ciotka

(6 wyników)
  • WItam Wszystkich Szukam pocieszenia,bo po weekendowym spotkaniu z ciotkami i sąsiadkami jestem troszkę przygnębiona.Chodzi o to,że wszyscy mi dokuczają z powodu tego,jak wyglądam.Zawsze byłam bardzo szczupła,teraz jestem prawie w 16 tc i ważę 46 kg.I tak przytyłam 2 kg od początku ciąży,chociaż po mnie tego w ogółe nie widać.To nie jest miłe słuchać cały czas " ty chyba urodzisz glizdę", "kiedy masz zamiar przytyć ","nie,ty nie urodzisz,gdzie z takimi rączkami".Wyobraźcie sobie,ż...
  • Dzisiaj obudziłam sie o 4 w nocy przerazona, śniło mi się ze dostałam @, co raz częściej snią mi się jakies brednie, po których denerwuję się. Pewnie to moje obawy i myśli tak działają, martwię się o dzidzie aby wszystko było ok, to 21 tc jak tak bedzie do konca to sie wykończe nerwowo :(
  • Hej dziewczyny, nurtuje mnie taki maluśki problem związany z moją bezdzietną ciotką (ma 48 lat). Ja sama mam 27 lat, mój mąż 30. Większość osób z naszego otoczenia szczerze gratuluje nam ciąży :o) i cieszy się razem z nami. Jedynie moja ciotka wygłasza swoje opinie w stylu cyt.: "szybko się ładujecie w pieluchy" itd. itp. Nigdy jej nie lubiałam, to taka toksyczna osoba, która krytykuje mnie i moje wybory od samego dzieciństwa. Ona swoje życie poświeciła pracy i utrzymaniu swoje...
  • Taki mam dylemat... Dostaliśmy zaproszenie na ślub w tym mój mąż mialby być świadkiem (jego ciotka) i tu mam problem bo na owy ślub trzeba jechać kilkadziesiąt kilometrów i szczerze to boję się jechać bo to będzie końcówka mojej ciąży w której z resztą nie czuję się rewlacyjnie. Nie jest to ciąża zagrożona chodzi mi o moje samopoczucie... Więc ja chyba się wykręce ale czy mój mąż postąpi ok jeśli pojedzie tam beze mnie...szczerze to byłoby mi przykro... co o tym sądzicie?
  • Witam! pisze o nim bo bardzo mi się podoba: (baby shower - czyli prysznic=mnóstwo prezentów dla dzidzi) na kilka tygodni pzred porodem przyjaciółka przyszłej Mamy albo i mama organizuja spotkania na którym przyszła mama jest obdarowywana pzrez sztab przyszłych ciotek różnosciami dla dzidzi. Stąd nazwa - bo to ma byc dosłownie prysznic podarunków :) Czy gdzies juz w Polsce sie przyjal ten zwyczaj? Renia
  • "Dobre rady" - pierwsza od znajomej, ze jak urodze dziecko to kategorycznie musze sie pozbyc mojej kotki. KATEGORYCZNIE!!! A to dopiero poczatek...... co uslysze dalej? Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się