Dodaj do ulubionych

po ciazy!!!

31.05.06, 17:07
jak tracilyscie wage po porodzie? odrazu czy dlugo trzeba bylo na to czekac?
zostalo mi 8kg a jestem 2 tydzien po cc i w nic sie nie mieszcze...
Obserwuj wątek
    • annanatali Re: po ciazy!!! 31.05.06, 17:15
      Ja po porodzie sn miałam z 5 kg do przodu (po 2 tyg) i też w swoje ciuchy się
      nie mieściłam, chodziłam w dresach i spódnicach. Po 3 msc gdzieś byłam na zero.
    • annanatali Re: po ciazy!!! 31.05.06, 17:17
      Koleżanka mówiła, że po porodzie chodziła jeszcze w spodniach ciążowych. ja nie
      miałam takiej potrzeby.
    • simonkapl Re: po ciazy!!! 31.05.06, 17:34
      Tuz po porodzie stracilam wszystko i wchodzilam w ciuchy sprzed ciazy.Teraz mam
      3 kg mniej (7 tygodni po) i musialam zmienic garderobe.
      • mooonia2 Re: po ciazy!!! 31.05.06, 18:15
        no to przynajmniej mnie pocieszylyscie hi
    • zoja79 Re: po ciazy!!! 31.05.06, 18:26
      W ciąży przytyłam bardzo dużo bo 20kg, w 2 tygodnie po porodzie na plusie
      miałam jeszcze 10kg, w cztery miesiące po byłam na zero i nie odchudzałam się,
      więc nie martw się samo zleci. Choć problem z ciuchami był, ciążowe były za
      duże a przedciązowe za małe. Na nowe szkoda kasy bo kilogramy lecą z tygodnia
      na tydzień. Trzeba jakoś przebiedować.
    • marta.filipiak Re: po ciazy!!! 31.05.06, 18:55
      ja przytyłam w ciązy sporo - 16 kilo, jutro mały kończy 3 miesiące a ja jestem
      na -2 kg (karmię piersią).Z tego co wiem, to lepiej zbyt szybko nie tracić wagi
      po porodzie, bo skóra może tego nie wytrzymać i zostaną zwisy smile. także
      cierpliwości i umiarkowania w odchudzaniu. Pozdrawiam
    • joanna.polska Re: po ciazy!!! 31.05.06, 22:48
      Ja w ciazy przytylam 12,5kg w jednej i drugiej tak samo.Nigdy nie udalo mi sie
      wrocic do poprzedniej wagi sprzed.Moja mlodsza corka ma juz 3,5 roku a ja mam
      ok 7 kg wiecej niz przed 1 ciaza.Pocieszajace no nie
    • mooonia2 Re: po ciazy!!! 01.06.06, 11:00
      mam nadzieje ze tak zle nie bedzie a jak u was bylo z apetytem przy karmieniu
      piersia bo ja wogole nie mam na nic ochoty tylko pic mi sie chce..
      • agaa_p Re: apetyt???wieeeelki 01.06.06, 22:57
        ja rzytyłam aż 20 a zleciało po 6 tyg dopiero 1/3 z tego. Karmię piersią i apetyt mam po prostu przerażający. Ciągle coś mi się chce. Jak sobie o tym wszystkim myslę, to jeszcze więcej chce mi się jeść (tak reaguję na sytuacje stresowe).
        A tak mi się marzyło, że spadnę chociaż do tej samej wagi co przed. buuuuuuuuuu
        • ledzeppelin3 Re: apetyt???wieeeelki 01.06.06, 23:01
          Kochana, ja w ciąży schudłam 12 kg, a po ciąży zrzuciłam dalsze 24,w tym 15
          jeszcze w szpitalu (karmię cysią!!!)i teraz muszę zmienić swoje ubranka. Chyba
          na te same, które nosi mój maluszek.
          • sikorka.1 Re: apetyt???wieeeelki 08.06.06, 14:00
            JAK??????ja muszę schudnąć po ciąży, bo w pracy chodzę w mundurze i jest szyty
            na miarę, więc niestety...ale jak to zrobić???Przed ciążą 56 kg, teraz 36tc i
            mam 14kg na+.Pomocy!
    • welwal Re: po ciazy!!! 01.06.06, 23:38
      Daj sobie trochę czasu... ja 7 kg zrzucilam w 4 miesiące od drugiego porodu cc
      i to dlatego tak długo mi zajęło, bo karmiąc piersią nie traci się od hop-siup.
      Dietą przestawialam metabolizm. Nie mozna się odchudzać niejedząc, bo pokarm
      być musi. Stosowałam dietę białkową.
    • aleksandrynka Re: po ciazy!!! 02.06.06, 01:14
      2 tydzień po cc?

ech...
      Ja myślałam tak:
      koleżanka karmiła i nikła w oczach - pewnie i u mnie tak będzie...
      Nic z tego!

OK

Druga koleżanka, matka trójki dzieci powiedziała, że dopiero jak przestała
      karmić, to schudła...

OK

Nic z tego...
      (karmiłam 2 lata)

Co było zrobić???
      Przeszłam na dietę smile
      Za sobą mam 5 kilo na minus, przed sobą taki sam plan smile

Co Ci mogę powiedzieć?
      Ciesz sę dzieckiem i olej chwilowo temat dodatkowych kilogramów. Jak przyjdzie
      czas to się za to weźmiesz albo też nie będziesz miała za co, jak moja pierwsza
      w/w koleżanka smile

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka