ankieta

(14 wyniki)
  • Koleżanki i Koledzy! Forum przeglądam wielokrotnie, choć rzadko zabieram głos. Tym razem zwracam się z prośbą do chętnych wzięcia udziału w pewnym mikrobadaniu. Otóż chętnych proszę o kontakt na "maila gazetowego", po czym prześlę Im ankietę dotyczącą "puszczania strzałek" (czyli użycia telefonu komówrkowego w celu nawiązania połaczenia z numerem docelowym, jednakże z szybkim rozłączeniem się zanim połączenie zostanie odebrane). Zainteresowanym z góry dziękuję!
  • Witam. Potrzebuję respondentów do mojej ankiety będącej częścią materiału badawczego pracy doktorskiej. Chodzi o osoby które posiadają małą firmę(no taką która mieści się w definicji MśP ale najchętniej do 50 pracowników),bądź w takiej pracują i uczęstniczą w procesie zatrudniania nowych osób, na pewno są tu takie osoby które pracują nie tylko na uczelni. Ankieta dotyczy rekrutacji, jest krótka ma 15 pytań. Bardzo proszę o pomoc, a chętnym osobą wyślę ankietę na maila. Przepras...
  • witam serdecznie - w mojej pracy zajmuję się głównie wpływem jakości powietrza na zdrowie i dobre samopoczucie ludzi i aby uzasadnić celowość przeprowadzanych badań postanowiłam przeprowadzić ankietę (taką prostą), do której wypełnienia potrzebuję ochotników (im więcej tym lepiej). Jeśli ktoś byłby tak miły żeby tę ankietę wypełnić - proszę o kontakt poprzez e-mail (wypełnienie polega na wpisaniu w rubryki, ile czasu dziennie (średnio) konkretna osoba spędza na poszczególnych czy...
  • W luznej rozmowie z prof. (etyka zawodowa)wspomnialem mimochodem o glosnej juz sprawie pielegniarek robiacych zdjecia wczesniakow w kieszeni fartucha itp. Ta "niewinna" rozmowa zaowocowala poleceniem: "Ty sie tym zajmiesz". Teraz noworodki wokol mnie, w literaturze, w kazuistyce, na zdjeciach.... Ankieta zaczela sie w School of Nursing University of Texas at Arlington, przeszla dalej na inne wydziale tudziez szpitale. Ze zrozumialych wzgledow nie podaje GDZIE to sie stalo, nawet ni...
  • Zainspirowany burzliwą dyskusją z niewyspanym (pzdr;) postanowiłem zapytać Was o parę rzeczy, związanych z Nauką Polską. Przy czym pytania mają za zadanie (przynajmniej mam taką nadzieję) przede wszystkim zachecić do dyskusji. No więc 1. Jak oceniacie stan waszej dyscypliny w Polsce w porównaniu z Europą(Światem)? 2. Jak oceniacie potencjał naukowy waszej uczelni w konfrontacji z uczelniami europejskimi (światowymi)? 3. Czy jest sens publikować w krajowych czasopismach - czy te...
  • Witam, przeglądałem to i inne forma poświęcone nauce i zauważyłem, że jest na nich dużo zamieszonych linków do badań ankietowych. Ponieważ razem z kumplem tworzymy laboratorium nauk społecznych on-line, to zapraszamy do korzystania z jednego z narzędzi - serwisu ankietowego: www.mojeankiety.pl/ Jest to darmowa w pełni funkcjonalna platforma badań społecznych on-line. Nie trzeba programować w PHP, wyniki są dostępne w postaci pliku csv. Można tworzyć i zarządzać ankietami. Będzie...
  • ewaluacją studentów? Chodzi mi o wykładowców raczej z dłuższym stażem, bo wiadomo że młody doktorant może jeszcze kiepsko prowadzić zajęcia, a co za tym idzie - być przez nich źle ocenianym. Chodzi mi o takie ankiety, które są prowadzone wewnątrz danego wydziału. Czy jeżeli w ankiecie wyjdzie np. że 90% studentów ocenia jakość nauczania danego wykładowcy bardzo nisko, to czy będzie to miało jakieś konsekwencje ze strony władz uczelni? Czy ktoś z nim przeprowadzi jakąś "rozmowę" na ten tem...
  • Hej! Do ludzi ktorzy interesuja sie tym (albo nie interesuja ale mieli okazje przerabiac): co robic z blednymi odpowiedziami w ankietach? Np. badany zle wypelnil ankiete, nieczytelnie, badz tez w pytaniu "wybierz jeden.." wybral dwa etc. Problem polega na tym, ze robiac tabele krzyzowa 4x7 (chi2) p<0,067 a jak wywale wiersz z blednymi danymi to nagle w tej samej tabeli tyle ze 3x7 p<0,015. I co radzicie?
  • Witam pięknie, pracuję nad kwestionariuszem do pomiaru perfekcjonizmu. Skala ta z założenia ma być przeznaczona do pomiaru natężenia tej cechy u studentów i doktorantów. Mam w związku z tym ogromną prośbę - czy zgodzilibyście się wziąć udział w moim badaniu i, w niedalekiej przyszłości (1-3 tygodni) wypełnić go? Ankieta będzie całkowicie anonimowa, a jej wyniki będą służyły wyłącznie celom naukowym i będą rozpatrywane tylko w ujęciu statystycznym. Ankieta zostanie umieszczona na stro...
  • witam wszystkich, mam pytanie, jak szybko sie zapomina ze sie kiedys samemu bylo studentem i potrzebowalo pomocy roznych osob czy firm do napisania pracy magisterskiej/ doktorskiej/ jakiejkolwiek? moja praca (magisterska dopiero) jest oparta na badaniach empirycznych w formie ankiety, ktora powinny wypelnic firmy z docelowej branzy. firm tych jest w polsce niewiele bo okolo trzydziestu, do wszystkich dzwonilam, pisalam maile, przekonywalam, prosilam, wiekszosc sie zgodzila, ankiete dos...
  • Badanie mobilności polskich naukowców Szanowni Państwo, CASE - Centrum Analiz Społeczno-Ekonomicznych na zlecenie Fundacji na rzecz Nauki Polskiej prowadzi badania dotyczące skali, struktury i przyczyn emigracji zagranicznych naukowców polskich. Celem tego badania jest zbadanie skali stałej lub czasowej emigracji młodego pokolenia polskich naukowców, a także szeroko rozumianych determinant migracji, działalności naukowej Polaków za granicą oraz planów na przyszłość. Zgromadzone dane pozo...
  • Witam:) Poszukuję osób, które mają kontakt z niepełnosprawnymi studentami studiów dziennych (np. może ktoś prowadzi zajęcia na studiach dziennych i wśród swoich studentów ma osoby niepełnosprawne). Prowadzę badania i stasznie (!!!!!) potrzebuję chętnych do wypełnienia ankiety (w wersji elektronicznej) - czas ok 25 min. Problematyka dotyczy aspiracji zawodowych. Gdyby ktos mógł i chciał mi pomóc, bardzo proszę o kontakt mailowy emma73@o2.pl lub na gg 1987440. Pozdrawiam. emma
  • mam nieduzy grancik, ktory daje mi mozliwosc zatrudnienia tzw. research assistant. chodzi wyszukiwanie danych, wklepywanie ich do komputera itp. jest to praca dorywcza. bedzie to dla mnie robila osoba, ktora studiuje na studiach magisterskich. teraz pytanie: ile sie placi za taka prace za godzine? jak rozumiem, musze do tego doliczyc i zaplacic podatek, jak rowniez wszelkie inne obciazenia skladkowe itp. bede bardzo wdzieczna za sugestie.
  • Czy wykonanie badań na potrzeby swojej pracy doktorskiej można zlecić? Jeśli tak to na jakich zasadach? Piszę doktorat z wolnej stopy i mam okropny niedobór informacji "technicznych". A promotor niestety mało pomocny (żeby nie powiedzieć, że wcale...). Pozdrawiam Kenzo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się