Dodaj do ulubionych

wygrał Piechota

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 08:51
Obojętnie kto teraz wygra, wygrał te wybory Piechota. Banda dzieciaków z PO
zadowolonych z wygranej kampanii zostanie zagryziona przez stado wilków w
mieście. Dzieciaki z PO nie bardzo będą wiedziały co zrobić ze zdobytą
władzą, będą podgryazały ochłapy, natomiast smakowite kąski dalej będą
udziełm wilków z SLD. Stąd beż różnicy kto wygra, bo znowu wygrał Piechota.
Jego impet znacznie zmalał, bo teraz już mu nie zależy na wygranej. Jemu
tylko zależało na przegranej Lubińskiej, tak jak 4 lata temu. Swój cel
osiągnął i dalej będzie rządził ogrywając bandę szczeniaków.
Pokażcie mi chociaż jedną osobowość, jednego prawdziwego gościa w PO? Same
dzieciaki bez doświadczenia, wiedzy.
Obserwuj wątek
    • Gość: osobliwy Re: przegrał Piechota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:01
      A co przegrany potrafi, bo ja osobiście nie widzę żadnego efektu jego działań w
      życiu naszego miasta i to przez całe jego dotychczasowe życie. Gdyby był TAK
      dobrze widziany to z jego doświadczeniem powinien wygrać w cuglach. A tak to
      niestety przegrał, bo kandydowanie po to by jeden jakiś tam kandydat przeszedł
      do drugiej tury, jest oszustwem nie wyborczym ale wymierzonym przewciw własnym
      wyborcom, co z punktu widzenia ugrupowania którego jest członkiem jest niczym
      nowym.
      • Gość: pieszy Re: przegrał Piechota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:10
        i tu się osobliwy mylisz, ilosc biedy w kraju to potencjał wyborczy sld i
        obecnego po, czy wczesniej jurczyka. a co osiągnął, no jak to co, czy głoduje,
        mieszka pod mostem? o swojaków dba i jest mu ok! to małe osiągnięcie?!
        piechota wygrał i wygra podobnie jak z jurcykiem.
        a czy szczecinianie zasługują na lepsze życie? myslę, że jeszcze nie! jeżeli
        wyborcy wybierają majdana i to przytłaczjącą ilością głosów (ok. 15 000) to
        jest to obraz zdegradowanego wyborcy, który kieruje się w swoim wyborze
        emocjami, tym razem strzelili sobie gola, ale taki był ich wybór.
        • Gość: osobliwy Re: przegrał Piechota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:42
          Obecnie urzędujący był z poparcia obecnie przegranego. A ty pieszy będziesz
          długo chodził jeżeli uważasz, że szczecinianie nie zasługują na lepsze życie,
          bo Majdan dostał 15000 głosów. To tylko świadczy o tzw 'merytorycznie'
          przegranych kandydatach, a szczególnie negatywnie o tych z niemal 20 letnim
          stażem dbania o swoich przy żłobie. Tego właśnie Szczecin ma już dosyć głosując
          jak głosuje, że merytorycznie mierni, bierni ale wierni siedzą na stołkach i
          biorą nasze cięzko wypracowane podatki jako tłuste pensyjki i jeszcze cały czas
          kombinują jak tu dorobić na boku. Dzięki takim ludziom bez wyrazu, mamy miasto
          bez zasad i jakiegokolwiek wizerunku. Ponadto jak widać nawet Majdan (nic mu
          nie ujmując bo go nie znam) może być lepszy od przegranego, ale dla niektórych
          jak widać nawet oczywista przegrana jest zwycięstwem. Taką propagandę już
          przerabialiśmy w ubiegłym wieku, dlatego pieszy przyspiesz, gdyż idąc pozornie
          naprzód się cofasz.
          • Gość: wares Re: przegrał Piechota IP: 62.233.145.* 17.11.06, 13:41
            Zgadza się Będąc piechotą powiedziałbym swoim kolegom będę startował na
            prezydenta wy moi 14 sld radni i ty mój sld marszałku mejerze wraz z
            większością w sejmiku i mój wojewodzie Wziątku chcę mieć rozwój Szczecina żeby
            się pochwalić że jak rządzi sld to miasto idzie do przodu i skaczemy w
            rankingach i ja jestem wybrany bez wysiłku a tak to muszę przez was udawać że
            was we władzach nie było że był tylko jurczyk tylko nie wiem czy wyborcy tego
            nie przejrzą.
    • Gość: andreas to taka skutecznośc i doswiadczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 14:36
      Załóżmy, ze masz racje Seniorze...
      To znaczy, ze to co mamy zawdzieczamy własnie panu Piechocie i SLD,
      bo jak twierdzisz i masz racje rzadzili!
      A mamy to co widac niestety!

Co do doswiadczenia, to jezeli kogos nie dopuszczało sie do rzadzenia,
      to wybacz nie mieli okazji zdobyc tegoż.
      Nadto nie nalezy tylko czerpac z zasobów partyjnych,
      sa ludzie niepartyjni, a naprawde duzo lepsi od tych "doswiadczonych".

Zreszta "skutecznośc i doswiadczenie", na które sie powołujesz,
      jezeli ma polegac wyłacznie na "wyrywaniu kąsków" i "ogrywaniu innych",
      to wybacz taki program nie zbuduje Szczecina!
      A zbuduje, jak dotychczas, prywatne majateczki!

Mysle, ze nie o to chodzi panu Piechocie,
      bo gdyby tak było, to wystawiasz mu raczej referencje killera Szczecina!
      Wynikałoby z Twojego twierdzenia, ze przez pana Piechote i SLD,
      którzy wyrywali sobie kaski, a Szczecinowi zostawiali ochłapy,
      mamy to co mamy w Szczecinie...

• Gość: monty Re: to taka skutecznośc i doswiadczenie IP: *.chello.pl 17.11.06, 15:18
        Tusk właśnie ogłosił , że oficjalnie nie wejdzie do zakazanej strefy SLD
        Ale mozna zauważyc ,że obydwie strony są zadowolone z rozmów.
        Przypomina mi to kontynuację UW I SLD gdzie rządzili wszędzie razem,
        ale Mazower oficjalnie mówił ,że z SLD w koalicje nigdy nie wejdą. lewicowe
        kłamczuszki.
        • Gość: andreas Re: to taka skutecznośc i doswiadczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 15:35
          dla mnie, a nie znam sie na tym, to PO to worek!
          Wpadli tam pól na pól i z charakteru PiSowcy i SLdowcy!
          Znaczy tacy, którzy tez sa gotowi do współpracy z SLD...
          i tacy mniej drastyczni w pogladach od PiS.

Nie wyobrazam sobie jednak by oficjalnie PO koalicjowało z SLD,
          gdyz straciło by ta część członków i elektoratu zblizona do PiS...
          Powiedza, ze sa gotowi poprzec razem czy wspłpacowac
          dla dobra kraju czy miasta!

• Gość: senior robimy zakłady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:21
            Koalicja nieoficjalna jest o wiele gorsza niż oficjalna. Pożyjemy, zobaczymy -
            ja jestem przekonany, że do koalicji PO+PIS w Szczecinie nie dojdzie. Będzie
            cicha koalicja dla utrzymania stołków kolesi z SLD.
            Za kilkanaście dni przekonacie się...
            • Gość: andreas Re: robimy zakłady? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:33
              ja Ciebie powiem tak,
              jak wygra pan Krzystek bede za koalicja PO i PiS...
              jak wygra pan Piechota wydaje mi sie koalicja PO z SLD lepsza,
              bo prezydent nie moze byc w opozycji do rady!

Wiesz dlaczego koledzy z SLD sa dobrzy i zawsze sie odnajduja?

Znajomy przyszedł do mnie i powiedział,
              ze on bedzie głosował na pana Piechote...
              a kolega zaden SLDowiec, a nawet wprost przeciwnie!
              Powiedział, ze jak zwracał sie o pomoc (nie kolesiostwo),
              to z innych opcji gadali, ale nie pomagali,
              a SLDowcy zawsze pomogli mu!

Bo panowie z SLD, postPZPRowcy wiedza, ze raz ja Tobie, a potem Ty mi!
              Ot, tak jak w zyciu!

I dlatego sa wszedzie, bo potrafia siebie wzajemnie wesprzec,
              pomóc czasami pewnie naginajac przepisy czy prawo!
              A inne opcje tylko wzajemnie sie podkopujai spychaja!

To jest siła SLD!
              Ktos powie przyjaźn, ktos powie kolesiostwo...
              • Gość: as Re: jakie koalicje przecież brakuje IP: 195.136.49.* 17.11.06, 17:47
                1 radnego a w pisie są ludzie lużno powiązani z Pisem którzy moga być mobilni a
                z czasem zrezygnować z klubu tak jak lubińska .Przy 15 radnych i swoim
                prezydencie koalicji się nie zawiera a jeszcze z sld chociaż oprócz arukowicza
                to miernoty chyba że stopyra przekręci sie na platformę z tymi dwoma można
                negocjować przejście.Patrzcie na Warszawę tam 4 brakuje do większosci i
                gronkiewicz pod presją ale olewaja sld mimo checi olejniczaka.
                • Gość: senior Re: jakie koalicje przecież brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:49
                  Należy łacznie rozpatrywać maisto i województwo. A w województwie nie jest tak
                  prosto bo zarząd wybiera sejmik. I tutaj też nie będzie koalicjo PO+PIS, bo pod
                  stołem dogadają się z SLD.
                  • Gość: Allan Re: jakie koalicje przecież brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:50
                    czyli kasa deklej w rękach Meyera?
                    • Gość: senior Re: jakie koalicje przecież brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:51
                      Nie. W rękach Piechoty - nareszcie!
                      • Gość: as Re: jakie koalicje przecież brakuje IP: 195.136.49.* 17.11.06, 19:30
                        piechota jak przegra to pojedzie do warszawy posłować a szczecin go nie będzie
                        interesowł bo nawet nie ma tu kolegów ze swojej półki( Kesik wijas juras wogóle
                        kto ich wymyślił), natomiast PO jest zbyt pragmatyczne by sie dzielić z kim
                        kolwiek tymbardziej że niewiele brakuje i to niwiele robi się winny sposób.
                        • Gość: senior Re: jakie koalicje przecież brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:31
                          Naiwny jesteś jak mała dzidzia :)
                          • Gość: andreas Re: jakie koalicje przecież brakuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:38
                            pan Piechota w zasadzie juz nie musi nic robic,
                            moze sobie siedziec w ekskluzywnym SPA...
              • Gość: senior Re: robimy zakłady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:47
                Nie idealizuj. Nie pomagają na zasadzie wdzięczności, tym co nie mają się
                konkretnie czym odwdzięczyć.
                Ja piszę od początku o czymmś zupełnie innym. Jakoś nie możesz zrozumieć. Ja
                piszę, że to bez różnicy kto wygra w II turze, bo i tak wygrał Piechota. I to
                wszystko. A koalicji PO+PIS nie będzie bez względu na wynik II tury.
                • psychol_ogia Re: robimy zakłady? 17.11.06, 17:51
                  To jest siła SLD!
                  Ktos powie przyjaźn, ktos powie kolesiostwo...

tu się całkowicie zgodzę i zdecydowanie bardziej mi się to podoba, niż kopanie
                  dołków prawicowców ( również dla swoich)

A koalicji PO+PIS nie będzie bez względu na wynik II tury.

tej koalicji nie powinno być i to nie z powodu wyników, ale z powodu tego co
                  zrobił i robi PIS
                • praszczur1 Re: robimy zakłady? 17.11.06, 17:53
                  Gość portalu: senior napisał(a):

> Nie idealizuj. Nie pomagają na zasadzie wdzięczności, tym co nie mają się
                  > konkretnie czym odwdzięczyć.
                  > Ja piszę od początku o czymmś zupełnie innym. Jakoś nie możesz zrozumieć. Ja
                  > piszę, że to bez różnicy kto wygra w II turze, bo i tak wygrał Piechota. I to
                  > wszystko. A koalicji PO+PIS nie będzie bez względu na wynik II tury.

Niedoceniasz tych "dzieciaków".Powiem Ci, że oni choc młodzi bardzo sa
                  przygotowani na zapach stanowisk i pieniędzy.Srare wilki wcale nie cieszą się na
                  musl o takich rywalach.To nie są bezzębne oseski.I jak Piechota przegra to
                  zmiłuj sie nie będzie.
                  • Gość: senior Re: robimy zakłady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:02
                    Wiesz co, absztyfikant... Odpuść sobie.. twoje dywagacje czy inaczej prowokacje
                    są dobre dla tych dzieci, ale nie dla seniorów. A występowanie za, a nawet
                    przeciw pozostaw Lechowi. On to robi z większym wdziękiem...:(
                    • praszczur1 Re: robimy zakłady? 17.11.06, 18:19
                      Gość portalu: senior napisał(a):

> Wiesz co, absztyfikant... Odpuść sobie.. twoje dywagacje czy inaczej prowokacje
                      >
                      > są dobre dla tych dzieci, ale nie dla seniorów. A występowanie za, a nawet
                      > przeciw pozostaw Lechowi. On to robi z większym wdziękiem...:(

Ty senior masz jakiesz zwidy,manię prześladowczą, w każdym widzisz
                      Absztyfikanta.Może tyle nie pij.A z ciekawaści, kto to jest Lech ?
                      • psychol_ogia Re: robimy zakłady? 17.11.06, 18:28
                        A z ciekawaści, kto to jest Lech ?
                        :)
                • Gość: andreas Re: robimy zakłady? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:00
                  ja wiem o czym piszesz...od poczatku!

Ale myslę, ale teraz watpie troche,
                  że Twój post jest w jakiejs konwencji wyborczej.
                  Traktowałem go jako przeciagniecie na strone pana Piechoty,
                  bo i tak i tak Piechota!
                  Stad moje staniecie troche na przekór!

Ale wydaje mi sie, że sie nie myle... optujesz wyborczo!

Ja Ciebie powiem Ci ludzie z SLD sa aktywni od poczatku swojego zycia!
                  Byli w SZSP, ZSP, PZPR i teraz SLD...
                  to sa osoby aktywne i stad i tez dominacja ichze!
                  Maja liczne znajomosci i kontakty, stad moze takie Twoje wrażenie!
                  I jak do tego dodamy ta operatywnosci i powiedzmy wspomaganie sie,
                  to czyni takie wrazenie osaczenia przez ludzi Piechoty i SLD!

• Gość: senior Re: robimy zakłady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:07
                    No to zaczynasz świecić. Ja nie optuję wcale za kimkolwiek, ja stwierdzam fakt.
                    Dla mnie nie ma znaczenia, kto wygra, bo i tak wygra Piechota. A co do porównań
                    Piechoty i Krzystka, to niech jedynym komentarzem będzie fakt, że Komołowski za
                    czasów Piechoty był w radzie nadzorczej fabryki pod szczególnym nadzorem,
                    produkującej broń, Bumar Łabędy a teraz popiera Krzystka. Dla nich wszystkich
                    jest to bez różnicy, bo oni swoje miejsce już znaleźli (rady nadzorcze, spółki,
                    stanowiska dla rodziny, zlecenia). Zobaczysz, że Piechota mocno osłabnie w
                    kampanii... po co ma coś robić? on już wygrał...
                    • Gość: andreas Re: robimy zakłady? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:13
                      ja Tobie powiem wiecej,
                      to zdaje sie ten pan jak źle zaparkował przed kosciołem auto Solidarnosci
                      i dostał mandat, to zadzwonił do komendanta, co by anulować!
                      Na pewno osoba, która walczy z przywilejami władzy i układami,
                      tego robic nie powinna...

Władza deprawuje!!!
                      • Gość: senior Re: robimy zakłady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:56
                        To są duperele. Są sprawy o wiele poważniejsze, nie zajmuj się głupstwami.
                        • Gość: andreas Re: robimy zakłady? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:18
                          wiesz ale powiem Tobie, ze ocenianie po duperelach
                          jest najtrafniejsze!

Przy duperelach jestes soba!
                          Wychodzi z Ciebie, bo to duperele...
                          Albo przy sprawach zyciowych!
                          • Gość: senior Re: robimy zakłady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:26
                            to nudne
                            • Gość: andreas Re: robimy zakłady? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:31
                              to zdaje sie ten sam sprzeciwiał sie daniu koncesji na alkohol
                              pewnemu zacnemu i dobremu pubowi Hawana przy Wawrzyniaka!
                              Chłopaki przejsciowo klientom zezwalali na przynoszenie swojego...
                              było fajnie!

A swoja droga polecam ten pub, dobre bardzo jedzenie, miły klimat...
                              dawno tam nie byłem!
                              Moze jutro wyskocze!
    • Gość: sokole oko Re: wygrał Piechota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 08:55
      Chyba masz rację.PO już zostało dogadane przez odpowiednie osoby z biznesem
      związanym z SLD.Nie będą współpracować z PIS,bo boją się że PIS nie pozwoli im
      robić łajdactw.Pośrednikiem w tym wszystkim są "działacze" Solidarności,dla
      których podstawowym priorytetem są stanowiska dla ziomali i rady nadzorcze dla
      prominentnych działaczy.Garstka geszefciarzy już zaciera ręce na doskonałe
      interesy z planami zagospodarowania przestrzennego i gruntami.
      Najlepsze jest to,że wszelkie działania będą odbywały się poza jakąkolwiek
      kontrolą,bo...nad samorządem nie ma kontroli.Przecież nie ma możliwości
      sprawdzić rachunków,zleceń.faktur króre przechodzą przez wydziały finansowe
      urzędu miasta czy urzędu marszałkowskiego.Powodzenia chłopcy!naiwna masa
      głosująca na PO,tak naprawdę głosowała na nieustającą w Szczecinie koalicję:
      działacze esbecji+postkomuna.Chłopaczki z PO są tylko narzędziem :))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka