:19
      a ja jestem instr fit i dla mnie to dziwne ze kobity wola sie glodzic niz sie
      ruszyc na jakies cwiczonka...no bo czy kobieta jest atrakcyjna jak schudnie
      chocby 10 kg (przez diete cud!!!) a jej skora "wisi" na ciele a jak sie porusza
      to"faluje"???lepij nie chudnac nic a miec jedrne wysportowane cialko!!!!
    • ktosicz Re: a czy chodzicie na aerobik i siłownię????? 18.05.17, 01:59
      Ja od lat uczęszczam na aerobik do gimnazjum przy Jeleniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka