ladyrom 29.08.07, 13:30 Czy ktoś wie ile kosztuje parking w Berlinie Teglu na lotniskuna 2 tyg. Jak załatwić to najtaniej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frequentflyer Re: Parking na lotnisku w Berlinie Tegiel - jaka IP: 80.241.133.* 29.08.07, 13:53 a nie lepiej sprawdzić na stronie samego lotniska? tym bardziej że chcesz parkować na lotnisku. sensowną opcją - której na stronie lotniska nie znajdziesz - jest wziąć hotel na jedną noc, tę sprzed wylotu, za ok. 90euro, i w tej cenie będzie jeden nocleg, 14 dni na parkingu hotelowym, odwózka na i odbiór z lotniska hotelowym vanem, a może i śniadanie. ale to ma sens tylko przy rannych wylotach. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyrom Re: Parking na lotnisku w Berlinie Tegiel - jaka 29.08.07, 14:27 Ja znam ceny ze strony internetowej lotniska ale intersuje mnie coś tańszego. A czy cena tego hotelu to za 1 osobę ? Ja mam rodzinę 3-osobową. Nie zmam niemieckiego i trudno mi odnaleź jakąś inna ewentualność. Jest jakaś srtona mctravel i oni oferują dużo taniej parking ale nie wiem czy dowozą na lotnisko. Czy mozesz coś jeszcze poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pam Re: Parking na lotnisku w Berlinie Tegiel - jaka IP: 87.121.48.* 29.08.07, 16:09 mcparking - są tuż koło lotniska, dowożą pod terminal. Szybko i bezproblemowo. Sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
tropikey Re: Parking na lotnisku w Berlinie Tegiel - jaka 29.08.07, 14:32 cześć, leciałem z TXL w lipcu i też mnie ten temat męczył. O ile lecąc zimą zdecydowałem się na ofertę hotelową "park,sleep and fly" (za nocleg 2 os. dorosłych i dziecka w hotelu 4*, ze śniadaniem, transportem lotniskowym i garażem na 17 dni zapłaciłem chyba 120 Euro), o tyle latem oferty tego typu były już na tyle droższe, że nie zdecydowałem się. Można co prawda zapłacić za park,sleep and fly taniej, niż 120 Euro. ale zawsze czegoś w tej ofercie nie będzie - a to transferu, a to śniadania, albo jeszcze czegoś innego. Tak więc zdecydowałem się szukać innej opcji. Parking lotniskowy odpada, bo jest strasznie drogi. Ale bardzo blisko od lotniska są dwa parkingi prywatne, gdzie za 2 tygodnie, łącznie z transferem lotniksowym płaci się nieco ponad 60 Euro. Jeden z tych parkingów to McParking.de. W końcu jednak odważyłem się na inne rozwiązanie - prawie za darmo. Otóż zostawiłem samochód na jednym z parkingów "park and ride". Są to parkingi zlokalizowane przy stacjach kolejki berlińskiej. Nie ma tam zakazu zostawiania samochodu na dłuższy czas, nic się za to nie płąci, są tylko 2 ale... Po pierwsze, nigdy nie masz pewności, że będzie wolne miejsce (nam się o dziwo udało, mimo, że byliśmy tam ok. 11.00), a po drugie zostawiasz samochód bez dozoru. Z naszym po powrocie było wszystko ok, ale ryzyko zawsze jest. Nie chodzi mi nawet o kradzież, ale raczej o dewastację. Jedyny koszt, jaki wtedy ponosisz (o ile nie będzie niespodzianek z samochodem ;-) to bilet za przejazd na lotnisko. Nie powinno wynieść cię to więcej, niż 2 Euro z groszami za os. dorosłą w jedną stronę. Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
ladyrom Re: Parking na lotnisku w Berlinie Tegiel - jaka 29.08.07, 17:41 Też dzisiaj czytałam o mcparking de nawet ta oferta by mi pasowała ale nie wiedziałam, czy ktoś juz to sprawdził, cena jest zachęcająca i może się zdecyduję lecz wcześniej zarezerwuję miejsca. Mam jeczcze pytanie odnośnie tego hotelu. Jak to praktycznie wygląda? Gdzie szukać ofert, czy oni zawiozą mnie na lotnisko a po powrcie odbiorą z lotniska? czy macie jakiś hotel sprawdony za dobra cenę ja też potrzebuję ofertę na 20 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
tropikey Re: Parking na lotnisku w Berlinie Tegiel - jaka 29.08.07, 21:11 w styczniu nocowaliśmy w hotelu Sorat Humboldt Mühle, ale o dziwo, widzę, że zniknął ze strony sieci Sorat. Nie wiem, czy mają jakiś remont? Raczej nie, bo był w idealnym stanie. Innych hoteli w ramach pakietu "park, sleep and fly" szukaj najlepiej tu: www.sleep-and-fly.de/albo www.hotels-und-parken-am-flughafen.de/ Korzystaliśmy już kilka razy i zawsze było ok. Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
tropikey Re: Parking na lotnisku w Berlinie Tegiel - jaka 29.08.07, 21:12 przepraszam, ten pierwszy link miał być taki: www.sleep-and-fly.de/ Odpowiedz Link Zgłoś