Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      baku

baku

(29 wyników)
    • sytuacja wygląda tak jak napisałem w tytule.kupiłem motocykl w ktorym jak sie okazało bak był po szlagu.zaszpachlowali i uszczelniali to silikonem.wiadomo,ze benzyna silikon rozpulchnia i niestety szczelnosc baku teraz pozostawia wiele do zyczenia.jak mogłbym zaradzic tej sytuacji metodą chałupniczą?niewielkie koszty mile widziane!!!musze nowy bak kupować?dzięki za pomoc
    • mam wgnieciony bak z prawej strony w swoim MOTO. Jak ma ktoś jakis pomysl to napiszcie. Dzieki
    • Potrzebuje info o producentach PELNOWYMIAROWYCH pokrowcow na bak. Szukam czegos takiego do mojej SV. Jedyne co znalazlem to pokrowiec czesciowy: www.suzukicycles.com/Accessories/detail.aspx?modelId=cac0963f-77c8-4477-884a-d2f174f64e50&accessoryCategoryId=4d00b512-8074-4e9e-a809-b136f3d038e2&accessoryId=7bd9631a-cd06-41e6-865f-dd8d81a42850 Ktos musi sprzedawac tego typu rzeczy. Widzialem tego sporo w Skandynawii. Albo zle szukam, albo nie ma tego w sieci.
    • zabieram się za emkę która stała kilka lat w garażu... bak jest od środka lekko skorodowany - jak można to wyczyścić?? kiedyś czytałem na ten temat artukuł chyba w "ŚM" ale nie mogę go teraz odnaleźć - proszę o jakąś poradę lub namiar na ten artukuł pozdrawiam adam
    • Witam! Panowie pomocy! Kapało mi paliwo z suzi(prawdopodobnie przez okrągły tydzień jak mnie nie było, bo aż kawałek plastiku się odkształcił na owiewce)Pomyślałem że to uszczelka kranika. Niestety nie :(((( Mam DZIURY w baku. Są w okolicy kranika. Średnica 1mm. Jest ich 3. Jak się z tym uporać?????????????????????spawanie chyba nie wchodzi w grę(nawet przy suchym baku opary będą się utrzymywały dosć długo)
    • Hej, piszę w imieniu kumpla, który miał wczoraj lekką parkingowa glebkę na swojej XJ div600S Straty to pęknięta owiewka, zbity reflektor i wgięcie na baku, które zrobił kolanem. I teraz pytanko, jak wygląda sprawa "klepania" baku(?), wiadomo owiewka i lapma do wymiany, ale bak? Czy to się w ogóle klepie? Jaki może być koszt itd. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia w tych sprawach to będzie miło. Pozdrowionka MariuszW er5 3miasto
    • Przed nalepieniem tankpad-a chciałem usunąć nalepki typu "przeczytaj instrukcję zanim odpalisz" ;). Odmoczyć nie idzie, drapać pazurem też nie mam ochoty, benzyną extrakcyjną i rozpuszczalnikiem nie chcę żeby nie uszkodzić lakieru. Macie jakiś patent? Pzdr
    • Jaka powinna być optymalna pojemnośc torby na bak? Chodzi o to, zeby nie zasłaniała liczników i nie przeszkadzała w jeździe a jednocześnie zeby jej pojemnośc pozwalała na wykorzystanie jej w podrózy. Jakie torby polecacie? Chodzi o dobry stosunek jakości do ceny
    • Proszę o informację, jakie sa plusy posiadania torby na bak mocowanej za pomoca magnesu. Czy faktycznie torby mocowane za pomocą pasków są gorsze i czy duża różnica w cenie jest uzasadniona. Posiadam Horneta i jeśli ktoś ze szczęśliwych właścicieli mógłby udzielić mi kilku rad w tym zakresie, tzn. torby na bak tego motocykla, prosze o odpowiedź. pozdrawiam Andrzej
    • witam ostatnio kupilem suze.tanio.ale nie ma w niej baku i kanapy...jesli masz te czesci ktore potrzebuje i sprzedaz je za rosadna cene czekam na kontakt...moj meil szymon160@op.pl.z gory dzieki!!!pozdrawiam
    • - czy orgazm na zbiorniku? jak ocenicie jednego misia z mojej wsi, który jeździ (asfaltowymi) uliczkami yamahą fj 1200 i stosuje 2 położenia manetki gazu. najczęściej widzę go w klapkach, szortach-bojówkach i w podkoszulku, który nie do końca przykrywa mu owłosiony śmietnik.kasku też nie uważa. kiedyś prawie przeciął fiata uno poprzednim motorem.jedyna sytuacja, gdy jeździ wolniej, to kiedy siedzi na baku... boję się, że "babcie w moherowych beretach" i tutejsi rolnicy zaszufladku...
    • Jestem szczęśliwym nabywcą Hondy Rebel CMX 250 z roku 87:) motocykl jest w niebywale dobrym stanie(jak na swój wiek) jeśli chodzi o lakier, silnik też pracuje bez zarzutu(no ale to domena TYCH silników). Chociaż niewielki gabarytowo świetnie wygląda. Jedyny problem to niewielki wyciek paliwa z baku zaraz przy kraniku. Czy można to jakoś uszczelnić bez wyciągania ciężkiej artylerii(spaw itp)?? Baardzo proszę o radę! Karol
    • Kupilem sobie wlasnie tankpad i chcialbym sie dowiedziec jak go najlepiej przykleic, czy trzeba jakos specjalnie wczesniej odtluscic bak czy wystraczy go normalnie umyc ? Ile cm od siodla najlepiej go przyklejac, czy mozna cos ewentualnie poprawic jak wyjdzie krzywo itp ? Pozdrawiam
    • Witam Kupilem Kawasaki Z750 i chcialbym sie dowiedziec czy w waszym egzemplarzu jak skrecacie kierownica w jedna i druga strone to czy dotyka ona baku ? Bo jak ja skrecam np w prawo to dochodzi az do baku tak ze starter dotyka baku. Czy jest to prawidlowe ? A druga rzecz to czy w waszym egzemplarzu po uruchomieniu silnika slychac caly czas taki swist podobny do tego jak przekreci sie kluczyk i wtrysk pompuje ? Pozdrawiam
    • Witam. Mam następujący problem: w mojego brata kmx-ie(125 dwusów) ucieka benzyna z przewodu który jest wyprowadzony z dołu komory pływakowej. Mieliście może taki problem??
    • witam, jesli ktos jest zainteresowany polakierowaniem w aerografie badz bez motocykla w bardzo przystepnej cenie zapraszam do mnie (Warszawa), oto linki do niektorych moich prac www.moto-art.prv.pl/bak_1.jpg www.moto-art.prv.pl/bak_2.jpg www.moto-art.prv.pl/bak_3.jpg www.moto-art.prv.pl/bak_5.jpg www.moto-art.prv.pl/m1.jpg www.moto-art.prv.pl/m2.jpg www.moto-art.prv.pl/m3.jpg www.moto-art.prv.pl/m4.jpg www.moto-art.prv.pl/m5.jpg www.moto-art.prv.pl/m6.jpg www.moto...
    • Czy motocykl tankuje sie idealnie jak auto kiedy chcę zalać do pełna? To znaczy wkłądam pistolet w otwór baku, blokuje go a on sam potem odpuści? Cyz trzeba pod koniec lać po kropelce żeby nie zachlapać moto? Pytanie może i głupie ale nie chciałbym zalać motocykla benzyną :S
    • (jak w temacie)... ostatnio zauważylem ze rezerwa zapala mi sie przy przejechaniu ok 70-80 km. a zawsze bylo ok 170-200km! Wiec roznica znaczaca. Pytanie co moglo sie stać? czy mieliscie podobne zajwisko. Aha powiem ze łancuch jest wyciagniety na maksa, przy hamowaniu na biegu juz slychac jak obciera. Takze jazde juz przerywam i wymieniam ale co z tym spalaniem?? Zdarzylo mi sie to drugi raz. Fakt, że jezdzilem duzo po miescie ale ni mozliwe chyba zeby az taka roznica paliwa byla. na 10...
    • świece(5)

jak sprawnie wymienic swiece w cbr 600 f2.tzn glownie chodzi mi o to co trzeba zdemontowac z motocykla zeby sie do nich dostac i jaki klucz (mm) potrzebny
    • Jak zmniejszyć luz manetki gazu? W moim przypadku luz ten wynosi ok 0,7 mm - 1 cm, wydaje mi się, że chyba jest za duży, bo zbyt mocno musze przekręcić manetką, żeby moto zaczęło łapać obroty. Ale może mi się tylko wydaje i taki luz jest nromalny??? MariuszW er5 3miasto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się