-
To zupełnie jak u nas.
Też nam grozi wygrana wariatów z Kaczyńskim, Maciarewcziem i Fotygą na czele. I u nas, wyborców, powinna zapalić się w październiku czerwona lampka bo Polsce autentycznie grozi powrót do władzy czubków wierzących w "krew na rękach Tuska" i w zamachy w Smoleńsku.
Gorąco kibicuje Obamie bo to jeden z najinteligentniejszych prezydentów USA i Tuskowi w Poslce bo premierem jest po prostu dobrym.
-
Nie wierzę w ani jedno słowo Boniego. W ogóle mnie to nie przekonuje. Moja diagnoza jest taka: lizać dupsko Kościołowi, żeby zyskać jego przychylność i rządzić po wsze czasy. Boni, jeżeli nie zauważyłeś, że pod dwudziestu latach kłaniania się czarnym polskie społeczeństwo ma ich serdecznie dość, tym lepiej dla społeczeństwa. Takich lizusów niedługo nie będzie, bo nikt nie będzie na nich głosował!
-
"Austriackie [u]bani[/u] działające w Polsce ograniczą ..."
Do bani są te austriackie bani:)
-
Przypalanie papierosem
„Mamy dowód!” – krzyczą prawicowe platformy blogowe o prawdomówności prezesa Jarosława Kaczyńskiego. Np. Sakiewicz, naczelny Gazety Polskiej, albo Niezależna.pl. Dowód na to, że Jarosław Kaczyński nie kłamał z mównicy sejmowej, oskarżając prezydenta Komorowskiego o pozwalanie na przypalanie papierosami szyj modlących się kobiet.
Oto jedna z czuwających pod krzyżem kobiet zrobiła zdjęcia, które ten dowód stanowią. I oczywiście złożyła relację jako...
-
personel "się będzie bardziej starał" jak dostanie kasę;
a taka internetowa "książka skarg i zażaleń" może pomóc ale bez
finansowego kija i marchewki personel oleje ją
ciepłym moczem tak jak to było w socjalistycznych sklepach.
Tylko prywatna służba zdrowia jest efektywna - to co państwowe
zawsze działa gorzej. No ale my póki co mamy w tej dziedzinie
socjalizm.
-
Niech się nie wygłupiają. Sprawy sprzed 10 lat, kto niby trzyma w domu sterte makulatury przez 10 lat. Mówię tu na przykład o takich przypadkach gdy ktoś zapłacił ten cholerny mandat a teraz się znowu upomną bo nie wierze by nie chcieli naciągać ludzi.
-
Polbank to bank z kraju bankruta, nie ma sie czemu dziwic!
-
Podniesienie wieku emerytalnego jest taką samą "reformą" jak podniesienie podatków. No, ale usłużni propagandziści z giewu oczywiście pieją swoje peany.
-
sianie strachu i nienawiści to jedna ze starszych technik manipulacyjnych - ale w kraju gdzie polowa spoleczeństwa zarabia na godzinę - na niecale dwa litry benzyny to nie przejdzie...do nas nawet murzyni nie przyjeżdzają się osiedlać...bieda tu aż piszczy.
-
markd.salon24.pl/136286,przekroczyli-100-afer-poddaje-weryfikacji-s24
-
"Wkurza mnie, kiedy świetnie wykształcony polski mężczyzna z uśmiechem komentuje służbowy strój kobiety, mówiąc: "Dobrze, że z tobą nie pracuję, bo nie mógłbym się skupić"
A to dziwne. U mnie w pracy tej, jak i poprzedniej, kobiety pozwalały sobie / pozwalają sobie na różne aluzje / żarty z podtekstem wobec kolegów z pracy. Nikt się o to nie obraża ani nie podaje nikogo do sądu za molestowanie. Mężczyźni także używają takiej formy żartów wobec koleżanek z pracy i także nigdy nie zdarzyło s...
-
Dziwię się GW, że nie zajmuje się skutecznie i poważnie sprawą hańbiącego ten kraj postępowania urzędów ds emigrantów. Powinniście coś zrobić ! Jesteście tego winni Francuzom, Niemcom, Anglikom , Włochom i innym nacjom, które wasze pokolenie solidarnosciowców obce nacje przygarniały, karmiły i dawały pracę w czasach emigracji lat 80.tych ! Czy nikomu z byłych emigrantów , dzisiaj na ważnym stołku w RP nie jest wstyd z tego powodu ?
-
[b][i]Jaro-Sław.
W Nim nie ma genu strachu,
Ale jest płochliwy
Jak wróbel na dachu.
Minki robi i się łasi.
Elki się boi i Joasi?
Nie! Uderza w tradycje nasze
I wysyła je ...w kamasze.[/i][/b]
-
Zadziwia mnie to, że jakoś nikt nie wpadł na pomysł, że Kaddafi siedzi w swojej rezydencji w Hoon (inna pisownia Hun).
-
Ja dobrze czytam? Czy pismak broni zbrodniarzy z UPA?
Trzeba być kawałkiem niezłego bydlaka.
-
[i]znikający entuzjazm[/i] w temacie - jacek kuroń patronem parku, to dobry znak odpowiedzialnej, roztropnej postawy obywatelskiej; wszakże należy chronić dobre imię patrona in spe, gdy byle butelczyna ciśnięta ot tak, nie daj boże... termos, chiński, taki zakręcony, owo imię będą rozmieniały na drobne (zdrobniałe - jacuś?)
-
Rozumiem jak czlowiek niezbyt inteligentny tlumaczy sobie swiat tak jak umie, czyli kulawo. Na przyklad wzial udzial w powstaniu, to szuka uzasadnienia tego kroku, zeby nie okazalo sie, ze podjal zla decyzje i przyczynil sie do wielkiej kleski i wielkich zniszczen, a na dodatek dzialal dla dobra smiertelnego wroga, czyli Rosji Sowieckiej.
Nie rozumiem jednak jak wybitny teoretyk zarzadzania i profesor wymysla piramidalne bzdury by sobie i innym udowodnic ze to przerazajace zbrodnicze szalens...
-
Przepytywany nauczyciel brnie to tu to tam, sam sobie przeczy, kluczy - wrażenie z tego wywiadu do przede wszystkim chaos. I jedna bzdura wysokiej klasy - by historia polityczna stanowiła 1-2% programu nauczania (bo przecież trzeba "odwrócić proporcje"). To mówi nauczyciel historii? Zgroza...
Z jednym mogę się zgodzić - niewątpliwie należałoby uczyć o latach 1918-1989. M.in. o KPP, PPR, stalinowskich zbrodniarzach (również sądowych :-P), "czerwonym harcerstwie" itd. Ale coś mi się wydaje, ż...
-
Jeszcze wszyscy dalej wierza ze sekta "PiS" sie "rozdwaja". To wszystko jest dalej jednoscia. Sekta jest niepodzielna. To cale tatalajstwo, to dalej jedna sekta.i.guru Kaczynski.
-
Proszę o SPECJALNY NEWSLETTER [b]kiedy wreszcie kierunki POLSKIEJ POLITYKI ZAGRANICZNEJ przestaną wytyczać różne Redahtory (bez wzgl. czy idzie o Giedroycia, Ungera, Michnika, Wildsteina, ze specjalnym korespondentem z Afganistanu Radkiem (?) Sikorskim włącznie[/b]) - bowiem to właśnie oceniam, jako przyczynę bezustannego moczenia d... na tym polu. Proszę więc o specjalny newsleter, [b]kiedy polską polityką zagraniczną zajmą się wreszcie kształcone w tym celu i doświadczone KADRY SPECJALI...