Dodaj do ulubionych

Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed

26.04.05, 21:49
Cześćsmile
Chciałam Was zapytać jak to jest z wyborem ginekologa na czas ciąży. Mam z
pracy kartę CIM Line i w ramach tego dostępnych lekarzy w Swissmedzie.
Wybrałam dr Gościniaka ale nie jest specjalnie przyjazny podczas wizyt. Czy
to jest tak, że powinnam chodzić do niego dodatkowo prywatnie i wtedy byłby
bardziej pomocny? Poradźcie mi prosze, a może możecie polecić kogoś lepszego?
Obserwuj wątek
    • hania_o Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 16.05.05, 12:23
      Mita, czy wybrałaś już jakiegoś gina w Swissmedzie godnego polecenia? Proszę
      podziel się swoimi spostrzeżeniami, ja też muszę dokonać wyboru.
      dzieki
    • jurcaba Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 16.05.05, 12:44
      Polecam dr Wójcika. Najlepszy! Prowadzi moją ciążę, trudny przypadek. Za dwa
      miesiące rodzę córeczkę, wszystko w jak nalepszym porządku. Kompetentny,
      sumienny, profesjonalizm i doświadczenie!!!
      Monika
    • hania_o Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 17.05.05, 09:54
      Monika,
      czy orientujesz się czy dr Wójcik przyjmuje w ramach abonamentu (kart) czy
      tylko prywatnie.
      Dzięki
      • jurcaba Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 17.05.05, 12:53
        Haniu, nie orientuję się. Ja chodzę do niego do Gdyni na ul. Armii Krajowej w
        Przychodni - tu przyjmuje tylko prywatnie. Żeby ustalić rzeczy o które pytasz
        najlepiej skontaktować się z nim osobiście: mój nr GG 8189277, jurcaba@wp.pl.
        Napisz mi swój mail, prześlę Ci wszystkie namiary na doktora.
        Pozdrawiam
      • mita7 Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 19.05.05, 18:31
        Hej,
        sprawdziłam i niestety dr Wójcik przyjmuje tylko prywatnie. Chyba jednak
        zostanę przy Gościniaku, bo wizyty i badania byłyby dość kosztowne.
        Daj mi proszę znać jakiego lekarza Ty wybrałaś i czy jesteś zadowolona.
        Pozdrowienie dla wszystkich brzusiów!
        • hania_o Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 20.05.05, 08:51
          Mita,
          ja jeszcze nie wybrałam. Zastanawiam się ciągle nad Gościniakiem i Płoszyńskim
          (czekam na kartę). Zależy mi, żebym nie musiała prosić lekarza o badania i żeby
          był komunikatywny. Czy przy następnych badaniach miałaś lepsze odczucia co do
          lekarza? Daj znać.
          Dzięki
        • jurcaba Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 20.05.05, 15:21
          Hania,

jeśli nie Wójcik, to wybrałabym dr Płoszyńskiego. Był ordynatorem oddziału
          rozrodczości w AM. Świetny fachowiec, jak leżałam z ciążą pozamaciczną rok temu
          u niego to naprawdę wszyscy się o nim doskonale wypowiadali. Pozdrawiam
          • jusiagra Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 22.05.05, 21:23
            ja wiem ze dr Płoszczynski przyjmuje na NFZ na Malczewskiego (mała przychodnia
            ginekologiczna), ale jeszcze u niego nie byłam, wiec sie nie wypowiem
    • esterka8 Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 21.05.05, 14:42
      Witam dziewczynywink) Tak się akurat składa, że ja znam dr Gosciniaka osobiście
      (niestety nie prowadzi mojej ciąży, bo nie przyjmuje na NFZ i wszystkie badania
      robiłabym prywatnie oprócz wizyt płatnych jeszcze), ale w każdym przypadku
      kiedy mam wątpliwości co do diagnozy lekarki w przychodni, lub jeśli coś mnie
      niepokoi to natychmiast do niego dzwonię, lub jadę. Jest to naprawdę bardzo
      dobry fachowiec i gdyby z moją ciążą cokolwiek działo się nie tak, to na pewno
      pozostałabym przy nim pomimo płatnych badań. Jeśli natomiast chodzi o to, że
      jest niemiły... to on ma tak po prosru, że sprawia takie wrażenie, ale jest
      bardzo życzliwy uwierzcie mi i może po prosru taki ma jakiś trochę gburowaty
      wyraz twarzywink)) nie wiem jak to określić- ja pomimo, że znam go już długo, to
      czasem też jest taki na wizytach- po prosru niektórzy ciągle są usmiechnięci, a
      on nie. W każdym razie naprawdę polecam go jako lekarza, bo jest świetnym
      fachowcem. A jeszcze Wam powiem jak mi raz powiedział- przyszłam na pierwsze
      USG, zeby potwierdzic ciążę- więc robi mi to USG i sie krzywi- więc się pytam,
      o co mu idzie- a on na to, że słabo widać bo mam za dużo tłuszczyku! Ja się nie
      przejęłam, bo uwierzcie mi- on nie był żlośliwy, po prostu chciał dobrze zrobić
      USG i tak mu się powiedziało. W każdym razie jest dobrym położnikiem. Polecam
      naprawdę!
      Pozdrawiam serdeczniewink) Agnieszka i 37 tc brzuszeczek (wielki już bardzo...wink)
    • hania_o Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 02.08.05, 08:33
      Mita,
      daj proszę znać jak się ukladają Twoje relacje z doktorem. Właśnie wybieram się
      do niego na pierwszą wizytę (jestem w ciąży). Niestety nie mogłam iść do
      doktora Płoszańskiego, godziny przyjęć poza moim zasięgiem.

Strasznie się denerwuję.
      • mita7 Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 02.08.05, 18:23
        Cześć,
        ja jestem teraz w 22 tc i cały czas chodziłam do niego. Podobno jest dobrym
        specjalistą, ale jednak mam wrażenie, że pacjentki z abonamentu traktuje
        inaczej... Wcześniej jak byłam u niego na wizycie w szpitalu w Swissmedzie to
        powiedział mi wprost że zajmuję miejsce jego prywatnym pacjentkom i że osoby z
        abonamentu przyjmuje tylko na Skłodowskiej. A skąd miałam wiedzieć że pani w
        recepcji nie powinna mnie tam rejestrować? To pewnie przez te hormony ciążowe
        ale strasznie się zdenerwowałam i popłakałam w domu... Zdecydowałam się że na
        następnej wizycie dodatkowo zapłacę i coś się zmieniło - pierwszy raz odwrócił
        monitor od USG w moją stronę, zmierzył mi ciśnienie i na odchodne powiedział że
        mogę dzwonić jakby się coś działo. Ale dodatkowo płacić już nie chcę i za
        tydzień umówiłam się do Płoszyńskiego. Poza tym miał być w sierpniu na urlopie
        więc zanim się wybierzesz zadzwoń.
    • nie_mowie Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 04.08.05, 14:08
      Gosciniak prowadzil (z Debniakiem) ale on glownie moja ciaze. Jest nie
      delikatny (a jak mnie zbadal po porodzie to myslalam, ze zejde - wolalabym
      jeszcze raz rodzic) i wystawil mnie do wiatru w trakcie umowionego porodu.
    • hania_o Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 09.08.05, 09:01
      Mita,
      koniec koncow wczoraj byłam na wizycie u doktora Płoszyńskiego i jestem bardzo
      zadowolona. Doktor to wyjątkowo miły człowiek. Odpowiedział na wszystkie moje
      pytania. Zlecił badania. Według mnie nie traktuje gorzej pacjentek z
      abonamentem. Ale pozyjemy, zobaczymy...
      Poki co idę na następną wizytę do niego za trzy tygodnie.
      A jak Twoje wrażenia po wizycie u niego?
      Pozdrawiam
      • jolinek77 Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 09.08.05, 18:41
        ja chodze do doktora ale na malczewskiego na NFZ i nie wiem czy go nie zmienie
        byłam dzisiaj na 2 wizycie (jestem w 8tc) i nadal nie mam załozonej ksiązki
        ciązy, nie mierzył mi cisnienia, nie wazył, a skierowanie na badania dostałam
        ale na własna prośbę do tego nie ma tam usg i trzeba robic je na włassna rękę.
      • mita7 Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 10.08.05, 07:39
        Cieszę się, że jesteś zadowolona smile Moja wizyta została niestety przełożona na
        wrzesień bo podobno jest teraz na urlopie. Gdybym wiedziała, to poszłabym w
        zeszłym tygodniu. Chyba będę musiała pójśc na kontrolę do kogoś innego bo
        ostatnio byłam na kontroli 21 lipca a chcę mieć pewnośc że mój dzidziuś czuje
        się dobrze.
        Napisz jeszcze proszę, czy nie robił Ci żadnych problemów że w szpitalu przyjął
        Cię z abonamentu. Nie chciałabym słyszeć znowu jakichś nieprzyjemnych uwag, a
        na internecie jest zaznaczone że tylko na Skłodowskiej w ramach abonamentu.
        Pozdrowienia!
    • hania_o Re: Prowadzenie ciąży-Gdańsk Swissmed 10.08.05, 08:21
      Nie robił, żadnych aluzji odnośnie abonamentu. Wiem, że w internecie jest
      wymieniona tylko Składowska, ale upewniałam się dwukrotnie w rejestracji, że
      mogę zapisać się na Wileńską.
      Odnośnie założenia karty ciąży, pamiętam, że w pierwszej ciąży kartę wypisano
      mi około 12-13 tc.
      Jedyne co mnie martwi to to, że nie jest mierzone ciśnienie przy wizycie. Przez
      ciśnienie w pierwszej ciąży wylądowałam w szpitalu na cały m-c.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka