Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      cudowny

cudowny

(13 wyniki)
    • Można dużo na w/w temat. Generalnie: jeśli ktoś recenzuje jakąś książkę, niech zada sobie trud i najpierw ją przeczyta!! Recenzent ma prawo do własnego zdanie, ale nie do błędów merytorycznych. Przeczytałam wydaną przez Prószyńskiego "Odyseję kota imieniem Homer". W necie natknęłam się na taki oto kfiatusek: esensja.pl/ksiazka/ksiazki/obiekt.html?rodzaj_obiektu=2&idobiektu=7250 Kto czytał tę opowieść, wie, że kot Homer miał z powodu paskudnej infekcji usunięte gałki oczne, gdy był dw...
    • każdego męzczyzny? Którą postać kobiecą w literaturze określicie tymi słowami? To tak na kanwie Dnia Kobiet!!
    • czy ktoś czytał tą książkę? obecnie jestem w trakcie czytania, wypowiem się, jak skończę, a tymczasem proszę o wasze wrażenia pozdrawiam pax
    • czy nie ma ktos do sprzedania tej ksiązki? wydanie z roku 1984 lub 1996. Jest mi bardzo potrzebna do napisania pracy magisterskiej, a niestety nakład został wyczerpany. proszę o kontakt na maila
    • tytuly(5)

Najpiekniejsza ksiazka, ktora w zyciu przeczytalam\lem to ...
    • We wtorek mam zajecia z literatury i bedziemy rozmawiac o "Malym ksieciu", ale nie chce zeby bylo za slodko, chce wywolac ferment, kilka rzeczy juz znalazlam n Sieci, ale moze ktos z was ma odmienne niz wiekszosc fascynatow zdanie na temat tej ksiazki?
    • witam, poznałem Cudowną Kobietę, chciałbym jej zrobić prezent w postaci dobrej książki, wiem że to trudne doradzić mi w tej sytuacji, ALE BŁAGAM O POMOC!!!!
    • może to nie jest odpowiednie forum, ale poszukuję wiersza "Pteromania" K.I.Gałczyńskiego, jeśli ktoś ma, to prosiłabym zamieścić go na tym forum
    • Czy pamietacie może jak nazywała się miejscowość letniskowa pod Petersburgiem, do której jezdził Myszkin odwiedzając Nastazję Filipowną?
    • Czytaliscie ich? Maja calkiem fajne pomysly, ale denerwuje mnie jedna rzecz... czy na litosc boska musza wtracac watki rodem z harlequin'ow? Czemu zawsze musi pojawic sie cudowna rodzina, a juz co najmniej cudowna zona lub kobieta, na widok ktorej wszyscy faceci wariuja. Jakas tesknota za niespelniona milosc? Nie uwazacie, ze taki przeslodzony na sile wcisniety watek ociekajacy miodem strasznie obniza poziom ich powiesci?
    • Chciałbym polecić wszystkim, którzy cierpią na brak chorej, rozrywkowej lektury, twórczość pisarza brytyjskiego, Roalda Dahla, który wprawdzie kojarzyć się może przede wszystkim z twórczością dla dzieci („Matylda” chociażby), ale jest także autorem wielu pozycji, zwłaszcza opowiadań, które się dla dzieci ewidentnie nie nadają. Ostatnio nabyłem mało finezyjnie zatytułowany zbiorek „The Best Of Roald Dahl”, w którym zawarte są najpopularniejsze opowiadania te...
    • Postanowiłem napisać kilka słów o książce pana Tolkiena. Moim zdaniem jest to cudowna książka, która powinna być przeczytana przez każdą nauczycielkę w szkole średniej. Jest bowiem to pozycja, która nie wymaga wielkiej wiedzy do tego by być przeczytana, chociaż można dywagować, czy ktoś, komu nieobce są równania matematyczne na przykład, dostąpi zaszczytu pokochania tej księgi, ale ma nadzieję nie sprawi to trudności.
    • Kiedyś jedne z moich ulubionych książek. www.komputerswiat.pl/forum/jeden_numer.asp?d=1&idp=0704&Id=19808&gl=19#komentarze www.adyton.pl/mpg/caroline1.mpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się