Dodaj do ulubionych

toksoplazmoza,różyczka+Kraków+pil ne!

22.01.07, 13:24
Witajcie chce zrobić badaia na toksoplazmozę i różyczke. Na Czystej (którą
bardzo wszyscy polecają) ceny sa dwa razy takie jak np.w Diagnostyce na
Olszańskiej. Czy któś się orientuje jakie ma znaczenie miejsce wykonywania
badań.Wiem że lekarze polecają jedne miejsca a inne nie. Bardzo Was prosze o
odpowiedz, bo sprawa dość pilna smile dziekuje!
Obserwuj wątek
    • renata_krak Re: toksoplazmoza,różyczka+Kraków+pil ne! 22.01.07, 14:18
      Witaj!
      Można to badanie zrobić bezpłatnie właśnie na Czystej, ale droga jest trochę
      pokręcona. W moim przypadku było tak, że najpierw dostałam skierowanie na
      konsultację od mojej ginekolog na oddział zakaźny do szpitala (ja byłam w
      Żeromskim). Potem po wypisaniu kartki od Pani doktor z oddziału zakaźnego, że
      potrzebne jest wykonanie badania na toksoplazmozę poszłam po skierowanie do
      lekarza ogólnego i spowrotem na oddział zakaźny i tam właśnie pobrali mi krew i
      zawieźli na Czystą. Czekałam 2 tygodnie na wynik, ale przynajmniej nie musiałam
      płacić. Więc spróbuj, po co płacić gdy dosyć drogie to badanie jest.
      • dari10 Re: toksoplazmoza,różyczka+Kraków+pil ne! 22.01.07, 18:57
        ja robiłam badania w instytucie przy UJ, kurcze nia pamietam ulicy ale tam jest
        niedaleko szpital na Dietla. Zapłaciłam 100 zł , ale mam pewnosc ze badania
        zrobili profesjonalisci z tej dziedziny.
        • lorenza_pellegrini Re: toksoplazmoza,różyczka+Kraków+pil ne! 22.01.07, 19:04
          dari10 napisała:

> ja robiłam badania w instytucie przy UJ, kurcze nia pamietam ulicy ale tam
          jest
          >
          > niedaleko szpital na Dietla. Zapłaciłam 100 zł , ale mam pewnosc ze badania
          > zrobili profesjonalisci z tej dziedziny.

Czyli robiłaś na Czystej. Szpital Dietla jest na Skarbowej, przecznicę od
          Czystej...
          • smutna55 Re: toksoplazmoza,różyczka+Kraków+pil ne! 22.01.07, 22:38
            Dziwczyny bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi. Moj problem jest taki: nie mam
            niestety czasu a by załatwic to na skierowanie.Zrobie płatnie.Chciałam się
            tylko zoreientować czy rzeczywiście są miejsca "lepsze" i gorsze" .Dzięki!
            • renata_krak Re: toksoplazmoza,różyczka+Kraków+pil ne! 23.01.07, 09:03
              Wiem, że zależy Ci na czasie bo ja też chciałam jak najszybciej znać wyniki,
              ale z tego co się orientuję to pomimo tego, że zrobisz sobie indywidualnie
              badanie na Czystej to chyba też trzeba czekać ok 2 tygodni na wynik. Ale może
              się coś zmieniło tego nie wiem, najlepiej chyba byłoby tam zadzwonić i dopytać
              się. Mam takie dane: Kraków, ul. Czysta 18, tel. 0-12/ 633-08-77
              • ikss6 Re: toksoplazmoza,różyczka+Kraków+pil ne! 24.01.07, 19:47
                Hej! Wczotaj robiłam badania na Czystej wynik mam miec na przyszłą środe.
              • natalicja Re: toksoplazmoza,różyczka+Kraków+pil ne! 24.01.07, 22:30
                robilam toxo w Diagnostyce, wyniki były na drugi dzień. Przy okazji można wykupić u nich za kilka złotych kartę rabatową, którą uwzględniają jz przy pierwszym badaniu. Niby tylko 5%, ale kiedy badania się kumulują...
                • dari10 Re: toksoplazmoza,różyczka+Kraków+pil ne! 25.01.07, 08:11
                  robiałam te badania na czystej - nie w szpitalu na dieltla. zamierzam je
                  własnie w niedługim czasie powtórzyc i na pewno bede tam to robic. mysle ze sa
                  oni profesjonalistami w tej dziedzinie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka