Dodaj do ulubionych

torba na bak

15.07.03, 16:20
Proszę o informację, jakie sa plusy posiadania torby na bak mocowanej za
pomoca magnesu. Czy faktycznie torby mocowane za pomocą pasków są gorsze i
czy duża różnica w cenie jest uzasadniona. Posiadam Horneta i jeśli ktoś ze
szczęśliwych właścicieli mógłby udzielić mi kilku rad w tym zakresie, tzn.
torby na bak tego motocykla, prosze o odpowiedź.
pozdrawiam
Andrzej
Obserwuj wątek
    • strobus Re: torba na bak 16.07.03, 23:24
      szczerze polecam wszelkie tank bagi. na poskie drogi chyba pewniejsze sa te na
      paski - nie beda sie przesuwac na wybojach. a zawsze do tankowania morzemy
      poluzowac jeden pasek i po sprawie. optymalny wybur to torba przypinana do
      adaptraka mocowanego paskami do zbiornika/ramy. plusy: cierzszy przud, super
      wygoda, mapnik (w polsce tylko wozimy w nim mape, blodzenie palcem po niej
      jest zabronione - stan drug, ale juz w nieczmech prosze bardzo), wszelkie
      potrzebne pierdoly pod reka, puste kieszenie w spodniach i kurtce - jak ktos
      wylapl szlifa z kluczami w kieszeni lup zalniczka na piersi ten dobrze wie o
      co chodzi. minusy: podrapany zbiornik paliwa - nie do unikniecia, ale jezeli
      motocykl jezdzi i ma do tego sluzyc to ja to akceptuje i jest to nawet oznaka
      wlasciwego wykorzystywania sprzeta, czasem zaslania zegarki lyb listwe z
      kontrolkami - trzeba przymierzyc, nieco klopotliwe sa duze rozmiary w miescie -
      parkujesz na piec minut, wchodzisz do sklepu sprzet zapniesz ale kask i torbe
      bierzesz z soba. wiecej grzechuw nie pamietam i szczerze polecam to urzdzenie,
      horneta nie posiadam ale to napewno zaden problem, wybur jest ogromny sa nawet
      poskie produkty dobrej jakosci
      • sarapatek Re: torba na bak 17.07.03, 09:15
        Bardzo dziękuję za informację. Czy masz może namiary na jakiegoś polskiego
        producenta?

Pozdrawiam
        Andrzej
        • miraser5 Re: torba na bak 17.07.03, 11:16
          Najlepiej jak jest i na magnesy i na paski. Jeżeli nie wozisz nic ciężkiego a
          torba jest niska i nie zapinasz powyzej 170 to zamocowanie na magnes zupełnie
          wystarcza. (przynajmniej mojej) Bardzo przydaje się w mieście. Jeżeli jednak
          torba jest wysoka, lub dopinasz do niej drugą komorę na górę i pakujesz się po
          uszy na dłuższy wypad to niestety musisz dopiąć jeszcze pasami (i to solidnie).
          Pozdrawiam,
          Miras
          • hiszpan25 Re: torba na bak 22.07.03, 14:28
            mam tank baga na magnesy z Polo. Mocowany jest jedynie na magnesy i ma
            2 "szuflady". Ostatnio zrobiłem z nim trasę około 1800 km i nie miałem żadnych
            kłopotów. Wadą jest jak juz koledzy wspominali nieco gorsza widoczność zegarów
            i konieczność jazdy wyprostowanym co powoduje spadek komfortowej prędkości
            podróżnej do około 120-130 km/h. Mimo wszystko co 150-200 km bolały mnie ręce i
            kark. Mimo wszystko polecam!

PZDR!
            • sarapatek Re: torba na bak 23.07.03, 18:44
              Jeszcze raz dziękuję za rady. Dzisiaj kupiłem torbę i pozostaje tylko ją
              wypróbować. Pozdrawiam

Andrzej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka