Dodaj do ulubionych

zaawansowane ciężarówki-czy Wam tez ciągle ciepło?

14.10.04, 15:22
Dziewczyny zauwazylam (nie tylko ja) ze ciagle jest mi cieplo-niewazne czy to na zewnatrz czy w domu. W domu mamy CO tzw. lokalne - ciagle prosze meza zeby nie palił ( ku niezadowoleniu tesciowej). Na dwor wychodze w cienkiej bluzce i plaszczu bo inaczej po 3 min. boli mnie głowa z gorąca.
Maz sie smieje ze mnei podmienili-zawsze bylo mi zimno. Czy to ciaza tak dziala? Slyszalyscie o tym?
Pozdrawiam
Ania i Lenka (32tc)
Obserwuj wątek
    • joasia20 Re: zaawansowane ciężarówki-czy Wam tez ciągle ci 14.10.04, 15:25
      ja mam to samo, dziś do sklepu poszłam z gołymi nogami bez rajstop i bez
      skarpetek do sukienki bo na samą myśl o rajstopach robi mi się gorąco
    • ana1973 Re: zaawansowane ciężarówki-czy Wam tez ciągle ci 14.10.04, 15:26
      Ja też zawsze byłam zmarźlakiem, a teraz ciągle mi duszno. W nocy, ku rozpaczy
      mojego męża (bo jemu jest trochę chłodno) proszę o uchylanie okna, bo nie mogę
      spać. Kaloryfery wszędzie zakręcam (oprócz łazienki, bo tam mi jednak jakoś
      nieswojo). Z pobytem na dworze nie mam doświadczenia, bo od początku września
      mam przymusowe "leżakowanie" w domu - aż do 26 października. A potem
      zobaczymy...
      • edytafg1 Re: zaawansowane ciężarówki-czy Wam tez ciągle ci 14.10.04, 15:28
        tak jest- to zna regula, wszystkei zaprzyjaznione ciezarowe zmarzlaki tak maja.
        • roxi_hart Re: zaawansowane ciężarówki-czy Wam tez ciągle ci 14.10.04, 15:32
          Powiem szczerze ze nie slyszalam o tym wczesniej. W domu 18 st. a ja na krotki rekawek-tesciowa patrzy ze zgrozasmile
    • fire4 Re: zaawansowane ciężarówki-czy Wam tez ciągle ci 14.10.04, 15:30
      No, tak. Ja też tak miałam jak byłam w ciąży. Ale po urodzeniu małego wszystko
      wróciło do normy tzn. jest mi cały czas zimnosmile. Ale ma to związek z ciśnieniem
      krwi (jestem niskociśnieniowcem) a w ciąży ciśnienie miałam jednak wyższe.
      pozdr,
      Renata
    • rutkam Re: zaawansowane ciężarówki-czy Wam tez ciągle ci 14.10.04, 15:37
      Ja też tak mam , odwieczny zmarźlak jakim jestem gdzie nawet w środku lata mam
      wiecznie zimne stopy i stale jest mi zimno,a teraz okna w domu pootwierane a ja
      dyszę z gorąca,ale się porobiło.

Magda
      24 tyg. brzuszek
    • rheya Re: zaawansowane ciężarówki-czy Wam tez ciągle ci 14.10.04, 15:50
      mam to samo - zawsze ja chodziłąm po domu w dwóch swetrach (przy temperaturze w
      domu 23 stopnie) a mój mąż ledwie dychał biegając w samych slipach smile Teraz ja
      co prawda w samych majtkach nie biegam, ale pozwalam mu przynajmniej okno na
      cały dzień otworzyć no i mamy skręcone kaloryfery jeszcze smile Ku zgrozie teścia
      wczoraj wieczorem pokazałąm się im w krótkim rękawku i na to miałąm cieniutką
      letnią kurteczkę (on sweter i puchowy bezrękawnik) nawyzywali na mnie że się
      rozchoruję, ale ja mam to w nosie (ich gadanie) bo chyba lepsze to niż żeby sie
      przegrzać spocić i do tego zeby zawiało smile Pozdrawiam R. i Miłoszek (34 tc)
    • atlantis75 Re: zaawansowane ciężarówki-czy Wam tez ciągle ci 14.10.04, 16:06
      Mam to samo! Niegdyś szczękająca z zimna zębami, a teraz śpiąca bez kołdry i
      zakręcająca kaloryfery. Mąż patrzy zdzwiony, bo to on zawsze był
      moim "piecykiem" smile))
      W ciąży to całkiem normalne. Tylko, żebyś się nie przeziębiła Roxi, bo jakiś
      paskudstwo krąży w powietrzu.

Pozdrawiam! Atlantis w 36 tc
      • kocianna Re: zaawansowane ciężarówki-czy Wam tez ciągle ci 14.10.04, 18:03
        Podobno to zupełnie normalne - mamy więcej krwi i pod wyższym ciśnieniem. U
        mnie w pracy wszyscy szczękają zebami, a ja... na akademii na sali
        gimnastycznej (powybijane niektóre okienka i kompletnie zapowietrzone
        kaloryfery) wszyscy otulali się czym mogli, a ja rozebrałam do cienkiej
        bluzki...
    • snowwhite Re: zaawansowane ciężarówki-czy Wam tez ciągle ci 14.10.04, 18:52
      I dzięki Bogu, że jest mi tak ciepło, bo nasza osiedlowa kotłownia coś nie
      zamierza przygrzać. Zanim pojwił się dzidziaczek, byłam zmarzluchem nie z tej
      ziemi. Mąż klnie w niebogłosy, a ja się cieszę, bo te 16 stopni to dla mnie
      rewelacja! Mam tylko nadzieję, że po porodzie, kiedy wszystko wróci do normy,
      nasze kaloryfery będą już działać.
      Pozdrawiam wszystkie gorrrrrącokrwiste mamuśki!!!!

Monika (37 tc)
    • dagmara_maz Re: zaawansowane ciężarówki-czy Wam tez ciągle ci 14.10.04, 21:43
      Ha, a u mnie kaloryfery gorace jak nie z tej ziemi! Nasza kotlownia chyba
      oszalala, bo jest goraco jakby byl za oknem mróz -20 stopni. Ale zamiast mocno
      przykrecac grzejniki uchylam okna, i jest super - temperatura akurat, a do tego
      nie ma duchoty! Na noc tez zostawiam uchylone okno, ale czasem mój maz wychodzi
      z lozka jak spie i cichutko zamyka smile A na dworze jest mi strasznie zimno w
      nos i policzki. I jeszcze autobusy, od razu sie rozpinam jak wsiadam bo mozna
      pasc tak tam cieplo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka