Dodaj do ulubionych

Hotel Oniks-Św.Włas-ktoś był????

23.07.06, 11:06
Witam, wybieram się do tego hotelu z biurem AlfaStar, ciekawa jestem czy ktos
tam już był, jeśli tak-proszę o opinie. Trochę się boję jechać tyle złego
napisano o tym biurze :/ Pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Trak Re: Hotel Oniks-Św.Włas-ktoś był???? IP: *.chello.pl 23.07.06, 21:54
      Byliśmy tam rok temu, we wrześniu.
      Właściwie to nie hotel, raczej pensjonat; pranie przed wejściem, bawiące się maluchy zapewne właścicieli.
      Ale pokoje w porządku, schludnie urządzone.
      Na śniadanie będzie chodzić pewnie do hotelu Święty Właz. Co prawda monotonne, ale jajecznicę robą w porządku.
      Wytrzymacie.

Natomiast sam Święty Właz to tragedia; zapuszczona dziura, bez deptaka, uważajcie w nocy, idąc np. na autobus do Słonecznego Brzegu, na przejeżdżające samochody. Chodnik jest wąski lub nie ma go wcale i czasem trzeba iść asfaltem.
      O ile w Słonecznym tętni życie,
      Właz, mimo swego pocztówkowego uroku, to tragedia, miejsce raczej dla ludzi starych i zmęczonych życiem, niż żądnych rozrywki i atrakcji turystów.
      Dlatego większość ciągni nocami do Słonecznego, tam SIĘ DZIEJE, tam są LUDZIE.
      Kiedy później wraca się do Włazu, żal serce ściska, że jednak nie wybrało się Słonecznego (Choć to też nic nadzwyczajnego, symbolem tej miejscowości jest palma. W doniczce. Zobaczycie ją na deptaku...)
      Szkoda, że Alfa wybrała taka zadupie jako bazę hotelową, ale cóż, Właz jest tańszy niż Słoneczny, więc wpływa to na cenę ofert.
      Jeśli możecie, zmieńcie hotel na taki, który leży w Sunny Beach...

I jeszcze jedno, trzy plaże Św. Włazu są beznadziejne, nieźle się namęczycie, chodząc tam i z powrotem, ponieważ Onyx leży w trzeciej lub czwartej linii hotelików od morza. A że Właz to jedno wielkie wzniesienie, to wiadomo, czym to grozi. W słońcu nieźle się spocicie, wlekąc się pod górkę, ale przynajmniej spalicie trochę kalorii.

• mariolka1977 Re: Hotel Oniks-Św.Włas-ktoś był???? 24.07.06, 19:42
        Trak: dzięki za odpowiedź, jestem coraz bardziej podłamana....najbardziej tym,
        że plaże są niefajne, a tak były zachwalane :/// Kłamczuchy!
        • Gość: Trak Re: Hotel Oniks-Św.Włas-ktoś był???? IP: *.chello.pl 24.07.06, 20:22
          Niewątpliwie znajdą się tacy, którzy daliby się za te plaże
          pochlastać.
          Ale prawda jest taka:
          Choć plaże w Świętym Włazie są mniej zatłoczone, to w porównaniu
          z tymi z Słonecznego nie mają tego czegoś, tej radości, tego blasku.
          Zresztą nie ma co się dziwić, Słoneczny ma najładniejszą, nadłuższą,
          bo ośmiokilometrową plażę, w Bułgarii.
          I choć mnóstwo tam ludzi, to CZUJE SIĘ WAKACJE, ten tłum, ten gwar,
          słowem 'sunny beach'.

NIe łam się, po prostu jeśli masz taką możliwość, dopłaćcie parę groszy
          i wybierzcie Słoneczny.
          A jeśli nie, zaryzykujcie. A nuż się wam spodoba
          i jeszcze będziesz naigrywała się z moich opinii.
          My byliśmy, widzieliśmy i niestety Właz nas nie podbił.
          Raczej przybił.
          A szkoda.
          • Gość: Trak Re: Hotel Oniks-Św.Włas-ktoś był???? IP: *.chello.pl 25.07.06, 09:08
            W innym wątku nt hotleu Irys możesz przeczytać
            opinię starego wygi, jeśli chodzi o wyjazdy do Bułgarii:

• Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.std.tsi.tychy.pl
            Gość: henry 13.07.06, 20:56 + odpowiedz

Miałem być w tym hotelu 22.06-06.07 ale jako stary wyga (7 razy w Bułgarii)hotel
            1 dzień był w sprzedazy,drugi dzień znikał wybrałem hotel Mars i dobrze
            zrobiłem.W Marsie wszystko było OK. Natomiast jak zobaczyłem Irysa to tylko
            wzdychałem. Jeden plac budowy ,hotel Sobieski-stan surowy.Sw.Włas w skrócie to
            jeden plac budowy,bez chodników,dziurawe drogi,bez zieleni,wszedzie pełno
            smieci,a plaża malutka i najgorsza jaką widziałem w Bułgarii.Ceny też
            podskoczyły Pliska 15 zł dwa lata temu 4 zł.plaża 3 euro parasol,3euro
            lezak.Jezeli koniecznie do Bułgarii to nie do Wlasu.Ja juz skonczyłem z Bułgaria.

I TO, CO PISZE O WŁAZIE, to prawda, prawda i jeszcze raz prawda.
    • Gość: .... Re: Hotel Oniks-Św.Włas-ktoś był???? IP: *.askandaluzja.pl / 83.238.173.* 25.07.06, 12:45
      Zapraszam do nowo otwartego forum o Bułgarii, a czególnie o Słonecznym Brzegu,
      Własie, Rawdzie i Nesseberze. Chcesz pogłębiać swoją wiedzę, chcesz aby Bułgaria
      stała się twoim życiem?? Dołącz do nas: www.sunnybeach.forumer.pl/

NAPEWNO NIE POZALUJESZ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka