Forum Sport Narty
ZMIEŃ
      dojazdu

dojazdu

(43 wyniki)
    • Witam,chciałbym pojechać do Ischgl/Samnaun ale mieszkać w Samnaun. Czy orientujecie się czy droga Landeck-Spiss -Samnaun,czyli dojazd do Samnaun od strony Austrii jest w zimie otwarta?Czy ta droga jest bardzo trudna do przejechania?Z góry dziękuję i pozdrawiiam
    • Jak najlepiej dojechać samochodem do Campitello (V. Fassa ),wyjazd z Cieszyna sobota wczesny ranek, dojazd wieczorem, ewentualnie wyjazd w piątek , nocleg po drodze i dojazd na miejsce w sobotę, co radzą doswiadczeni kierowcy-narciarze ?
    • Wybieramy się w tym roku po raz pierwszy z mężem w marcu do Zams w Austrii i mam w związku z tym pytanie którą trasą najczęściej jeździcie do Austrii ? (Dodam że wyjazd spod Warszawy ) Mój znajomy który kilkakrotnie był w Austrii co prawda w Insbrucku (to niby po drodze) jeździ wyłącznie przez Niemcy (na Monachium - ponoć szybciej), nawigacja pokazuje że lepiej jechać przez Czechy i Wiedeń - że niby wtedy najszybciej i najkrócej. z góry dziękuję za odpowiedzi.
    • witam, wybieram się do Bormio w najbliższym czasie i niepokoję się o drogę . Czy ktoś może przemierzał samochodem lub autobusem ostatnio alpejskie drogi w okolicach Bormio i Livigno , chciałbym zapytac jakie panują tam warunki czy jest możliwy bezpieczny przejazd . Interesuje mnie trasa z kierunku Austrii (Salzburg, Insbruck) . Dzięki za wszelkie uwagi .
    • Witajcie.Pod koniec stycznia wybieram się do Zell am Ziller.Po drodze nocuję w Salzburgu.Chcąc uniknąć korków na zjeździe z autostrady A12 w B169, planuję wyjazd z Salzburga na południe A10 i dalej: B311 (Sankt Johann, Lend,Kaprun), B165 (Krimml,Gerlos). Ale jak sprawdzam na tomtom traffic to w okolicy Krimml i Gerlos dość często pokazywane są utrudnienia lub nawet zamknięta droga. Czy z Waszego doświadczenia jest tam faktycznie taka kiepska przejezdność, bo droga sama w sobie oprócz omin...
    • Jak radzicie mi dojechać do Obertauern ? Wyjazd pod koniec stycznia, do Austrii będę wjeżdżał przez Poysdorf ale dalej widzę 3 możliwości: 1) Przez Wiedeń A2 na Graz, za Wiedniem zjazd z A2 na S6, dalej S36 do końca do Judenburga i później lokalnymi drogami przez Murau, Tamsweg i Mauterndorf do Obertauern ? Czy drogi ekspresowe S6 i S36 to przyzwoite dwupasmówki ? Czy końcowy lokalny odcinek jest bez problemu przejezdny zimą czy lepiej się tam nie pchać ? 2) Przed Wiedniem skręcić na St. Po...
    • Proszę o info ile muszę wydać na dojazd w Dolomity - w Austrii i Włoszech? Może ktoś był niedawno i pamięta.
    • Wiatm. Chciałabym się poradzić jaką drogą jezdzicie do Włoch. Jedziemy z Wawy w ferie 12.02. Zawsze jezdziliśmy: wyjazd ok 18 z Warszawy na Cieszyn, później na Brno, Znojmo, Krems, St. Polten, Linz, Salzburg, Rosenheim i na Innsbruck. Problem w tym ze w okolicach Rosenheim tworzą sie potworne korki. i to w obie strony. W zeszłym roku było to ok 30 km. W powrotnej drodze chcieliśmy uciekać na Lofer ale nie byliśmy pewni tej drogi. Moze macie doświadczenia w tej materii. A może wiecie jak zapla...
    • Autostrada A22 prowadząca od granicy pokrywa się z drogą SS49. Jaki jest koszt autostrady, może ktoś wie?? I czy w ogóle pomysł jej ominięcia jest uzasadniony???
    • orientujecie się w jakich godzinach jest czynny tunel, i jak jest puszczany ruch? podajcie proszę stronę www. ewentualnie
    • małe pytanko, wszyscy opisują dojazd do Livibno przez Szwajcarię, a czy można dojechać od Włoch? w navi pokazuje mi zamkniętą drogę
    • Witam Wszystkich, czy możecie mi polecić trasę do Chamrousse - Francja - wyjazd z Poznania Może ktoś już był? Jak wygląda przejazd przez Szwajcarię - ceny winiet, cena paliwa Może znacie ceny autostrad we Francji, ceny paliwa Dziękuje
    • Witam wszytstkich, Mam pytanie do osób które jechały trasą Warszawa - Val di Fassa. Zastanawiam się nad wybraniem trasy jaką mamy jechać. Czy jechać przez Poznań do Niemiec, czy przez Wrocław do Niemiec, czy przez Czechy, Austrie i Włochy? Dajcie proszę znać jakie są wasze doświadczenia na tej trasie. Dodam że jadę samochodem 4x4 więc max prędkość to 130-140km/h ze względu na spalanie. Chcemy wyjechać 5.03. i tu też się zastanawiam o której wychechać najlepiej żeby na spok...
    • Może ktoś z kolegów i koleżanek ostatnio jechał - czy Słowacy i Austriacy oddali do użytku jakiś odcinek autostrady, czy dalej trzeba jechać odcinakami słowackiej autostrady i potem zakosami przez wioski omijać Wiedeń z kierunku Bratysława żeby sie dostać do południowej obwodnicy? Jeśli tak to wolę czeskie drogi i nocleg w Mikulovie, bo raniutko w sobotę Wiedeń tylko się śmignie. Proszę o info. Pozdrawiam
    • Witam, Czy ktoś dojeżdżał autobusem do Laskowej z Krakowa? Wybieram się tam jutro i chciałabym zapytać,czy daleko jest z przystanku PKS w Laskowej do wyciągu? Jesli ktoś wie, to bardzo proszę o podpowiedzi.
    • czy jest jakas opcja zeby w rozsadnej cenie dostac sie z Warszawy lub z Berlina do Austrii na narty (zalozmy,ze bez sprzetu,ale z duzym plecakiem)-chodzi mi konkretnie o okolice Tuxa. Albo chociaz do Innsbrucka? Bo dysponujemy 1 samochodem,a na narty chcialoby sie wybrac 6 osob...
    • czesc zarezerwowalam wyjazd do val di sole z biurem tour club ze wzgledu na szkolenia narciarskie i animacje dla dzieci. nie mam jednak pewnosci jesli chodzi o oragnizacje dojazdu ze strony biura.Biuro jest ze szczecina i porwadzi sprzedaz krajowa. Ja jestem z KRK moge ewentualnie jechac do KTW, biuro zapewnia mnie ze w 90% beda w stanie odebrac mnie z powyzszych miast, ale do konca pewnosci nie mam. Mam pytanie do forumowiczow czy ktos korzystal juz z uslug tego biura i jak odbywal sie...
    • Wybieram się w końcu (po latach jeżdzenia w Austrii) pierwszy raz na narty do Włoch a dokładniej kusi mnie Val Gardena. Mam jednak dylemat "mieszkaniowy" a mianowicie, czy mieszkając w jednej z tych miejscowości : Alpe di Siusi, Castelrotto, Siusi allo Sciliar, Fiè allo Sciliar da się dojechać (czy to w ogóle ma sens) własnym samochodem do powiedzmy Selvy di Val Gardeny ? Myślę tu oczywiście o codziennym dojezdzaniu po to, żeby w rejonie Selvy pojezdzić na nartach i pytam...
    • Wybieram sie jutro do Ischgl. Zawsze jezdze trasa: Warszawa - Cieszyn - Brno - Mikulov - Wieden - Salzburg - Innbruck. Slyszalam jednak, ze w tym roku trasa przez Czechy jest strasznie rozkopana - remonty, zwezenia i korki. Czy ktos moglby potwierdzic te informacje? Jesli to prawda to rozwazamy zjechanie za Cieszynem na 11-stke do Slowacji i trase przez Bratyslawe. I jeszcze jedno pytanie: jaki odcinek ekspresowki Bielsko-Biala > Cieszyn jest oddany do uzytku? Zastanawiamy sie ...
    • Ktorędy najlepiej dojechać do Kronplatz? Przez Brenner czy przez Villach. Moze ktos jechał...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się