Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      ciotka

ciotka

(43 wyniki)
    • Mieszkam w Niemczech mam męża Niemca i dwójkę dzieci z nim.W Polsce mam Ciotkę która ma 72 lata często pisze z nią na GG lubię z nią pisać ale za często wyczuwam niechęć do Niemców ,Ciotka często np próbuje mi ,,uwiadomić,, ze w Niemczech panuje germanizacja (Ciotka w Niemczech nigdy nie była i nawet nie wiedziała ze w Niemczech już euro obowiązuje) twierdzi ze np jakaś znajoma mieszka w Niemczech i jej dzieci maja w przedszkolu zabronione mówić w j polskim.To ze ja przekonuje ze moje dzieci ...
    • Niedawno pod moją opieką była jedynie siostrzenica a mojej córki nie było. Ja żywiłam się piciem. Pytam małej: Chcesz jeść? - nie, jabko? - nie, banan? - nie, obiadek? - nie. Przyzwyczajona jestem do żernego dziecka które głodne leci do michy a karmione na siłę potrafi puścić pawia więc do głowy mi nie przyszło, żeby dzieciaka futrować wbrew jej woli... No i jak siorka wróciła to oberwałam za głodzenie dziecka! I najadłam się wstydu. TYm bardziej, że mała jest niejadkiem kręcąc...
    • wczoraj były chrzciliśmy naszego Tomcia - ur. 24.04.04, czyli 3 miesiące temu, było przyjęcie, nazjeżdżało sie gosci, od jednej ciotki usłyszałam: przytyło ci się, oj przytyło (ta sama do moich rodziców: udały wam się córy, nie takie chude jak moja Sylwia), druga ciotka łapiąc mnie za pośladek: O proszę prawdziwa mamuśka!!!, oprócz tych dwóch komentarzy nie usłyszałm żadnego komplementu, czuje psychiczny dyskomfort, bo wcale źle się nie czuje w swojej skórze, a nawet lepiej niz sprzed p...
    • Witam, może któraś z Mam była w podobnej sytuaci i coś doradzi. Do wczoraj byłam zdecydowana, że będę budowała dom na wsi, działkę już mam (nawet mapki geodezyjne już zrobione). Jest duża i pięknie usytuowana, jednak powiedziałabym, że trochę daleko od centrum, wszędzie trzeba dojeżdżać samochodem, niby to nie jest problem, ale jednak, bo szkoła daleko ok 1,5km, najbliższy sklep tak samo itd, a dziecko jeszcze małe. Mimo wszystko zdecydowana na budowę byłam - do wczoraj. Okazał...
    • przygotowywałam sie do wyjścia do kina - z kolegą fajnym :) więc i fajny humor miałam... tak sie złożyło że akurat w odwiedziny była u mnie cioctka , oczywiście zapytała z kim wychodze , kto to jest itp... więc mówie że fajny chłopak - a ona drąży - co , jak ,dlaczego.... a że ciotke miałam za refomowaną osobe to jej mówie mniej wiecej ,że z kolega po podobnych przejsciach jesteśmy , ze on tez ma dziecko i jest po rozwodzie... ciotka była zdegustowana i powiedziała żebym ozumem my...
    • wrrrrr no wlasnie!! co to za zwyczaj!!! wrocilismy wlasnie z rodzinnego spotkania, gdzie wszystkie ciotki, jak zaklete i uparte!!! obdarowaly moje 1,5 roczne dziecko czekoladami!!! I nie piszcie, ze z dobrego serca! dla mnie to jest totalna glupota, lenistwo i brak wyobrazni! moje dziecko ma alergie, o czym szanowne grono ciotek zostalo juz dawno poinformowane. ale nie dociera! niech kupia jej najtansza ksiazeczke z wyprzedazy, za 1,99 !! ktore mala uwielbia. a nie czekolade! tra...
    • Byłam u rodzinki na święta, tam odwiedziłam z 9 msc córką ciocię i kuzynkę, które widuje właśnie tak średnio raz na rok. Kuzynka o mojej córce: "To ona jeszcze nie chodzi? To chyba nie podepcze roczku... A to ona ma tylko 2 zęby dopiero? To jakoś powoli jej wychodzą... Moja to już miała 8 w tym wieku. A to ty ją nosisz tak dużo? Ja to mojej prawie nie nosiłam. To nie dajesz jej herbatek?? No ale dziecko powinno pić herbatki" (moja córka nie chce pić herbatek, pije mleko z piersi) itp Al...
    • Moj synek od samego poczatku zasypiał sam. Bardzo sie z tego cieszyłam.. teraz kiedy ma rok.. niestety juz nie:(.. czasem zostaje pod opieką babci..i całe moje zasady- wychowanie- jego nawyki idą na marne...:/ Mówię babci co dziecko ma jesc, jak go kłaść spać.. itp.. no i co? i duoopa!! Bo zamiast kłaść dziecko w łozeczku babcia wymysliła ze w wózku..- wklada go i wozi..on zasypia szybciej.. ok moze i szybciej..ale prosiłam aby tak nie robiła.. bo uczy go innego sposobu.. a on pozniej ...
    • Cześć dziewczyny, Tytuł trochę idiotyczny, ale nic innnego mi nie przyszło do głowy. Jak zwykle liczę na Wasze porady i doświadczenia. Jestem cztery miesiące po porodzie. Po 4 tygodniach miałam pierwszą miesiączkę i z zegarkiem w ręku następną. Ale teraz minęło już ponad siedem tygodni i o kolejnej ani widu ani słychu. Nie wiem czy czekać, czy lecieć do lekarza. A jeśli czekać to jak długo. Czy którejś z Was też zginęła ciotka? Pozdrawiam E, Ps.Nie jestem w kolejnej ciąży !!!!
    • nie to, żebym cos planowała, ale wywiązała sie dyskusja i w sumie to nie wiem jak jest jest ojciec, matka i syn. matka ma majątek i ma rodzeństwo- 3 ciotki ojciec umiera, matka umiera, spadek idzie w calosci na syna, czy nalezy sie tez cos ciotkom, matce matki? nie ma tenstamentu, nie ma spisanej woli, a np ciotki chcialby cos skubnąc jaby sie nalezalo jak to wygląda?
    • Takiego wątku chyba jeszcze nie było :) Jakiś czas temu na Naszej Klasie dostałam zaproszenie od mojej ciotki, zaakceptowałam, bo czemu by nie. Parę tygodni temu dostałam wierszyk o serduszku, zignorowałam. Wczoraj jakiś pseudofilizoficzny tekst z charakterystyczym poleceniem rozesłania komu się da (łańcuszek). Ciotkę widuję ze trzy razy do roku. Poza dodaniem się do listy znajomych oraz tymi łańcuszkami nie utrzymujemy kontaktów na NK, także w "realu" o tym nie rozmawiałyśmy....
    • Wczoraj zadzwonił ojciec mojego nie-męża żebyśmy przyszli do nich, bo przyjechała ciotka z wujkiem z innego miasta i oni chcą zobaczyć naszą córeczkę."Wygodni", pomyślałam "jakby nie mogli sami przyjść" - to raptem 100 metrów. Już po tym telefonie miałam złe przeczucia, bo ciotunia wręcz kocha krytykować.Jak kiedyś przyjechali, to też musieliśmy iść do rodziców, bo wujostwo chciało zobaczyć psa, którego wtedy sobie kupiliśmy.A że pies z tych dużych, to od razu zaczęła puszczać t...
    • Jutro idę z córką na szczepienie. Ponieważ po ostatnio małą wysypało (ona ogólnie jest alergiczka) więc wolę być w pełni mobilna by w razie czego móc jechać do lekarza. Zadzwoniła mi siostra i [i]poinformowała[/i] mnie (cud boski że wpadła na to by zadzwonić!) że w czwartek podrzuci mi "na godzinkę" swoją córkę. No to ja głupia zaczęłam się tłumaczyć dlaczego nie mogę ugościć siostrzenicy. No to siostrza zrobiła focha i stwierdziła że w takim razie odda małą do teściowej (chci...
    • kilka dni temu moje dziecko obchodziło 2 gi urodziny, nie zadzwoniła ani babcia (teściowa) ani ciotka (siostra męża). Mało tego, na 1 wsze urodziny rownież nie zadzwoniły. Czy tłumaczy je fakt, iż nie są polkami? (rosjanki)
    • nie mówię, że mąż ją zdradza tylko że jest cwana. Zacznę od tego, że ciocia opiekuje się swoją matką a moją babcią. Babcia zawsze była osobą złośliwą ale w stosunku do własnych dzieci potrafiła zachować się grzecznie, jednak na stare lata "traci słuch" na to co ciocia mówi - jednym słowem opieka nad nią nie jest łatwa. Ciocia zamieszkała znów u babci i zatrudniła opiekunki no bo pracuje a boi się babcie zostawić samą... W święta pojechała do babci moja siostra bez dzieci (ba...
    • ciotka strasznie obrabia mi dupe (ze wzgledu ze mi sie w malzenstwie nie uklada). ona ma dostep do szczatkowych informacji od tesciowej i razem bojcuja na mnie i co gorsza dalej rozglaszaja po rodzinie jaka niedobra jestem zona,synowa. mam chec zatluc ta ciotke. tesciowa wymysli jakas bzdure na mnie, powie ciotce,ciotka dorobi reszte i przekazuje do nastepnej, a to trafia do mnie i jestem tak wsciekla ze szok.
    • Kiedyś pisałam, że babcia złamała nogę, potrzebna jej stała opieka, nawet pytałam, co sądzicie o domach opieki. W końcu jednak moja mama wzięła babcię do siebie, raz dziennie przychodzi opiekunka oraz druga córka babci. Rzecz w tym, że mama nie daje już rady, czuje się źle, babka jej dokucza, bo zawsze była tą gorszą córką. Matka ma z mieszkania zrobiony hotel, do babki przyłazi cała rodzina ciotki, łącznie z teściową. Do tego doszła nieprzyjemna sytuacja, kiedy siostrzenice mamy...
    • Kiedyś zakładałam wątek o mojej samotnie mieszkającej babci, której potrzebna była opieka , ale za nic nie chciała, aby zamieszkała z nią starsza córka (moja mama), nie chciała też do tej córki się przenieść. Wyraźnie faworyzowała od zawsze młodszą, która w dodatku zawsze jej przytakiwała. Od pewnego czasu sygnalizowa i ciotce,że babcia nie może mieszkać sama, bo ma wyraźne kłopoty z chodzeniem. No i stało się. Dziś w nocy babcia złamała nogę, poszła kość podudzia, złamanie z ...
    • Moja babcia jest już po 80- tce. Mieszka sama w domu, w okolicy dość odległej od sklepów i ogólnie centrum, zresztą od paru lat wychodzi jedynie na podwórko. Ma dwie córki, jedną jest moja mama (starsza 7 lat od siostry). Otóż babcia wymaga opieki, a już na pewno pomocy, więc obie córki dostarczają jej zakupy, muszą posprzątać itd. Problem w tym, że babcia jest bardzo źle nastawiona do mojej mamy, zawsze faworyzowała młodszą córkę, a teraz babcia stała się podejrzliwa i ogólnie ...
    • Jestem z Wami od dawna, tylko rzadko piszę, bo z tych leniwych jestem:-( Poza tym, jakoś do tej pory nie miałam problemów, których sama nie potrafiłabym rozwiązać. Wierzę w Was jednak, myślę, że Wasze trzeźwe oczy i bystre umysły pomogą mi wyjść z impasu. Otóż ja mam fajną rodzinę i bliską i daleką. Wszyscy sobie pomagamy, wspieramy, po prostu się lubimy i kochamy. Mój mąż z kolei - dokładnie odwrotnie. Z rodzicami kontaktów nie utrzymywał, jak się poznaliśmy. Od dwóch lat, z rod...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się