Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak wiążecie sznurówki :)))))))

09.09.05, 20:07
    zaintrygowana postem Przemkowej, chcialabym się dowiedzieć czegoś na temat wiązania sznurówek, jak to jest na kokardke?? tak, ze są dwie pętelki
    czy moze drugi sposob taki, że trzymamy jedną pętelkę, a drugą sznurówkę okręcamy wokół pętelki :) zamieszalam, ale w sumie wiązanie sznurówek prostą sprawą nie jest :)
    Bo ja zawsze zawiązuję z jedną pętelką
    a mój chłopak z dwoma i wygląda wtedy jak przedszkolak, który dopiero uczy się wiązać buty
    Obserwuj wątek
      • horrible.young.girl Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 09.09.05, 20:41
        Ja też z jedną pętelką :) Jakoś mi było łatwiej, już od przedszkola tak mam. A
        fakt, zabawnie wyglądają ludzie, wiążący tym drugim sposobem ;)
        • a.ladybird Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 09.09.05, 21:12
          No, ja wiąże tym drugim.:) Nauczyłam się i tak mi zostało, z resztą nigdy nie
          zastanawiałam się nad sposobami wiązania sznurówek.:)
          • pink_hamster Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 09.09.05, 22:34
            zaintrygowalo mnie... lece zobaczyc...:]
            no i wyszlo mi ze pol na pol, raz tak, raz tak
            • smieciuszek Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 10.09.05, 12:47
              dwie pętelki, bo tak pokazywali w 'ulicy sezamkowej' (bodajże wielki ptak ;)) i
              tak się nauczyłam :)
      • przemkowa.b Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 10.09.05, 13:10
        Na kokardkę, jak prezent:)
      • ekler.ka Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 10.09.05, 17:17
        z jedna petelka.
      • farelkaa Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 11.09.05, 11:54
        dwie pętelki, wyglądam jak przedszkolak ale trudno :P
        • weronikaa89 Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 11.09.05, 12:07
          Jedną pentelkę i okręcam drugą sznurówką. Kiedyś wiązałam na 2, tak mnie mama
          uczyła, ale potem tata przekabacił na jedną i tak już zostało ;D
        • zettka Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 14.09.05, 22:27
          Wyłacznie dwie pętelki! Jakoś dla mnie to oczywiste,ale zauwazyłam,ze nie
          ktorzy robią inaczej,nawet mnie to bawi,prosta rzecz-a jednak mozna robić to w
          różny sposób!
      • idka20 Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 12.09.05, 12:11
        2 pentelki :) heh dla mnie to nie wyglada jakby wiazal przedszkolak, wrecz jest to calkiem normalne
      • mokra_jane Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 12.09.05, 12:34
        Ja na dwie pętelki, ale zawsze upycham potem sznurówki do wnętrza buta. A tak
        przy okazji: jak to jest na jedną pętelkę? Jak to zawiązać? Tę drugą sznurówkę
        ile razy okręcasz wokół pętelki?
        Fajny temat:)
      • krowa_w_kropki Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 12.09.05, 16:48
        Faktycznie fajny temat. Ja wiążę na kokardkę inaczej nie umiem. :)))
      • gaudencja Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 12.09.05, 21:00
        Na jedną i potem okręcam - z zasady wiązałam jak przedszkola, ale później jakoś
        tak samo wyszło, bo było szybciej i wygodniej. A poza tym - na ogół na węzeł
        płaski żeglarski (z kokardką). Fajny temat
        • mar_ska Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 13.09.05, 10:29
          gaudencja napisała:

> Na jedną i potem okręcam - z zasady wiązałam jak przedszkola, ale później
          jakoś
          >
          > tak samo wyszło, bo było szybciej i wygodniej. A poza tym - na ogół na węzeł
          > płaski żeglarski (z kokardką). Fajny temat

hmm.. rzeczywiście temat fajny:) - ja dokładnie tak samo - nie sądziłem że
          spotkam kogoś kto też wiąże na płaski z pętelką :D:D - normalne wiązanie zawsze
          mi się rozwiązywało przy chodzeniu:) - a swoją drogą to ten węzeł to jest chyba
          SZOTOWY albo REFOWY (nigdy nie mogłem tego zapamiętać:)
          • marc.fugnac Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 13.09.05, 12:38
            Na jedną kokardkę (prawidowo zawiązany - tak że się nie krzyżuje) to jest węze
            prosty "z kokardką" czyli REFOWY. A ja wiążę na kokardkę - tak, jak niektórzy
            piszą, przedszkolaki.
      • skarolina Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 12.09.05, 22:39
        gosiaqus napisała:

> Bo ja zawsze zawiązuję z jedną pętelką
        > a mój chłopak z dwoma i wygląda wtedy jak przedszkolak, który dopiero uczy się
        > wiązać buty

Mój chłopak też tak wiązał. Jak się nauczył wiązać z jedną pętelką, został moim
        mężem :D
        • kalinakalina kurcze, ciagle na dwie petelki.. 12.09.05, 23:10
          albo zamotam tak ze tylko nozyczki albo noz pomoga...
      • god_save_the_queen Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 13.09.05, 01:58
        wszedłem tu z głównej stony forum.

ale chyba żadna z Was nie ma Jedynych Słuchnych Butów...
        ja mam założone na drabinke, nadmiar obwiazuje wokol cholewy (przewnlekajac
        przez metke) a końcówke na zakładke, pod owiniety fragment. albo przypinam
        agrafką.

mam tak zawiazane od czasu kiedy kot rozgryzł mi końcówke jedne sznórówki nie
        niedało sie jej przeplatać przez oczka.

• laferme Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 13.09.05, 07:23
          Ja za chiny ludowe nie moglam sie nauczyc na jedna (ciekawe czy leworecznosc ma
          z tym jakis zwiazek?)
          Wiaze na dwie - jak w przedszkolu a raczej zerowce bo tylko tam mnie poslali
          przed podstawowka.
          :)
        • gagunia Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 13.09.05, 13:09
          Ja posiadam takowe :) Ale sznurowania w drabinke nie cierpie, bo 2 razy dluzej
          sie buty zaklada i zdejmuje. Sznuruje wiec normalnie- naprzemiennie, pozniej
          węzełek, wokól kostki tyle razy, żeby nic nie wisialo poza pętelką.
          Sportowe i dziecka buty wiaze na dwie. I szlag mnie trafia co 10 minut, bo sie
          ciagle rozwiazuja.
      • dysgrafia Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 13.09.05, 11:41
        Ja przez wiele lat wiązałam na dwie pętelki, tak jak mnie mama nauczyła w
        dzieciństwie i nawet nie wiedziałam, że istnieje inny sposób, różny od "jedynie
        słusznego" Po jakimś czasie zauważyłam, że niektórzy wiążą jakoś inaczej.
        Podpatrywałam i podpatrywałam, w końcu zaczęłam próbować (nie wiem, może
        pomogła nauka węzłow wsponaczkowych w tym mniej więcej czasie) i juz się
        nauczyłam na jedną. Szybciej i wygodniej, ale dziecko uczę wiązać na dwie - bo
        łatwiej złapać zasadę. Jak przyjdzie jego czas, to sam się przestawi, a jak
        nie - to też dobrze.
        Fajny temat. Weszłam tu ze strony głównej.
        • tago_mago Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 13.09.05, 16:09
          Na dwie pętelki :-). Z tym przedszkolakiem to nieprawda - ze mnie wszyscy się śmiali, bo przynajmniej dzieci, które znałem były fanatycznymi jednopętelkowcami. Do dzisiaj nie wyobrażam sobie innego sposobu wiązania sznurówek, chociaż kiedyś z ciekawości nauczyłem się tego bardziej popularnego. Wcale, ale to wcale nie przypadł mi do gustu!
        • piotrecki5 Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 25.09.05, 00:03
          racja, tylko jak dziecko nauczy sie wiazac na 2 petelki, to pozniej tak mu zostanie. mnie ciocia tak nauczyla i mi zostalo :-)
      • flawhy Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 14.09.05, 19:38
        ja wiąże na 2 pętelki :) Tak się nauczyłam i już tego nie zmienię. Pamiętam, że
        kiedyś ścigałyśmy się z koleżankamiw szkole. Niestety za każdym razem one
        szybciej wiązały, ale co tam! Myślę, że jak wiążemy na 2 pętelki to sznurowadło
        lepiej się trzyma :) Nie wiem dlaczego, ale tak myślę :)
      • zettrzy Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 14.09.05, 21:07
        w moim obuwiu sznurowki oplatuja sie wokol kostek wiec mam dwie szkoly -
        kokardka z przodu lub z tylu, ponad pieta
        ten drugi styl swietnie wyglada przy naprawde wysokich obcasach
      • mooszla to chyba zalezy od... 15.09.05, 08:06
        tego jak dluuuuugie mamy sznurowki
        :)
      • natalka85 Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 15.09.05, 11:17
        na jedną pętelkę. w dodatku sama się tego nauczyłam :)
      • metal_fish Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 15.09.05, 14:17
        2 pętelki - niektórzy mówią że jakbym sie w rozwoju cofnęła ale inaczej nie
        umiem...... :(:)
        • donjuan Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 15.09.05, 15:48
          Na dwie petelki ale tak jak wezel tkacki: najpierw lewa sznurowka na prawa a
          potem prawa na lewa. Wtedy same sie nie rozwiazuja.
      • czypiorek Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 15.09.05, 19:15
        wiążę na jedną pętelkę, ale ciągle rozwiązywały mi się buty, więc postanowiłam
        zmodyfikować sposób i teraz przestawiam się na jedną pętelkę, ale związana jak
        węzeł prosty
      • kaffka2000 Re: Jak wiążecie sznurówki :))))))) 17.09.05, 23:27
        a ja je tylko krzyzuje ze soba i upycham bo bokach :o) iu swietnie trzymaja sie
        moje adidaski :) a swoja droga chodze tylko iwylacznie w sportowych buyach,
        zawsze i wszedzie :D
        a Wy :)
        ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka