Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      cudowny

cudowny

(13 wyniki)
    • Właśnie odkryłam cudowny sposób na poznanie swojego maleństwa i jego potrzeb! Muszę się ze wszystkimi tym odkryciem podzielić bo nie mogę wyjść z podziwu! Otóż system opracowała pewna skrzypaczka, która przeanalizowała dźwięki wydawane przez niemowlęta w zależności od tego, czego potrzebują i oparła swoje badania na 5 prostych słowach. Oto strona owej pani: www.dunstanbaby.com niestety nie jest dostępna po polsku:( Słowa są uniwersalne dla każdego języka tylko pisownia pewnie się zm...
    • wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Uwaga-W-mleku-dla-niemowlat-byl-metal,wid,13890964,wiadomosc.html Jak twierdzą niektóre mamy mm nie jest przecież gorsze od mleka matki i nie ma się czego człowiek obawiać kupując je w sklepie ;) Tak, tak- wiem, mleko z Francji- to jednak gdzie by to nie było nadal jego proces produkcji jest w fabryce- nie w piersiach- i takie albo inne "kwiatki" mogą się zdarzyć.
    • fitness.wp.pl/zdrowie/aktualnosci/art395,mleko-matki-zniszczy-raka.html Mój mąż stwierdził, że jak juz mała nie pije to może on zacznie:)
    • Prosba do mam, które poradziły sobie z budzeniem w nocy starszych niemowlaczków (od 5 mies). Zauważyłam, że nie tylko ja mam taki problem, tylko wielu rodziców brzdąców w tym wieku, że dzieci, które nawet przesypiały całe noce, teraz chca piersi nawet co godzinę. Ja szczerze mówiąc próbuję wprowadzać kleiki i kaszki, ale na razie z marnym skutkiem.. Wyspane Szczęściary zdradźcie nam Wasze sposoby:)
    • w związku z lawiną pytań na forum o metody na odparzenia postanowiłam podzielić się superskuteczną metodą, którą sama odkryłam (być może wcale nie ja pierwsza, ale nikt o tym chyba jeszcze nie pisał) Jest to mycie pupy dziecka przy każdym przewijaniu (wacik, miseczka z wodą) mydłem Biały Jeleń. W przypadku mojego dziecka w ciągu doby - półtorej schodziły najgorsze odparzenia z sączącymi się krostkami. Mydło Biały Jeleń jest polecane na wielu oddziałach położniczych do pielęgnacji nacię...
    • mój 6 miesięczny synek ma stwierdzoną niesymetryczność bioderka zalecono mu pieluszkowanie i kontrol za 3 miesiące czy to nie za długi okres. Czy powinnam udać się szybciej do innego ortopedy.
    • Cześć Wam ponownie! Może któraś z Was ma sprawdzone wczasy,jakiś hotel.Nie możemy się zdecydować z mężem gdzie się wybrać z 9 miesięcznym dzieckiem w lipcu.Chcieliśmy do Egiptu,ale odradziły nam dziewczyny ( za co im dziękuję ). Pozdrawiam i z góry dziękuję.
    • hej dziewczyny poszukuje dobrego rehabilitanta dla mojego 4miesiecznego dziecka, stwierdzono u mojego maluszka asymetrie i wzmozone napiecie miesniowe,odchyla glowke do tylu, prezy sie i wygina, nie podnosi glowki lezac na pleckach, z gory dziekuje za wszelkie informacje.pozdrawiam.
    • hej. Synek ma skonczone 5 miesiecy. Z roznych powodow musze mu rozszerzyc diete (uzgodnione z pediatra). Co wprowadzalyscie najpierw? Jak wyglada Wasz dobowy rozklad jazdy? Kiedy kaszka i tak dalej?. Czy mozna w ogole zaczac od kaszy jako nowossci? pozdrawiam, beatle1
    • smiech (7)

moj maly Rafalek dzisiaj pierwszy raz zaczal sie smiac - normalnie w glos. Cudowne uczucie! :)) Smielismy sie razem.
    • Przezywam chwilowy kryzys. Mam cudownego synka i ... na tym koniec. Jestem zupelnie ze wszystkim sama.Ojciec dziecka finansowo jest ok i malego tez b. kocha ale jest to tatus tzw. niedzielny. W ogole nie moge na niego liczyc w takich sytacjach jak odpoczynek, wyjscie np. do sklepu czy gdzies na spacer- zeby na chwile sie oderwac i zregenerowac sily. W rezultacie moj synek jest b. emocjonalnie ze mna zwiazany poniewaz moja twarz widzi 24 na dobe. Szukam teraz kogos do opieki ale wol...
    • Witam! Przegladam wlasnie listy na forum, a na w swoim ukochanym lezaczku spi moj Albercik. Rozczula mnie widok jego buzi i usteczek, ktore nawet przez sen ssaja piers:) A co Was rozczula w Waszych malenstwach? Ania
    • Witajcie No właśnie co powinien umieć 5 miesięczny bobas?Moj synuś 18.03.skończy 5 miesięcy. Pytanie powinnam skierować chyba raczej do mam chłopców bo dziewuszki przeważnie są sporo do przodu. Chodzi o to,że nie mogę znależć konretnych informacji co taki dzidziuś już musi robić(np.wkładać nóżki do buzi)a co mógłby robić ale ma jeszcze czas. Podzielcie się drogie mamy umiejętnościami swoich dzieciaczków. Pozdrawiam E

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się