-
Zabrałybyście 3-latkę na balet "Dziadek do orzechów"? Czy to nie za wcześnie dla takiego malucha? Czy w ogóle wpuszczają takie dzieci?
-
Posłałybyście swoje dziecko badz moze juz poslalyscie? mamtalent.tvn.pl/wideo/wszystkie-kategorie,1,1/wygimnastykowany-duet,21632.html moim zdaniem piękny sport tylko co pozostanie za 15lat z ich kregosłupa, stawów, więzadeł? ja dziecka na tego typu sport nie poślę dla jego zdrowia, chyba ze bedzie bardzo chcialo ale wole ogladac takie rzeczy niz zeby moja corka byla narazona na przyszle kalectwo, wyslalabym na basen bo to zdrowe dla niego. A wasze dzieci trenuja tego typu sport?
-
Moja 7-letnia córka już ponad 3 lata uczy się baletu w
profesjonalnej szkole tańca (szkoła ma uprawnienia do nadawania
tytułu tancerza zawodowego w dziedzinie baletu). Lubi to, chętnie
ćwiczy, tańczy, ale nie jest to obecnie jakąś jej wielką pasją,
wcześniej była wręcz zafascynowana baletem. Warunki fizyczne ważne w
balecie (wykręcenie, rozwarcie, rozciągnięcie) ma ponoć znakomite
(tzw. dar od Boga, jak twierdzi dyrektor szkoły), ale zawdzięcza to
wyłącznie nadmiernej, patologic...
-
przez tego czarnego łabądka na okrągło słucham muzyki z jeziora łabędziego i oglądam sobie w necie fragmenty baletu w różnych interpretacjach:) oraz właśnie nakręciłam męża na kupno biletów na ten balet.
-
Mam kilka refleksji po obejrzeniu Czarnego Łabędzia. Nie będę dokładać kolejnych intelektualnych spostrzeżeń, na ten temat powstał całkiem długi wątek jakiś czas temu. Ale zastanawiam się, dlaczego jest taka presja na niską wagę baletnic, które potem dodatkowo chudną z powodu zużycia kalorii (jej, jak ja bym chciała, żeby ktoś przymusowo zrobił mnie baletnicą na jakieś 6 miesięcy). Przecież wszystkie te kroki i figury zostały wymyślone w XIX w., a jak wtedy baletnice wyglądały to widać choćby...