cudowny

(8 wyników)
  • Drogie mamusie! Mam do Was wielkie pytanko, bo czasami zastanawiam się czy każdy tak ma czy może tylko ja jestem jakimś odmieńcem? Czy u Was karmienie jest takie cudowne, maluch je a potem z uśmiechem "dziękuje", nie ma ryków, płaczu, szarpania? Moja 4-ro miesięczna cycowa lala czasem odwala mi takie cyry przy cycu, że normalnie ręce opadają - a to ssie sekundę i wypluwa, znowu ssie i wypluwa, a widać,że głodna bo i czas i pora. Innym razem podoba jej się tylko jedna pierś(właściwie co...
  • dzisiaj mija dokładnie 7,5 miesiącamojego karmienia pirsią i uważam, że jest to jedno z najpiekniejszych doznań jakie miałam w życiu. to uczucie jak np. mały półprzytomny z zamkniętymi oczami a otwartą paszczą szuka cycusia i jaki jest szczęśliwy jak tylko go dorwie. albo jak po pracy wracam do niego po kilku godzinach nieobecności jak się niecierpliwi, żebym tylko jak najszybciej dała cyca i tak mocno się przysysa jakby mnie rok nie widział, a potem jak już się naje, odrywa się ...
  • nie chcialam i nigdy nie nauczylam moich dzieci smoczkow bo wiele sie naczytallam na ich temat, karmie ju zprawie dwa lata i jeszcze niedawno bylam namawiana na smoczek dla malego i na butle kaszy dla starszej. kasze i wszystko inne podae jej lyzeczka i slysze: co to za karienie lyzeczka, nie rozumiem czy jabym dawala jej z butelki to wiecej by jej sie w brzuchu zmiescilo niz lyzeczka? i jak maly zaplacze to tez slysze jakby mial smoczek t bylby spokojniejszy, a ja uwazam ze jak sie dz...
  • Wszędzie się mówi, że laktacja ma taki cudowny wpływ na powrót do figury sprzed ciący a ja karmię już drugie dziecko i jakoś nie chudę. Nie objadam się, nie jem słodyczy, nie piję słodkich soków, wyeliminowałam kolację. Kiedyś słyszałam, że u niektórych kobiet jest tak, że nie trawią tego co jedzą, tylko magazynują na pokarm, w efekcie nie dość, że nie chuną to na dodatek tyją. Czy to prawda? Czy u niektórych kobiet organizm działa rzeczywiście jak spiżarnia? I jeszcze jedno pytanie, czy kar...
  • Chcę podzielić się pewnymi obawami i zmartwieniem Jestem mamą 22 miesięcznego chłopca, od samego początku do teraz karmię piersią: usypiam, nad ranem w ciągu dnia jak jestem w domu I prawdę powiedziawszy chyba już mam dość, piszę chyba bo targają mną mieszane uczucia. Nie odmawiałam i nie odmawiam (choć go namaiam) dawania piersi. Ale to jest takie czasami denerwujące. Wróciłam do pracy jak maly miał 5 miesięcy, pracuję aktywnie i intensywnie. Kiedy wracam do domu młody juz od pro...
  • Witam. Karmiłam syna przez 15 m-cy. Dziecko pożegnało się z piersią bez bólu, szczerze mówiac ja to bardziej przeżyłam niż On. Po pół roku od tego wydarzenia poczułam nagłą tęsknotę za tymi cudownymi chwilami kiedy mały wtulał się i ssał. Mega bliskość i poczucie, że jest się tak potrzebną małej istocie. Rozczulam się już na samą myśl o tym. Mimo że teraz w wieku 21 m-cy moje dziecko równie mocno mnie potrzebuje ale inaczej, nie poprzez karmienie. Miałam chwile zwątpienia, maratony przy...
  • Witam, mam pytanie czy mogę pic taka herbatkę (karmie rano i wieczorem - dziecko ma rok): NingHong Health Protection Tea: Skład: Ning Hong jest herbatą leczniczą w skład której wchodzi: czarna herbata Ning Hong, głóg, chiński ignem. pyłek kwiatowy chryzantem oraz korzenie ziół. Działanie: Ninghong Health Protection Tea zawiera cenne aminokwasy. Pomagają one w regulacji metabolizmu tłuszczów. Zawarte w herbacie witaminy wspomagają odtruwanie organizmu. Złogi trucizn są skutecznie usuwane z ...
  • Chciałam podzielić się z Wami radością z karmienia piersią. Mój synek ma 3 miesiące, od dnia narodzin jest karmiony wyłącznie piersią i nigdy nie mieliśmy z tym żadnych problemów. Przez pierwszych kilka tygodni jadł co 2 godzinki lub częściej, teraz - szczególnie w nocy - przerwy są dłuższe. Tak jakoś niedawno uświadomiłam sobie, że uwielbiam go karmić, gdy taki przytulony do mnie ssie patrząc mi w oczy a potem często słodko zasypiając! We wrześniu idę do pracy. Dziś kupiłam laktator że...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się