">
Dodaj do ulubionych

Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosze

10.09.05, 18:40
Nic mi juz nie pomaga- czopki glicerynowe, sliwki. poje duzo wody bo to tez
mi pomagalo. Mam wrazenie ze urodze przy zalatwianiu sie. Juz nie wiem co mam
robic
Obserwuj wątek
    • adanko77 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 18:59
      ja ogolnie nie mam zbyt dobrej przemiany materii ale w ciazy postanowilam o to
      zadbac. moj sposob to: rano, zaraz po obudzeniu wypijam 2 szkanki wody a
      nastepnie 1. albo jakis kwasny owoc, 2. albo jogurt lub szklanka maslanki. Mi
      to pomaga Poza tym duzo ruchu-gimnastyka i spacery na swiezym powietrzu.
      Pozdrawiam-mam nadzieje ze pomoze
    • bratek72 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 18:59
      Mi pomaga szklanka letniej, przegotowanej wody wypijanej rano, zaraz po
      wstaniu. Dobrze też robią soki z cytrusów, a najlepszy jest sok z czerwonych
      grejfrutów. I kilka razy dziennie szklanka wody z plasterkiem cytryny.
      Winogrona, ciemne pieczywo z błonnikiem.
      • aniam241 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 19:02
        Dziekuje. Mam nadzieje ze cos pomoze bo sie wykoncze
      • reni01 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 11.09.05, 18:07
        a ja polecam picie soku z czerwonych burakow. dla polepszenia smaku proponuje
        dodac jablko i marcheweczke.
    • medicatrix Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 19:03
      dużo błonnika, zero słodyczy, dieta lekkostrawna gotowane jabłka, marchewka,
      soki marchwiowe... można spróbować z herbatkami łagodnie przeczyszczającymi z
      kora krszyny, liściem sensesu, ale niektóre są niewskazane!!! dla kobiet w
      ciąży. Tak to niestety jest w ciąży, kiedy przez rosnący brzuszek wszystkie
      narządy się ścieśniają i następuje ucisk na jelita, niektórzy też uważają, że
      to przez dużą produkcję progesteronu...
      polecam link: www.ogrod.zdrowemiasto.pl/uroda/u008.html
    • happiest1 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 19:17
      Sprobuj zjesc na czczo pomarancze albo kiwi. Podobno dziala rewelacyjnie sok z
      kiszonej kapusty, mozna kupic gotowy w butelkach.
      • wiewiorrrka Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 19:26
        Wypróbowałam niemal wszystkie ze sposobów podanych przez dziewczyny i pomagały, ale do czasu. Jak już te naturalne sposoby przestały działać moja ginka przepisała mi syrop LACTULOSUM i po nim wszystko się unormowało-teraz nie mam żadnych problemów mimo, że juz dawno przestałam go stosować.Jednak życzę Ci żeby te bardziej narturalne metody poskutkowałysmile Powodzeniasmile

Wiktor
        lilypie.com/cache2/21/02421010.png
      • luna333 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 19:27
        syropek Duphalac albo Normalac - do nabycia w aptece - można pić w ciąży -
        poleciła mi moja gin i całą ciążę popijałam - polecam
    • iothe Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 20:30
      W moim przypadku pomaga jedzony codziennie do śniadania jogurt naturalny/kefir
      z dwiema łyżkami otrąb smile
      • bulbulina Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 21:09
        a ja polecam Lactulosol-syropek do kupienia w aptece, polecony mi przez mojego
        gin.łyzka przed kazdym posilkiem.mi pomogło!
        • anulaaa Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 21:32
          m pomaga zjedzenie/wypicie jednego-dwóch kubków jogurtu dziennie
          nawet przed ciążą miałąm takie problemy i dopiero teraz pomogłosmile
          aha-czasami warto wsypać do jogurtu otrębysmile też pomagabig_grin
          • lolita27 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 22:09
            mnie moja gin kazal pic naczczo lyzke cieklej parafiny (dostepne w aptece) bo
            tez nic nie dzialalo. pomoglo.
            Teraz mimo roznych opini pije cherbate zielona wieczorem i codziennie sie
            prawie zalatwiam...
    • kati1982 u mnie dziala 10.09.05, 23:09
      Przed ciaza mialam rowniez problemy z zaparciami i podczas ciazy gdzies
      przeczytalam ze pic soki marchwiowe (dziecko przy okazji bedzie mialo ladna
      karnacje). Coprawda nie pije ich codziennie ale tak ok 2-3 razy tygodniowo. Jem
      rowniez jablka - rowniez pomagaja i przede wszystkim wazne jest by duzo
      przyjmowac plynow - minimum 2 litry dziennie.
      Mam nadzieje ze to ci pomoze - mi pomaga i przez caly czas ciazy nie mam
      problemu.

Pozdrawiam
      Kasia 37tc
      • karola281 Re: u mnie dziala 11.09.05, 09:08

U mnie zadziałał słonecznik kupiłam 1 sredni i wieczorem albo natepnego dnia nie miała juz z tym przoblemów.Spróbuj moze i Tobie pomoże.
    • pimpek_sadelko duphalac/nt 11.09.05, 09:23

• mika_007 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 11.09.05, 10:20
      Lactulosum -zdecydowanie
      Duphalac był za mocny i myślałam,że mi żołądek rozwali indifferent
    • wmika Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 11.09.05, 20:27
      Polecam takze platki gorskie gotowane na mleku, czasem dodaje do nich
      otręby.Dobre śnaidanie no i skutkuje.
      Poza tym suszone sliwki na noc zamoczone w kefirze albo maslance, tez mi
      pomaga, choc mialam potworne problemy z zaparciami (wyskoczytl mi przez nie
      hemoroid). Acha, codziennie zjadam tez jogrut activia. To wszystko razem
      spowodowalo, ze zaprcia minely, z czego jestem baardzo zadowolona.
      • kokons Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 12.09.05, 09:33
        Polecam herbatki z miety (mozna pic do trzech filizanek dziennie) ale trzeba
        pic regularnie. Vitax proponuje np. miete z cytryna - swietna, bo nie wysusza
        sluzowki ale do normalnej miety tez mozna troszke wciosnac i osiagamy podobny
        efekt.
        Rewelacja jest rowniez herbatka "Ziolowy raj" Vitaksu, ktora swietnie od kilku
        dni sluzy moim ciazowym dyskomfortom! W jej skladzie sa cztery ziola: mieta i
        koper ktore jak wiemy maja dzialanie rozkurczowe i reguluja proces trawienia;
        rumianek i tymianek ktore to lagodza uklad pokarmowy. Trudno ja znalesc ale
        polecam!!!
        A tutaj wiecej o niej i podobnych napojach:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=28764714
        • kwiatek-21 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 12.09.05, 09:39
          mi gin zalecił Duphalac w syropie ma przyjemny smak i działa jak nic jest bez
          recepty i kosztuje ok 10 zł
    • sagitta77 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 12.09.05, 10:48
      a ja polecam LAXACUR. Są to nasiona babki lancetowatej, więc bezpieczne na czas
      ciąży. Pomaga na zaparcia i rozwolnienia-po prostu reguluje. Nie tylko ja uważam
      że jest to srodek rewelacyjny, poleciła mi go kolezanka, która jest juz
      szczęśliwą mamusią.
      Do kupienia w aptekach bez recepty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka