Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      aktywny

aktywny

(12 wyniki)
    • nie wiem, jak wy... ale ja zauważyłam pewną zależność. ilekroć ktoś mi dopie prza w jakiś wątkach regularnie i z namiętnością, staram się sprawdzić, kto zacz... i co? i te najbardziej złośliwe gadziny zawsze ale to zwsze mają profile nieaktywne. już dawno aktywowałam profil. nie mam powodów dla którego nie miałabym tego robić. dzięki temu mam swoich znajomych, nieprzyjaciół i takie tam... ktoś, kto dla mnie nie aktywuje profilu, a zionie jadem jest dla mnie ża łos ny. autentycznie. to ...
    • Jako studentka pierwszego roku pedagogiki muszę wymyślić zabawę na podstawie aktywnego słuchania muzyki wg B.Strauss. wiem na czym to wszystko polega,wiem w jakiej formie chcę to przygotować ale mam problem ze znalezieniem utworu... Nie mam zielonego pojęcia na temat muzyki klasycznej... Nawet nie wiem gdzie takich utworów szukać. Przeleciałam youtube, wrzutę itp. ale nie mogę znaleźć nic fajnego. Czy znacie jakiś mniej sławnych kompozytorów (Beethoven, Chopin, Vivaldi odpada- wykładowca chce...
    • Witam wszystkie mamy! Prowadzę badania do pracy magisterskiej dotyczącej uczestnictwa mężczyzn w opiece nad małymi dziećmi (do 3 lat). Ostatnimi czasy coraz więcej mówi się o aktywnym ojcostwie, jednak pomimo to dość trudno jest znaleźć mężczyzn, którzy bardzo angażują się w opiekę nad małymi dziećmi – stąd też mój post na forum. Do badań (wywiadów) poszukuję małżeństw, w których mężczyźni chcą brać udział w opiece nad dziećmi i od momentu narodzin dziecka są w takim samym (lub wi...
    • Jestem naprawde w starchu, mieszkam na Mazurach a dowiedzialam sie z raportu specjalnego panowskiego, ze wcale nie jest wesolo. Prawdopodobnie te wstrzasy w ciagu ostatnich dni to dopiero poczatek. W zwiazku z wypietrzaniem sie Skandynwii, polnocno-wschodnia Polska az po Łomze moze sie stac aktywna sejsmicznie. Co oznacza, ze tak jak np. w Japonii mozemy sie spodziewac calkiem duzego trzesienia. Z tym, ze w Japonii wiedza o tym nie od dzisiaj i buduja odpowiednie domy. Nasze natom...
    • A więc, wszyscy na boisko!!!! Chcesz odciągnąć swoje dziecko od komputera i telewizora? Zacznij się gimnastykować i uprawiać sport, a wtedy dziecko chętnie weźmie z ciebie przykład charaktery.eu/wiesci-psychologiczne/1758/Rodzice-na-boisko/
    • czy któraś z Pań tak rodziła? Z tego co czytam na forum to przeważnie każą kłaść na łóżko;/
    • witajcie! pełnia lata na dworze, a u mnie humor środka jesieni... mój mąz stracił pracę trzy tygodnie temu i od tej pory jest jak napisałam w tytule "nieaktywny".moje sytuacja zawodowa jest bardzo niestabilna, właśnie zrezygnowałam z pracy, żeby skończyć doktorat... mamy rocznego malca. myślałam, że to są powody, które każdą osobę są w stanie zmobilizować do poszukiwania pracy, ale okazało się, że nie mojego męża...rozumiem, że jest mu cięzko, bo dostał wypowiedzenie bardzo niesp...
    • Jakoś tak dwa dni po pracy odbierałam dziecko ze żłobka i pod rząd mi się zdarzyło, że dziewczyna (za każdym razem inna) ubierając swoje obok mówiła do dziecka: chodź, pójdziemy do domku, przebierzemy się i pójdziemy na plac zabaw. Ja w pierwszy dzień prawie na oczy nie widziałam przez komputer a w drugi byłam po czterech godzinach w pociągu (jednodniowa delegacja) i byłam pewna, że moje biedne dziecko placu zabaw dzisiaj nie zazna. Czy w takim razie tylko ja jestem taka padnięta ...
    • no wlasnie, gnebu mnie to pytanie. Teraz nadszedl dobry moment w pracy- pewno jak wroce bede sobie szefowa. A z drugiej strony nie chce zostawiac cory - dobrze nam ze soba. A moze drugie dzieco? Tez o tym mysle bo latka leca. Ale praca. I caly czas takie watpliwosci, rozterki.........
    • Jak w tytule, chodzi mi o styl zycia, aktywny, kanapowy, jak sobie radzicie z hobby, zainteresowaniami i przy tym wszystkim jeszcze dzieci? Kiedy znajdujecie czas dla siebie, na rozwijanie swojej osobowosci? Bo ja mam z tym problem, dziecko, obce miasto i tylko teściowa do pomocy, niestety ja jej prosic o pomoc nie umiem, na opiekunke mnie nie stać. czasem chciałabym wyjsc z domu tak po prostu, a tu lipa bo dziecka nie mam z kim zostawic, mąz w pracy i zostaje tesciowa... Taka ograniczo...
    • drogie mamy powiedzcie mi jak wy wklejacie linki do postów? czasem chciałabym też podzielić się z innymi ciekawymi stronami nowościami lecz jak wy to robicie? Bardzo proszę o dokładny opis bo naprawdę nie mam zielonego pojęcia.
    • Moja koleżanka która studiuje animacje społeczno-kulturalną dostała zadanie - ma zaktywizować grupę osób starszych. Ona chce wybrać sie do klubu senoroa tam gdzie spotykają sie babcie i dziadkowie i chce z nimi przeprowadzić jakieś zajęcia.Niestety nie ma za bardzo pomysłu jakie.Zależy jej by było to coś prostego i szybkiego (by zajeło nie wiecej niz 2 godziny).Wykładowca doradza jej by zorganizowała tym ludziom Andrzejki, wróżby itp., ale to jest czasochłonne.Macie może jakiś pom...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się