fiolka-86 14.03.06, 17:34 bardzo ale to bardzo potrzebuję tej opcji......chcę zamieszczać teksty które nie mogą być kopiowane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ols Re: NO COPY!! 14.03.06, 18:42 zamieść informację na blogu, że zabraniasz kopiowania swoich tekstów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: offffca Re: NO COPY!! IP: *.media4.pl 14.03.06, 18:47 Ols, ależ Ty dowcipny. I co, myślisz, że ktoś się przestraszy i nie skopiuje? Naiwniak z Ciebie. Ludzie niestety mają głęboko gdzieś to, co się im zabrania. Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: NO COPY!! 14.03.06, 19:30 to nie dowcip. żadne inne sztuczki nie działają. jest copyright, można dochodzić swoich praw. kopiowania zawartości stron nie da się zablokować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monilip Re: NO COPY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:50 znasz sięna HTML?? Jak nie to zajrzyj na jakąkolwiek stronę z HTML i JAVASCRIPT. Jest taki kod który zabrania kopiowania , wpisuje go sięw BODY ale nie pamiętam jaki. Trzeba wptawić dwa: na zakaz używania zaznaczania tekstu i na zakaz otwierania prawym przyciskiem myszy menu (tak też można kopiować),Ja mam coś takiego ja piszęjakiśartykuł na swoim blogo o Hp: ww.monilip1991.blox.pl - zajrzyj na chyba 3 stronę jest tam artykół o R.A.B. tam mam ten kod. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: NO COPY!! 14.03.06, 20:05 proszę bardzo, zobacz jak działa twoje "zabezpieczenie" poniżej fragment "zabezpieczonej" notki: R.A.B. - kilka słów Tajemniczy R.A.B. To co tu pisze to są moje teoria o R.A.B. – to nie koniecznie jest prawda. To tylko moje przypuszczenia. Jedną z zagadek w VI tomie Harry´ego Pottera (HP i Książe Półkrwi) jest niewątpliwie tajemniczy R.A.B. Co o nim (niej?) wiemy? Jeśli te inicjały są prawdziwe (wcale nie muszą - ktoś mógł się tak podpisać by zrzucić winę na kogoś innego) to ta osoba była/jest śmierciożercą. Skąd to wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: NO COPY!! 14.03.06, 21:40 Zabezpieczenia operte o javascript są nieskuteczne, pozostaje tylko zamieścić odpowiednie ostrzeżenie o zakazie kopiowania zawartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrabina_Feu Re: NO COPY!! IP: *.net-serwis.pl 14.03.06, 22:18 Ale nie kazdy blogo-maniak to profesjonalista komputerowy, wiekszosc to laicy ktorzy o tym nie wiedza (baaa, nie tylko o tym, zobacz ile z nich nie wie jak zlikwidowac wlasny blog!), co napisałes. I takie cos co blokuje kopiowanie (przyklad blogi na onecie) skutecznie odstrasza amatorow cudzej wlasnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: NO COPY!! 14.03.06, 22:54 żeby skopiować "zabezpieczony" tekst nie zrobiłem nic profesjonalnego - zaznaczyłem tekst, potem prawy klawisz myszki i "kopiuj" takie złośliwe javaskrypty są unieszkodliwiane przez większość programów blokujących reklamy, które przy okazji polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: NO COPY!! - jedyne skuteczne zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:28 Są specjalne serwery na które nie można się zalogować. Tylko tam będą naprawdę dobrze zabezpieczone przed kopiowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiolka hm IP: *.chello.pl 15.03.06, 17:14 w sumie nie wiem czy ostrzezenie wystarczy....zamieszcze swoja prace i zonk bo ktos skopiuje da na konkurs nie daj Boze wygra i co wtedy.....Myslicie ze u mnie (kiedys)w LO tak nie robili?cudze prace zanosili wredne.......i co autorowi po ostrzezeniu No ale jak chce miec tu to co poradze......eh Odpowiedz Link Zgłoś