balet

(5 wyników)
  • Czy oprócz ''Bajek baletowych'', które niedawno się pojawiły i książki ''Basia i taniec'' są jakieś mniej lub bardziej profesjonalne propozycje, dotyczące choreografii, tańczenia itp?
  • Moja córa kończy wkrótce 5 lat, chciałabym jej dodać jakąś książkę do kolekcji. Jest fanką baletu, nie wiem, czy Angelina-balerina jest jakaś strawna dla dzieci? Widziałam okładkę w Merlinie, ale nie znam treści? A może znacie inne fajne książki o niesfornych dziewczynkach? Moja mimo że niesforna, to jest bardzo dziewczęca (lubi różowy, ładne sukienki itp:) Czytała Julka i Julkę i bardzo ich polubiła, myślałam o całej serii, ale nie wiem, czy już nie za duża na czytanie tego ponowni...
  • Przed nami pierwsze wyjście do Teatru Wielkiego - balet :) A tu - nowe wydawnictwo (dla miłośniczek i miłośników?) baletu: Ze strony wydawnictwa: [i]Bajki Baletowe to seria książek dla dzieci i młodzieży (6-13 lat), która w ciekawy i przystępny sposób wprowadza młodego czytelnika w świat baletu. Kolejne tomy przedstawiają najbardziej znane balety, jak Jezioro łabędzie, Dziadek do orzechów i Śpiąca królewna Piotra Czajkowskiego, Coppelia Léo Delibes'a, Kopciuszek i Romeo i Julia Sier...
  • A zasadniczo dla Sary i jej rówieśniczek, a spokojnie można to tez podciągnąc pod literaturę obyczajową, ktorą czytają też chłopcy:-) Świetnie napisane książki o "zwykłym życiu" dziesięcioletniej uczennicy szkoły baletowej, rozterkach dojrzewajacych dzieciaków, przyjaźniach, pierwszych miłościach itp. Baaardzo polecam. Wyszły dwie części: "Tanecznym krokiem" i "Co za charakter". Na razie nie wiem, czy to wszystko, czy będzie również kontynuacja. www.merlin.com.pl/frontend/towar/4...
  • Przyznam, że kiedy z ciekawości wrzuciłam hasło w google, efekt trochę mnie rozczarował. Spodziewałam się choćby Disneya, który przeniósł na ekran chyba wszystko, często z różnym skutkiem, ale wiadomo, czego można się spodziewać Czy to możliwe, że baśń Hofmanna doczekała się tylko przeróbek typu "Barbie w Dziadku do orzechów" lub "Tom i Jerry. Dziadek do orzechów"? Sytuację ratuje posla wersja z 1967 roku, ale czy nie jest nazbyt retro? Ktoś oglądał? merlin.pl/Dziadek-do-orzechow_Halina-Bi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się