Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      ciotka

ciotka

(5 wyników)
    • Właśnie skończyłam czytać "Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki" i jestem zachwycona. Znałam Llosę (któż nie zna;)), ale jakoś zawsze odkładałam jego książki na później. Teraz żałuję. Jest to jedna z lepszych pozycji czytanych przeze mnie w ostatnim czasie. A teraz przejdę do sedna: chcę kontynuować spotkanie z noblistą jeszcze przez najbliższym czas i tak się zastanawiam co teraz przeczytać. Jest tego naprawdę sporo i może osoby, które przygodę z jego książkami mają już za sobą, mogłyby się ...
    • Witam. Poszukuję książki pt. "Delicje ciotki dee" Chetnie odkupie gdyby ktos miał i zechciał odsprzedać. Czekam na informacje. Wanda
    • na początek?
    • jesli tak to napiszcie jakies bo bardzo mi sie tak ksiazka spodobala;)
    • No więc słuchajcie, w dzieciństwie miałem taką książkę, to był zbiór opowiadań, niby dla dzieci, ale w gruncie rzeczy zajebiście psychodeliczny :) To były przygody różnych dziwnych dzieci, mieszkających na dziwnej wyspie. Raz się ta wyspa zmieniła w truskawkę, to znowu może się wkurzyło i zrobiło czerwone itd. Pamiętam jeszcze imię jednego z bohaterów, mianowicie Funio. Gdy byłem mały zrobiło to na mnie porażające wrażenie, strasznie chciałbym teraz wrócić i zobaczyć, jaką to repr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się