2012

(100 wyników)
  • "[i]Poza tym tego dnia oficjalnie zaprezentowana zostanie makieta Stadionu Miejskiego w Poznaniu, przygotowana specjalnie z myślą o osobach niewidzących.[/i]" No i pięknie. A czy będą także makiety dworca PKP, trasy PST prowadzącej do Dworca Zachodniego PKP, pętli PST tamże, węzła Rondo Kaponiera, zajezdni Franowo - dla niewierzących? Fajnie że pamiętacie o 500 dniach do Euro 2012, ale nie mniej ważna jest liczba 1378 dni, jakie dzielą nas od czasu ogłoszenia decyzji UEFA w roku 2007. J...
  • Zadłużenie Poznania na Euro 2012 spowodowało , że nie ma pieniędzy na pensje nauczycieli...
  • kto w ogóle wymyslił że ICHOT ma byc inwestycja na euro? Zadnego kibica z europy ten skansen nie zainteresuje. Zreszta ciezko będzie równiez zaintersowac kogokolwiek. Wg mnie to będą pieniądze wyrzucone w błoto.
  • Cięcia w administracji oczywiście najmniejsze ;]
  • A ktoś jeszcze w ogóle wierzył, że to się da zrobić przed EURO 2012? Bo chyba takich naiwniaków to już dawno nie ma!
  • Farsą trzeba nazwać cały ten korowód Grobelnego, propozycji założeń budżetowych i ich krytyki. W ubiegłym roku było podobnie. PO bulgotało, pieniło się, by w końcu potulnie przyjąć budżet Grobelnego (korekty wprowadzone do budżetu opiewały na grosze)
  • Cuda, cuda się dzieją w Poznaniu. A będą jeszcze większe, bo jednocześnie z rozbudową lotniska zdążymy przed Euro 2012 i jednocześnie nie zdążymy, bo terminal odpraw będzie skończony już po Euro 2012. A tak na marginesie, to tylko urzędas może być tak oderwany od rzeczywistości, żeby upierać się, iż zdąży w 2 lata wybudować nowe lotnisko, nie mając jeszcze ani projektu ani pozwolenia na budowę. Czyli realnie na samo budowanie zostanie im rok, a w takim czasie to można wybudować, ale dom...
  • ekstra:)
  • wiadomosci.onet.pl/1631905,11,item.html Sama działka pod stadion w Wawie ma kosztować 3-4 miliardy PLN! To jak tak sobie myślę- a kto powiedział, że Warszawa musi mieć stadion? Za cenę samej działki w każdym innym mieście Polski można zbudować cudo, cacko na miarę trzeciego tysiąclecia. Wszędzie- tylko nie w Warszawie, gdzie ściera się zbyt wiele różnych interesów i gdzie politycy centralni pakują swoje niemyte paluchy. Kto jest za tym, żeby Warszawę wykluczyć z EURO 2012?
  • Historia z nowym dworcem w Poznaniu to jakś paranoja.Nie widać ani żadnej porządnej koncepcji tego tzw"zck".Przecież to "badziewie" co widać to jakiś dodatek do centrum handlowego a nie dworzec dla miasta,które chce być metropolią.Dziwi mnie,że władze miasta tym się w ogóle nie interesują("dziadowska"postawa PKP mnie wcale nie dziwi),jak w przypadku portu lotniczego.Przecież jedno i drugie ma służyć ludziom na wiele lat,być funkcjonalne i przyjazne podróżnym.Na tej wizualizacji tego nie widać...
  • No i wszystko jasne. Ubito tony piany, była wielka bufonada i napinanie mięśni, tylko że od samego początku było wiadomo, że z tych słynnych inwestycji na Euro nic nie wyjdzie. Czy poza budową stadionu Miasto Poznań realizuje jakąkolwiek inwestycję związaną z Euro 2012 (i nie chodzi mi o inwestycje wcześniej planowane bez względu na Euro)?
  • Dług do spłacenia.
  • Coraz lepsze wiadomości nadchodzą w sprawie EURO 2012. Ukraina już wykolegowana, na Polskę też przyjdzie czas. Proszę spojrzeć na to pozytywnie. W Poznaniu dramatów Wagnera się nie posłucha, a w Berlinie i owszem. Można więc i na mecz pójść, i do opery.
  • ja proponuję zrobić strefę ograniczonej ciszy nocnej pod rezydencją pana Grobelnego. A spragnionych nocnego świętowania z okazji meczu Bułgaria-Anglia zawozić tam za darmo komunikacją miejską. I będzie tak jak chcą zwolennicy "nowoczesności" miasta Poznania!
  • Jakie szkoły w Poznaniu organizują w tym roku Bale sylwestrowe?
  • Wiadomo. Znowu winien hel.
  • Co ten buc w białym stroju ma wspólnego z piłką nożną? Chyba to, że jest to dobra okazja, żeby zakosić jakieś pieniądze z "ofiary na kościół". Znowu władze miasta poproszą, żeby coś poświęcić i będą miały okazję, żeby dokonać darowizny na rzecz naszych okupantów.
  • wiadomosci.onet.pl/1587485,11,item.html Swego czasu pojawił się pomysł, żeby odprzedać prawo do organizacji EURO 2012 i na tym zarobić. Na razie wszystko wskazuje, że prawo to zostanie nam odebrane, nic nie zarobimy i nałykamy sie wstydu. Sposób prowadzenia przygotowań pokazuje jak nieudolnymi przywódcami są nasi bracia i ich przyboczni. Maja jedynie duży, ogromny talent do skłócania ludzi, intrygowania- słowem: do walki politycznej. Ale z tego stadionów ani autostrad nie będzie. Ja...
  • EURO 2012(20)

Mecz Polska - Grecja zakończony remisem !:! wypadł slabo , ponizej oczekiwań. Odsłonil po raz mizerię polskiej kadry piłki nożnej. Czy warto bylo organizować igrzyska dla tak slabej drużyny za 100 mld zl ? Panstwu brakuje pieniedzy na wszsystko, a tymczasem wyklada ogromną sume na organizację chamskiego widowiska dla żuli z calej Europy.
  • Kim są anarchiści? To grupa istot człekokształtnych nie mająca żadnego celu i żadnego programu na życie, lub nawet bezmyślną wegetację. Jedyna rzecz jaka ich łączy ze społeczeństwem to dowód osobisty i prawo wyborcze z którego i tak nie korzystają. Taka wegetacja z dnia na dzień z ciągłą negacją otaczającej rzeczywistości i ciągłą negacją chęci i prób zmiany tej rzeczywistości. Całkowite zaprzeczenie istoty człowieczeństwa. Anarchiści negują wszystko, nie ważne jakie ma korzenie i co robi. An...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna