aktywny

(6 wyników)
  • Witam.Mam pytanie Gdzie osoby, które zdiagnozowano w dzieciństwie, a nie jest to uraz rdzenia kręgowego mogą nauczyć sie jazdy na wozku (aktywnym)? Dziękuje za udzielenie odpowiedzi.
  • Kochani , proszę Was o pomoc. Jestem matką niepełnosprawnej fizycznie Weroniki. Weronika ma 14 lat . Mieszkamy w domku jednorodzinnym , gdzie są 3 poziomy.W domu Weronika chodzi na czworaka, gdyż do tej pory lekarze i rehabilitanci wskazywali na konieczność aktywowania jej nóg. Weronika nie potrafi jednakże zrobic samodzielnie kroku w pozycji pionowej i wydaje mi sie, że juz tak będzie.Natomiast na zewnątrz Weronika całkiem dobrze porusza się na aktywnym wózku. To, że w domu po...
  • Jaką ramę wózkawybrc nastyk estem w 38 a 40 jest za duża ale w zimie będę mogła ubrć grubszy sfeter czy kurtkę. Czy wrto się wciska na styk (lepiej czuej się wózek) wózek mamjuż wybrany i wymierzony więc nie ma co i nie zamierzam zmieniać firmy. Dzieki za radę.
  • szukam lekkiego (max 6-7 kg) wozka inwalidzkiego dla ogolnie sprawnej 85 letniej osoby ktorą opiekuje sie rowniez starsza osoba, zalezy mi aby wozek dalo sie latwo skladac, wkladac do samochodu itd ,aby byl latwy w obsludze. Czy taki model jest wogole dostepny na rynku? jesli tak to czy ktos zna moze nazwe a moze ew.ktos chce taki wozek sprzedac? zalezy mi na uzywanym , rehapol ktory mam jest stanowczo za ciezki z gory dziekuje za odp i pozdrawiam
  • Zaczynam zbierać opinie. Nie wiem kiedy powstanie (ale w tym roku) ale mam zamiar zbudować portal dla aktywnych osób niepełnosprawnych ruchowo. Gdzie byłyby działy takie jak Turystyka i wypoczynek (adersy przystosowanych kwater czy ośrodków i atrakcje turystyczne dostępne dla ON) Sport (kto co uprawia i opis dyscyplin) Samoobsługa i pokonywanie barier (generalnie jak się ubierać przesiadać itp.) Higiena i lecznictwo (np porady w sprawie odleżyn czy zakładania cewnika) Wy...
  • wozek(9)

witam.jestem mamą niespełnosprawnego chlopca,ma 13 lat.przysługujący wózek niestety nie zdaje zupełnie egzaminu.jest olbrzymi,nie posiada możliwości aktywnego poruszania rączkami przez dziecko.akumulatorowy niestety też odpada.gdyby ktokolwiek miał do odstąpienia wózek lekki,z zagłówkiem(dziecko ma porażenie mózgowe),na którym syn mógłby uczyć się poruszać samodzielnie..proszę o kontakt ma adres gazety.nie stać mnie na wydatek rzędu kilku tysięcy:(utrzymujemy się tylko z zasiłku o...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się