ciotka

(4 wyniki)
  • rocznica zburzenia Bastylii(1789). Marianna z rozwianym wlosem i w pol- toplesie wiodla lud franuski na barykady i lud ow wyniosl ja do rangi symbolu Republiki Francuskiejm tad jej oecnoc w kazdym merostwie, na znaczkach pocztowych i wszelkich ofijalnych dokumentch edytowanych przez Panstwo - tu przeglad www.abelard.org/france/marianne.php Dzis wielkie ogolnofrancukie, radone swieto panstwowe z balami w plenerze (i my tez bedziemy balowac w Nowosadeckiej prywatnej "Ambasadzie And...
  • ... czy uda sie obamie wdrozyc reforme systemu zdrowotnego w stanach? ja twierdze ze nie przeskoczy zacofania i koltunizmu amerykanow, tudziez propagandy koncernow ubezpieczeniowych czyli nie uda mu sie:(
  • Wszystkim Krystynom i Bożenom życzę dziś wszystkiego najlepszego :) Melduję, że pogoda u mnie ohydna, śniegu napadało znowu w wielkich ilościach, zadymka na dworze hula, a mnie się przypomina, że jutro minie 42. rocznica śmierci mojego ojca, który zmarł właśnie w taką pogodę, będąc o rok starszy, niż ja obecnie... Niewesoły dzień :( Kiedy w marcu jest już wiosennie, te wspomnienia nie są takie świeże, jak dziś... A byłam 13. właśnie na imieninach koleżanki i relacja z tej uroczystoś...
  • www.youtube.com/watch?v=VthGB2BezqM&feature=related

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się