Forum Turystyka Europa Skandynawia
ZMIEŃ
      dojazdu

dojazdu

(5 wyników)
    • Witam, jak w tym roku planujecie dojechać do Norwegii?Przez Szwecję czy przez Danię? Jakie macie spostrzeżenia z poprzednich lat?która opcja jest korzystniejsza(stosunek wygoda/do ceny)?Po przeczytaniu różnych relacji dalej nie mam pewności.
    • Chciałabym wracać przez Szokholm do UK,mam pytanie-które lotnisko jest w miarę łatwe w dojeździe?Nie chcę brać taxi-za drogo a poza tym komunikacja miejska jeszcze mnie nigdy nie zawiodła :)
    • jaka droga jest najlepiej pojechac samochodem do NOrwegii z Polski? konkretnie z poludnia POlski na zachodnie wybrzeze? Czeka mnie za 3 tyg taka "wycieczka" i zastanawiam sie czy lepiej przez SZwecje czy przez Danie? W jakims watku czytalam jak to Szwedzi traktuja Polakow na granicy, a ja nie mam absolutnie ochoty na uzeranie sie z nimi, wiec moze Dania? I tak czy siak najpierw sprawdzimy na mapie ktoredy jest najkrocej, porownamy ceny promow itd itp. Ale interesuje mnie jak W...
    • LOFOTY(11)

Wybieram się w czerwcu na Lofoty. Proszę tych którzy już tam byli o rady i wskazówki (najbardziej urokliwe miejsca w których warto się zatrzymać, noclegi, przydatne adresy, tani dojazd). Z góry dziękuję, pozdrawiam.
    • Kochani, bardzo prosze, powiedzcie mi, jak dojechac z dworca glownego w Gdansku na terminal promowy (polferries) autobusem, tramwajem, pociagiem? A moze trzeba wysiasc na jakiejs innej stacji, a nie na dworcu gl? Bede jechal pociagiem z Poznania. Bede takie stacje: Gdansk Glowny Gdansk Wrzeszcz Gdansk Oliwa Prosze tez napisac, ile czasu zajmie mi ten dojazd na terminal. To straszne, ale nigdzie w necie nie ma informacji o dojezdzie na terminal, to wstyd dla miasta! Dziekuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się