aniam241 10.09.05, 18:40 Nic mi juz nie pomaga- czopki glicerynowe, sliwki. poje duzo wody bo to tez mi pomagalo. Mam wrazenie ze urodze przy zalatwianiu sie. Juz nie wiem co mam robic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adanko77 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 18:59 ja ogolnie nie mam zbyt dobrej przemiany materii ale w ciazy postanowilam o to zadbac. moj sposob to: rano, zaraz po obudzeniu wypijam 2 szkanki wody a nastepnie 1. albo jakis kwasny owoc, 2. albo jogurt lub szklanka maslanki. Mi to pomaga Poza tym duzo ruchu-gimnastyka i spacery na swiezym powietrzu. Pozdrawiam-mam nadzieje ze pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
bratek72 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 18:59 Mi pomaga szklanka letniej, przegotowanej wody wypijanej rano, zaraz po wstaniu. Dobrze też robią soki z cytrusów, a najlepszy jest sok z czerwonych grejfrutów. I kilka razy dziennie szklanka wody z plasterkiem cytryny. Winogrona, ciemne pieczywo z błonnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aniam241 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 19:02 Dziekuje. Mam nadzieje ze cos pomoze bo sie wykoncze Odpowiedz Link Zgłoś
reni01 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 11.09.05, 18:07 a ja polecam picie soku z czerwonych burakow. dla polepszenia smaku proponuje dodac jablko i marcheweczke. Odpowiedz Link Zgłoś
medicatrix Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 19:03 dużo błonnika, zero słodyczy, dieta lekkostrawna gotowane jabłka, marchewka, soki marchwiowe... można spróbować z herbatkami łagodnie przeczyszczającymi z kora krszyny, liściem sensesu, ale niektóre są niewskazane!!! dla kobiet w ciąży. Tak to niestety jest w ciąży, kiedy przez rosnący brzuszek wszystkie narządy się ścieśniają i następuje ucisk na jelita, niektórzy też uważają, że to przez dużą produkcję progesteronu... polecam link: www.ogrod.zdrowemiasto.pl/uroda/u008.html Odpowiedz Link Zgłoś
happiest1 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 19:17 Sprobuj zjesc na czczo pomarancze albo kiwi. Podobno dziala rewelacyjnie sok z kiszonej kapusty, mozna kupic gotowy w butelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorrrka Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 19:26 Wypróbowałam niemal wszystkie ze sposobów podanych przez dziewczyny i pomagały, ale do czasu. Jak już te naturalne sposoby przestały działać moja ginka przepisała mi syrop LACTULOSUM i po nim wszystko się unormowało-teraz nie mam żadnych problemów mimo, że juz dawno przestałam go stosować.Jednak życzę Ci żeby te bardziej narturalne metody poskutkowały Powodzenia Wiktor lilypie.com/cache2/21/02421010.png Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 19:27 syropek Duphalac albo Normalac - do nabycia w aptece - można pić w ciąży - poleciła mi moja gin i całą ciążę popijałam - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
iothe Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 20:30 W moim przypadku pomaga jedzony codziennie do śniadania jogurt naturalny/kefir z dwiema łyżkami otrąb Odpowiedz Link Zgłoś
bulbulina Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 21:09 a ja polecam Lactulosol-syropek do kupienia w aptece, polecony mi przez mojego gin.łyzka przed kazdym posilkiem.mi pomogło! Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 21:32 m pomaga zjedzenie/wypicie jednego-dwóch kubków jogurtu dziennie nawet przed ciążą miałąm takie problemy i dopiero teraz pomogło aha-czasami warto wsypać do jogurtu otręby też pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
lolita27 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 10.09.05, 22:09 mnie moja gin kazal pic naczczo lyzke cieklej parafiny (dostepne w aptece) bo tez nic nie dzialalo. pomoglo. Teraz mimo roznych opini pije cherbate zielona wieczorem i codziennie sie prawie zalatwiam... Odpowiedz Link Zgłoś
kati1982 u mnie dziala 10.09.05, 23:09 Przed ciaza mialam rowniez problemy z zaparciami i podczas ciazy gdzies przeczytalam ze pic soki marchwiowe (dziecko przy okazji bedzie mialo ladna karnacje). Coprawda nie pije ich codziennie ale tak ok 2-3 razy tygodniowo. Jem rowniez jablka - rowniez pomagaja i przede wszystkim wazne jest by duzo przyjmowac plynow - minimum 2 litry dziennie. Mam nadzieje ze to ci pomoze - mi pomaga i przez caly czas ciazy nie mam problemu. Pozdrawiam Kasia 37tc Odpowiedz Link Zgłoś
karola281 Re: u mnie dziala 11.09.05, 09:08 U mnie zadziałał słonecznik kupiłam 1 sredni i wieczorem albo natepnego dnia nie miała juz z tym przoblemów.Spróbuj moze i Tobie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 11.09.05, 10:20 Lactulosum -zdecydowanie Duphalac był za mocny i myślałam,że mi żołądek rozwali Odpowiedz Link Zgłoś
wmika Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 11.09.05, 20:27 Polecam takze platki gorskie gotowane na mleku, czasem dodaje do nich otręby.Dobre śnaidanie no i skutkuje. Poza tym suszone sliwki na noc zamoczone w kefirze albo maslance, tez mi pomaga, choc mialam potworne problemy z zaparciami (wyskoczytl mi przez nie hemoroid). Acha, codziennie zjadam tez jogrut activia. To wszystko razem spowodowalo, ze zaprcia minely, z czego jestem baardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 12.09.05, 09:33 Polecam herbatki z miety (mozna pic do trzech filizanek dziennie) ale trzeba pic regularnie. Vitax proponuje np. miete z cytryna - swietna, bo nie wysusza sluzowki ale do normalnej miety tez mozna troszke wciosnac i osiagamy podobny efekt. Rewelacja jest rowniez herbatka "Ziolowy raj" Vitaksu, ktora swietnie od kilku dni sluzy moim ciazowym dyskomfortom! W jej skladzie sa cztery ziola: mieta i koper ktore jak wiemy maja dzialanie rozkurczowe i reguluja proces trawienia; rumianek i tymianek ktore to lagodza uklad pokarmowy. Trudno ja znalesc ale polecam!!! A tutaj wiecej o niej i podobnych napojach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=28764714 Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-21 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 12.09.05, 09:39 mi gin zalecił Duphalac w syropie ma przyjemny smak i działa jak nic jest bez recepty i kosztuje ok 10 zł Odpowiedz Link Zgłoś
sagitta77 Re: Nic mi nie pomaga na zaparcia- pomozcie prosz 12.09.05, 10:48 a ja polecam LAXACUR. Są to nasiona babki lancetowatej, więc bezpieczne na czas ciąży. Pomaga na zaparcia i rozwolnienia-po prostu reguluje. Nie tylko ja uważam że jest to srodek rewelacyjny, poleciła mi go kolezanka, która jest juz szczęśliwą mamusią. Do kupienia w aptekach bez recepty Odpowiedz Link Zgłoś