moneczka 21.12.04, 10:03 zastanawiam sie co jest leprze na brzuszek po porodzie pas czy majtki sciagajace.?i kiedy po porodzie mozna zaczac juz uzywac ktas z tych rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jowa20 Re: pas poporodowy czy majtki sciagajace- 21.12.04, 10:31 ja sie decyduje na pas poporodowy.Uzywala go moja kolezanka i nie przesadzajac brzuch po tyg.miala taki jak przed ciaza.Nie twierdze,ze i mnie mnie nastapi to tak szybko,ale pomoze na pewno!Polecam!Aha mozna go nosic zaraz po porodzie.Ja bede miala cesarke takze musze sie troche wstrzymac,az sie blizna wygoi.Pozdrawiam.jowa 36tc. Odpowiedz Link Zgłoś
bzysia Re: pas poporodowy czy majtki sciagajace- 21.12.04, 10:35 babeczki, a gdzie mozna kupic taki pas poporodowy? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_de Re: pas poporodowy czy majtki sciagajace- 21.12.04, 11:32 no cóż, z tego co mówili w szkole rodzenia i z opinii osób zajmujących sie rehabilitacją, wiem, że ani pasa ani majtek ściągających nosic nie należy, ponieważ wtedy mięsnie jeszcze bardziej sie rozleniwiają i proces "wracania do normy" trwa znacznie dłuzej. Ponoc o wiele lepsze sa lekkie ćwiczenie mięśni brzucha. Aczkolwiek sama nie jestem ekspertem w tej dziedzinie Odpowiedz Link Zgłoś
carolline1 Re: pas poporodowy czy majtki sciagajace- 21.12.04, 11:45 no ja sie dolacze do kolezanki wyzej! mialam cc, i jak wwychodzilam ze szpitala to spytalam sie kiedy moge zaczac nosic taki pas i mi lekarz powiedzial, ze jak bede nosila pas to miesnie gorzej pracuja i dluzej wraca sie do starej sylwetki, bo miesnie nie pracuja jak powinny! tak wiec ja czekalam miesiac po cesarce i zaczelam ciwczyc brzuszek i teraz 3,5 miesiaca po jest ok, brzuszek prawie jak sprzed ciazy, tylko w miejscu blizny takie zgrubienie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elgosia Re: pas poporodowy czy majtki sciagajace- 21.12.04, 12:51 Naprawdę chcecie się tak ściskać? Ja dostałam takie majtki i po 5 min zdjęłam, bo mi się niedobrze zrobiło. Brzuch był owszem płaski, ale wszystko górą wyszło. Po tym porodzie będę ćwiczyć, bo po poprzednim liczyłam, że od karmienia samo zejdzie i niestety się przeliczyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
jowa20 Re: pas poporodowy czy majtki sciagajace- 21.12.04, 14:20 Pasy poporodowe sa chyba w aptece i w sklepach ciazowych Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: pas poporodowy czy majtki sciagajace- 21.12.04, 14:38 ja też nie wiem czy nosić czy nie. Jestem 3 tyg po cc, pas kupiłam w aptece. Wczoraj go załorzyłam po raz pierwszy. Acha, wcześniej posmarowałam brzuch kremem Mustelli, ujędrniającym, specjalnie dla kobiet po porodzie. Nie wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: pas poporodowy czy majtki sciagajace- 21.12.04, 17:36 Położne na szkole, moja siostra - studentka rehabilitacji, i mój ojciec - trener z wieloletnim doświadczeniem - ODRADZAJĄ pasy. Podtrzymują zwiotczałe mięśnie zamiast je rozwijać, i efekt jest przeciwny do zamierzonego. Lepiej ćwiczyć brzuszki i nożyce. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes-24l Re: do dominiki8 21.12.04, 19:13 a ile ten pas kosztuje w aptece jak możesz mi napisać,na allegro sa jakieś gorsety poporodowe za 45 zł. Pozdrawiam i dziękuje Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
sisu Re: pas poporodowy czy majtki sciagajace- 09.02.21, 16:33 Hej , Czy pomogłybyście odpowiedzieć na pytania na temat pasów ciążowych? Chcę się dowiedzieć, jak powinno się zaprojektować specjalny pas, który chroni zarówno matkę, jak dziecko - pas ciążowy, który będzie zapobiegał bólom lędźwiowym, miednicy i stawów, spowodowanym nadmiernym obciążeniem kręgosłupa i nóg. Pas, który dodatkowo może posiadać funkcje zapewniające bezpieczeństwo dziecku. Ankieta zajmuje 10 min, z góry dziękuję za pomoc www.surveymonkey.com/r/ZDQBRJG Odpowiedz Link Zgłoś