banie

(29 wyników)
  • Mam termin za trzy tygodnie, jeszcze nie wiem czy będę miała cc czy sn- okaże sie w najblizszych dniach, ale co by nie było i tak mam już niezłego pietra. To mój drugi poród więc niby wiem co mnie czeka ale strach mnie paraliżuje o niczym innym nie mogę myśleć.
  • Hej Dziewczyny, pomóżcie proszę bo zwariuję. Zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży brałam silne leki na grzybicę ( Fluconazole m.in które jest niedozwolone w czasie ciąży)- to musiał być 2 i 3 tydzień ciąży. Podpijałam sporadycznie jakieś winko,piwa, jakiś IBUPROM na bóle głowy i te inne- normalne życie. Tydzień temu jak spóźniła się miesiączka i zrobiłam test to zamarłam. Lekarz stwierdził 5 tc, na moje pytania o leki które wzięłam ( to mi najmocniej spędza sen z powiek)powiedział że on...
  • Ja chiciaz juz raz rodzilam to troche sie boie,naj bardziej bolu jakiego musze doznac.Napiscie czego naj bardziej sie wy boicie. Pozdrawiam
  • Cześć dziewczyny. Boicie się, że wybuchy w Japonii będą miały wpływ na Wasze dzieci? Czytając co się tam dzieje mam coraz większe obawy o swoje dziecko. Termin mam na koniec września, czyli cały rozwój jeszcze przed dzidziusiem. I to jeszcze nie koniec złych wiadomości. Jedyne co pociesza, to odległość, ale to marne pocieszenie.
  • staram się o dziecko 2 mce i jak narazie nic, wiem że to bardzo krótko ale zaczynam wpadac w jakąś zchizę, dodam że mam już 6 letnią córkę tylko że parner się zmienił. Myślicie że przesadzam?
  • o co chodzi?: jestem w ciąży, termin na listopad. miszkamy z mężem w mieście, w którym nie mamy rodziny. to rodziców mamy po 200km. i czasami dopada mnie ten lęk, jak ja oddam kiedyś moje maleństwo, takie malutkie 5-miesięczne w ręce obcej kobiety?! mam nadzieje że znajde poprostu świetną niańke i będzie super.. ale lęk pozostaje.. pewnie będę przychodzić wczesniej i słuchać pod drzwiami, kamerki instalować itp., nie wiem jak ja to przejde..
  • staram sie myśleć pozytywnie, ale wkoło tylko poronienia i problemy z ciążą...też tak macie, że sie boicie??. To dopiero początek 3 tydz...3majcie za nas kciuki ...ja 3mam za Was wszystkie i pozdrawiam,
  • Po poronieniu, które przeszłam 4 miesiące temu dziś zrobiłam test i wyszła druga blada kreseczka. Zamiast radości pojawił się lęk i strach i przeczucie, ze będzie powtórka :( Chciałabym zrobić teraz wszystko aby uniknąć tego po raz drugi, nawet blokuje w sobie myśl o ciązy bo znów strasznie się boję że stracę moje dziecko :( Czy powinnam robić jakieś badania, od razu iść go gina, czy zostawić wszystko swojemu biegowi? Macie może doświadczenia z ciążą po stracie, wiecie jak si...
  • niech to! nie martwi mnie lot jako taki, tylko to ze ja sie boję latać jak cholera - i każda podróż to stres dla mnie. czy ktoś mi poleci coś na uspokojenie co mogę brać??
  • Drogie doświadczone forumowiczki ,w październiku ub.r. odstwiłam HARMONET, wcześniej brałam Femoden. W sumie 5 lat razem z Cilestem, który brałam na poczatku, ale miałam fatalne efekty uboczne (obolałe i bardzo powięksozne piersi). Obecnie powoli dojrzewaliśmy z mężem do ewentualnej ciąży...Tuż po odstwaiweniu owulacja jak diabli... przez trzy pierwsze miesiące byłam po prostu mokra... A teraz od 4 cykli podejrzewałam brak owulacji (kiedy już się prawie zdecydowaliśmy ;-). Zrob...
  • W przyszłym roku bardzo chciałabym zostać mamą - i panicznie się boję, ciąży, a zwłaszcza porodu. Bardzo trudno tak świadomie zeecydować się na dziecko - chyba lepiej jednak tym, którzy wpadają ;-)
  • Witam wszystkie przyszłe mamy grudniowe, piszcie jak sie czujecie na tuż przed porodem, jak tam wasze nastroje, czego sie boicie, no i którego grudnia spodziewacie sie malenstwa. Sobie i wam zycze duzo powodzenia bo nam sie na pewno przyda;)
  • Witam, jestem w 24 tc i od jakiegoś czasu miewam głupie myśli. Boję się że z dzieckiem może być coś nie tak, że będzie chore, albo coś nie tak pójdzie przy porodzie. Chciałabym się spytać czy Wy też miewacie jakieś obawy? To moja 2 ciąża. Przy pierwszym nie miewałam takich myśli a przynajmniej sobie nie przypominam. Te moje durnowate myśli biorą się też z tego że kuzynka męża poroniła na 2 tygodnie przed porodem (jakiś zator jej się zrobił na pępowinie :( ) i po prostu się boję. Mąż już...
  • Pytanie będzie trochę z "innej beczki", czy w Waszym przypadku starania o dziecko przeplatają sie z chwilami zwątpienia, strachu, lęku jak dalej potoczy się życie? My czekamy na swoje pierwsze dzieciątko, które niebawem (mam nadzieję) sie pojawi. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę z tego, że w naszym życiu wiele się zmieni. Obawiamy się tego. Jesteśmy razem 8 lat (rok małżeństwem) -sami. Mamy poukładane życie, przyzwyczajenia, ulubione zajęcia. Jest nam cudownie. I co? To wszystko z dn...
  • mam jeszcze dużo czasu do porodu a już co o nim myślę to jest mi słabo bardzo czekamy z mężem na nasze maleństwo ale fakt porodu mnie przeraża czy wy też tak miałyście przy pierwszym porodzie ?
  • Dziewczyny,strasznie się boję porodu.Termin mam za 3 tygodnie,to będzie nasze 1-sze dziecko,długo wyczekiwane zresztą.Z jednej strony nie możemy się doczekać,kiedy zobaczymy malutką,z drugiej-jak sobie poradzimy z opieką,czy będzie zdrowa,no i jak przebiegnie poród...Nie jestem specjalnie wrażliwa na ból(miesiączki przy mojej endometriozie są b.bolesne) ae jak pomyślę o nacięciu i zszyciu krocza,to mi słabo po prostu...Przepraszam za marudzący post w niedzielne południe,ale musiałam się wygad...
  • Byłam weekendowo-majowo w Beskidach! Wprawdzie mąż nie pozwolił mi wspinać się szlakiem w ciąży, więc wjechaliśmy kolejką na Szyndzielnię, ale za to potem pochodziliśmy szlakami kilka godzin łącznie z 2-godzinnym zejściem (zejść mi pozwolił:)))Ale szczęśliwa jestem - dzień był super!!!! Byliśmy z moim bratem i kuzynką. Kocham górki!!!
  • Nie wiem co sie ze mna ostatnio dzieje ale mam stracha przed zostaniem matka. W sumie ciesze sie, ale tez martwie jak ja temu wszystko podolam a do tego dochodzi hustawka nastroju. Jak mozna temu zapobiec?
  • Jestem mamą dwuletniej Amelki, teraz czekamy na.. no właśnie albo na siostrzyczkę albo na braciszka. Przy pierwszej ciąży już w chwili gdy się dowiedziałam, że zostanę mamą wiedziałam, że będzie dziewczynka, a teraz nie mam najmniejszego pojęcia, zero jakiejkolwiek intuicji. Mąż bardzo chce synka :) a dla mnie teraz nie ma to znaczenia. Najważniejsze, żeby było zdrowe:)
  • czy wam tez tak czas ucieka jak szalony? :)ani sie obejzalam i juz prawie 35tc...jeszcze miesiac i bede Mama a podobno pod koniec sie dluzy ;p u mnie to jakies expresowe tepo :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się